Fyra etapper av årets O-Ringen är avklarat. Det har väl gått sådär. Första och andra etappen var inga höjdare. Tredje gick bättre och idag är jag nöjd. Blev bara en liten sväng ute i en sandgrop. Sand som är så skönt att springa i...
Vår tjockisfajt är lite avgjord redan tyvärr. Blev inte så spännande eftersom en av deltagarna heter Markus. Han har nog redan vunnit fajten ganska överlägset. Svilling hoppade tyvärr över en kontroll på andra etappen så nu är det jag och Tim som får fajtas om bästa placering imorgon på den sista etappen med jaktstart.
Just nu sitter jag hemma hos Leeeena i Linköping. Jag har gått igenom hennes liv i bilder, det var trevligt. =)
Snart dags att åka tillbaka till c-orten. Två etapper kvar nu. Femte och sjätte. =)
Hemma på lördag igen.

Hejsvej!
Och eftersom jag har så himla mycket att göra om dagarna på jobbet så hamnar jag ganska ofta på tjuvlyssnat.se. Den sidan förgyller verkligen mina dagar. Har ni inget att göra så ta er en titt. Ibland får jag anstränga mej för att inte börja gapskratta där jag sitter i min tragiska ensamhet i mitt rum på jobbet. Då skulle dom ju undra vad det var för fel på mej....=)

Dagens favorit är nog den här:


Två fjortisar sitter och kollar på en affisch från Miljöpartiet med texten: ?Jag är inte beroende av olja jag kan sluta när jag vill, eller??
.
Fjortis 1: Men vaddå, man kan ju steka i smör också?!



Hahaha. Det är humor...

image86

Imorgon bär det av, hela familjen och en husvagn. Nästa anhalt Mjölby och O-Ringen. Ska bli riktigt trevligt. I år är tjockisklass det enda rätta. Jag, Tim, Markus och Svilling har därför en tjockisfajt. Fy helsike vad jag får springa nästa vecka...=)

Veckan har varit trevligt. Fransson-träning i onsdags. Gick över förväntan måste jag säg och igår blev det en liten runda hemma. På jobbet går det bara bra. Har inte överdrivet mycket och göra men arbetskamraterna är mycket trevliga iaf. Dom tyckte jag skulle ha gps på mej på O-Ringen så kunde dom ut och leta efter mej med deras flygplan sen. Tack va snällt. Annars förväntar dom sej inte så mycket av mej, bara jag vinner. Hrm. =)

Dagens kommentar på jobbet:  "Nej det är inte jag"
Det är inte alltid så lätt att veta vem man är....=)


Ni får ha det så bra här hemma allihopa. Hemma nästa lördag igen.

Tjingeling!

/Susanne
Hej. Ursäkta. Men ikväll är jag nog lite kär i Måns Zelmerlöv. Men det är bara för att jag, Ida, Sandra och Hence har varit på allsång i Hoglands park i stan. Hence var väl kanske inte fullt så imponerad som vi andra. Hur kul som helst var det iaf. Augustina skötte sej som programledare alldeles utmärkt. =)  Hennes avslutande sång var exemplarisk.
Måns ja. Mmm han var där. =)  Och så Sonja Alden. Men heja. "Det är så himla jobbigt nu när jag har blivit så känd och har så mycket att göra"  Öööh, håll käften.

Come closer cara cara mia....=)

Idag fyller min mycket goda vän Ida 19 år. GRATTIS!!! 
Bara för att jag tycker om dej så himla mycket så kommer här en kanonbild på dej!  =)

