Ibland skulle jag vilja träffa människan som uppfann orientering och skjuta vederbörande. Idag är en sån dag.

Så där. Nu slänger vi dom illa-luktande dyblöta kläderna i tvätten, torkar tårarna, ignorerar alla nya blåmärken, plockar bort fästingarna och låtsas att den här helgen aldrig har funnits.


Tidningen dag 1.

Pappa med sina två barn är med om en ganska allvarlig trafikolycka.
Bilen gör en luftfärd på ca 40m.
Mitt i natten.
Pappan misstänks för rattfylleri.
Pappan och barnen har änglavakt. Pappan klarar sej oskadd, barnen bryter varsin arm.


Tidningen dag 2.

Olyckan var inte jätteallvarlig.
Pappan hade väjt för ett vildsvin och kört av vägen.
Klockan var 18:00.
Pappan hade varit på en fest dagen innan det här hände. Men inte olyckskvällen.
Barnen klarar sej oskadda, pappan bryter en arm.



Tidningen dag 3.
(eftersom dag 3 inte varit än är det här vilda spekulationer, men vi på jobbet tror att det imorgon kommer stå så här.)

Det var knappt en olycka.
Det hela hände strax efter lunch.
Det var vildsvinet som var berusat. Fyllesvin.





Ibland undar man om det är brist på nyheter i det här länet eller vad som är felet.... 
Har precis kollat på friidrotts-VM och höjdfinalen. Vilken härlig underhållning det blev. Först hoppade alla lite si så där. Sen framåt slutet på finalen, då jädrar började dom hoppa. Mycket spännande och kul. Tyvärr blev det ingen medalj för Linus Thörnblad men han verkade tack och lov inte för ledsen över det. Och ledsen var det ingen över huvudtaget som verkade. Alla sken som solar oavsett om det var guld eller brons dom hade klarat. Det gick inte att göra annat än att le lika stort som dom. Ett litet extra grattis till polacken som tog bronset. Han såg helt galet glad ut hela finalen och när det stog klart att det blev brons kunde han knappt sitta still av glädje. Så ska det vara!

Appropå det här med höjdhopp. Jag och mamma började fundera. I höjdhopp så hoppar man ju högre och högre ju längre tävligen pågår. Med andra ord blir man tröttare och tröttare men ska ändå hoppa högre hela tiden. Det är ju helt ologiskt. Så vi tänkte att tvärtom hade varit bättre. Man börjar helt enkelt på 2,40 och sänker sen ribban hela tiden och så håller man på tills ingen orkar hoppa längre. Dom här funderingarna slutade med att vi såg framför oss hur ett gäng vuxna män, helt utmattade och utpumpade, står och hoppar små futtiga jämfota hopp.
Det kanske inte låter så himla skoj men lagom övertrötta som vi var så kunde vi inte prata med varandra på 10 minuter för vi skrattade så vi grät.

Godnatt mina vänner!

Det finns bara ett sätt att ta sej förbi en tröskel.
Över.



Göteborg igår var väldigt trevligt. Det blev en lång dag med totalt 9 timmars resande med tåg/buss men det gjorde inte så mycket. Jag var helt fast i min bok så tiden gick rätt fort.
I Göteborg blev det fika med Theresia innan jag försvann iväg på mitt lilla uppdrag. Jag hoppas det går vägen...



Over and out.

Ida har flyttat till Linköping. Jennifer har flyttat till Norrköping. Sandra flyttar snart till Lund.
Hur i herrans namn tror ni att jag ska klara mej här hemma utan er?  Vaa, börja plugga och ta tag i mitt liv? Nej vet ni vad...Inte än. Först ska det levas loppan ett tag till. =)

Lite resume av den senaste tiden kommer här.

Förra helgen var en mycket trevlig helg. Det blev ett väldigt spontant träningsläger i Oskarshamn. Det hela bestämdes torsdag kväll. På lördag morgon åkte vi. Jag, Sarah, Togge, Elias och Ingela. Två pass i Oskarshamn på lördagen och ett pass i Målilla på söndagen hann vi med innan vi dog på stranden i Oskarshamn på söndags-eftermiddagen. Fler sånna här spontana träningsläger efterfrågas. Kul träningar, trevligt sällskap och en gigantisk idrottshall för oss själva med balkong som var vår bästa vän i kvälls-solen.

     


Veckan rullade på sen. Jobb, träningar och på tok för lite sömn. Jag måste verkligen skärpa mej. Den där berömda food-coman infinner sej alltid efter lunch på jobbet. Tror varenda dag att jag ska somna på tangentbordet. Tack och lov har det inte hänt än. På onsdagen blev det ett besök pa Jämjö hos Ida. Nu har hon rymt till Linköping som sagt... Vi hade en lugn och trevlig kväll med bland annat äppelpaj och våra fina filmer från resan. Ibland undrar man vad det är för fel på oss... och vad det är för fel på musiken på Nya Zeeland.


I fredags smet jag från jobbet lite tidigare. Gjorde ett supersnabbt minibesök på Sailet som inte var så där jättemycket att hurra för. Var är alla båtar?  Öltält kan jag titta på nån annan gång.
Aja, hem och äta och sen iväg. Jag och mamma satte kurs mot huvudstaden. Vi är djupt imponerade av oss själva, inte en enda felkörning på hela vägen till vårt lyxhotell i Haninge. Där blev det supergod mat innan vi somnade i vårt sedvanliga rum. Lördag och iväg till Farsta för lite glass och shopping. Inte för att jag har pengar till sånt men ändå... Och så skulle vi ju självklart hämta våra tröjor inför kvällens drabbning.

Här skulle det kutas runt Midnattsloppet 2009. Det är en väldigt trevlig löpartävling mitt på söder i Stockholm där 1 mil ska springas mitt i natten. Det hade varit fint väder hela dagen men självklart började det regna när vi åkte in till stan på kvällen. Och tro inte att det slutade. Tvärtom. Lagom till start vid 22:30 öste det ner. Tack och lov märker jag inget så länge jag springer, men när jag går i mål, då blir det kallt....huuu.



Loppet då. Jo jag är rätt nöjd. Hade varit ännu mer nöjd om jag inte hade behövt springa slalom dom 3 första kilometerna bara för att ta mej förbi folk. Det är så jädra tjockt med folk i början så man kommer ju knappt fram. Men men, så var det 21000 som skulle starta också. Det roliga med Midnattsloppet är att istället för nummerlapp så får alla en t-shirt man ska springa i. I år var denna tröja grön. Jättegrön. Så det ser rätt häftigt ut när det är ett grönt hav av människor som kommer springande där i natten.

Dyblöt fick det bli ett ombyte på mitt stan, man tager vad man haver när det inte finns omklädningsrum... Sen blev det lite mat på en jättemysig restaurang med vår trogna fanclub Annelie, Ulla-Lena och Uffe, innan vi alla åkte hem till Haninge igen och somnade utan problem. Jag och Annelie får ta vår Galenskapar-kväll en annan gång. =)

På söndagen blev det en sväng på IKEA, det tog betydligt längre tid än vi trodde. Och vi skulle inte ha nåt. Det kostade 500:- =) 
Några timmar senare styrde vi bilen söderut igen. Tack för en finfin helg.


Ny vecka och full fart på jobbet igen. Eva och flera andra är tillbaka från semestern och det uppskattas. Det blir lite mer livat och det är trevligare att ha Eva än bara ett tomt skrivborg mittemot. Jag har saknat hennes skratt. =) 
Fast nu ska jag inte sitta där ändå. För jag ska vara Anette. Och Anette ska vara Karin. Undra vem som är sej själv på jobbet egentligen?

Imorgon blir det västkusten.
Godnatt
Full fart på jobbet. I måndags kom Moa och jag försökte lotsa henne igenom dagen eftersom Anette var ledig. Med andra ord skulle sommarjobbaren ta hand om sommarjobbaren. Men det gick finfint. Det är himla skoj att Moa ska vara där nu. En mycket trevlig tös och alltid skoj att ha nån i sin egen ålder att prata med. =)
Som vanligt tramsas det en del på jobbet, precis som det ska vara. Fast inte inne hos VB, där är det blodigt allvar. Jämt. Tur vi har våra fikaraster. På fikarasterna kan man tex. roa sej med att försöka översätta svenska uttryck till engelska och prata om 50+ resor med rosa bussarna. För övrigt hade Tomas en mycket fin tröja idag. Svart med en pepparkaka på och så stog det "GOD JUL" på den. Mycket passande dagen till ära. =)

Annars har det varit väldigt mycket Norge och Langesund på jobbet nu. Det Panama-registrerade lastfartyget Full City gick på grund i fredags utanför Langesund i Norge och tyvärr gick tankarna sönder vid grundstötningen så på tok för mycket olja har hamnat i havet. Norska och svenska Kustbevakningen har kämpat dom senaste dagarna och lyckats ta upp över 200 ton. Det måste vara galet mycket olja...  Nu är det stränderna som står på tur. Och alla stackars fåglar som fastnat i geggan. Tack och lov klarar sej nog svenska kusten.


Här ligger Full City med länsor runt omkring sen för att hindra att ännu mer
olja sprider sej.
Foto: Kystverket

   
Oljefläck, mysig badvik och stackars fågel.
Foto: Kustbevakningen
Dagarna rullar på, man hinner inte tänka så mycket, helt plötsligt är det ny vecka. Det gäller verkligen att ta vara på helgerna för vips är dom slut. =)

Denna helgen var en mycket trevlig helg. Började i fredags med en reunion med Ida, Anna och Olivia. Det var baske mej inte igår. Tror knappt vi har setts sen studenten så det var efterlängtat. Det blev en sväng på stan där vi bland annat studerade mysko saker på enkla, åt glass på Glassiären (var annars lixom) och förföljde vår gamla lärare Gustav på Fisktorget.  Kvällen avslutades med middag på Thai-restaurang. Mums så gott det var.  Tack för en finfin kväll mina vänner, vi hade mycket prat att ta igen. Hoppas det inte dröjer två år tills vi ses igen. =)



 

Lördag och upp ganska tidigt. Den där inbyggda väckarklockan har gjort sej till känna igen och jag kan inte sova länge. Så det var bara till att stiga upp och se glad ut. Fixade och donade lite här hemma innan det blev en löprunda. Den längsta på väldigt länge faktiskt så jag var riktigt nöjd med mej själv efteråt. =) 
Eftermiddagen spenderades på Skönstavik där det årliga släktkalaset på mammas sida stog på schemat. Den här släkten är verkligen inte normal men oj vad jag trivs. På Skönstavik blev det mat, kubb, massa trams, klurigheter, promenad, mer mat och tennis med en golvmopp.

- Dags för kubb. Jag är domare.
- Dummare än vem?
- Alla andra här.
- Och det säger ju inte lite med tanke på den här släkten....








Efter ett antal dumma historier från morfars bror Birger så fortsatte jag in till stan. Riktigt hur den kvällen blev tåls ju att fundera på. Det verkligen suger att gå ut i Karlskrona.
Playbar - stängt
Piraten - måste va helt aprak för att gå dit. Det var vi inte.
Nivå - 87-leg. Vad är det för jädra hittepå?

Jag och Ida träffade lite trevliga människor att prata med iaf. Sen åkte jag hem och sov. Spännande afton.
För övrigt var det tydligen stadsfest i Karlskrona denna helgen. Viva Karlskrona!  Undra om nån märkte det? Möjligtvis om nån skulle in på Bokia och undrade varför det stog en scen utanför. Och så matmarknaden på Fisktorget. Annars var det väl inte så mycket att hurra för. Eller?


Over and out.