image79
image78

Åhus är nog den terrängen jag tycker både mest och minst om. Den är så himla fin så man kan ju inte bli annat än superglad när man springer där. Helt underbart. Men det är en smula svårt. Och har jag väl tappat bort mej där tar det alldeles för många minuter innan jag har läst in mej igen. Fast igår var nästan bilresan dit den största utmaningen. Ett par mil innan Åhus börjar det lysa i bilen att vi ska fylla på kylarvätska. Aja, det är ju inte så farligt, det klarar ju till och med jag, Kajsa och mamma av. Så vi stannade vid en mack och skulle fixa det. Då ser vi hur det är något som rinner ut under våran bil. En liten flod lixom. Så här ska det nog inte vara konstaterar vi. Pappa försöker hjälpa oss via telefon och efter mycket om och men har vi kommit fram till att det är kylarvätskan som rinner ut. Inte konstigt att vi behöver fylla på. Men stor mening att göra det, den rinner ju rakt igenom. Så vi vågade inte köra mer.
Tur Ida precis har tagit körkort och kunde komma och hämta oss vid Statoil i Åhus. Det var ju inte så långt kvar till tävlingen tack och lov. Tävlingen då ja. Jag var visst ensam anmäld i D20 så dom hade flyttat upp mej i D21. Tack så himla mycket. Kändes rätt bra innan start men när jag fick kartan var det som luften gick ur mej. Det fanns ingen energi kvar. Benen ville inte springa. Och efter att ha bommat första med några minuter så blev man ju inte piggare. Aja, bara till att bita ihop och kämpa på. Och det gjorde jag. Blev en bom till sen men annars gick det faktiskt bra, rent orienteringsmässigt. Benen var helt döda men det glömmer vi... Som sagt, i Åhus kan man inte vara annat än glad så det gjorde inte så mycket. Sen blev det lite skallgång efter våran 8-åriga klubbkamrat Samuel. Men han kom så lycklig i mål tillslut. Han hade inte missat så mycket. Men han har ju inte så bråttom...  Sån härlig inställning. =)
Efter tävlingen fick vi skjuss upp till Statoil igen där nu pappa var med den andra bilen. Jag, mamma och Kajsa hoppade in i den och så fick pappa köra den läckande bilen hem, det vågade inte vi. Det tog lite längre tid än vanligt eftersom vi fick stanna lite då och då och fylla på vatten. Sen körde vi en bit tills det hade runnit ut och så fick vi stanna och fylla på igen...
Hem kom vi iaf.

/Susanne
I tisdags gjorde jag och mamma en liten utflykt. Tur dom är snälla på jobbet så jag fick gå hem vid lunch. Våran Skåne-trip började med första anhalt på Ekohallen. Vad annars?  =)  Där blev det lite smått och gott, sånt vi hade glömt hemma t.ex. =)  Utanför säljer dom munkar och det luktar ju bara för gott för att vi bara skulle gå förbi. Att hitta bilen på parkeringen var lättare sagt än gjort men tillslut dök den upp. Sen blev det fika på rastplatsen i Vä. Jättespännande. Det mest spännande som hände här var att vi fick världens största fågelskit på bilen. Mamma trodde det var någon som hade kastat glass på bilen. Men icke. =)
Nästa stopp blev på kyrkogården i Sjöbo där mammas farmor Sara ligger begravd. Har tyvärr inga minnen av henne eftersom jag bara var några månader när hon dog. Men jag har träffat henne, det har vi bildbevis på. Fyra generationer på en bild. Jag, mamma, morfar och så Sara.  Lite blommor och lite mindre ogräs fick hon innan vi åkte vidare.
image80

Nästa stopp på utflykten blev också kvällens sista. Andra kvällen av Andrarums sommar 3-kvällars en bit utanför Sjöbo. Ö7 blev det. Herregud vad man fick springa säger jag bara. Och jag är verkligen inte gjord för att springa så fort som det krävdes. Rena rama sprint-banan fast i skogen. Lite lurigt emellanåt men väldigt lättlöpt. Tur att inte markerade beståndsområden var två träd...=) Blev två småbommar men jag är nöjd.
Linda skötte sitt jobb som speaker utmärkt och ingen speaker har tidigare spelat Billie The Vision. Tack. =)
Hemresen gick utan problem. Fast när vi kom till avfarten till Åhus så blev det gapskratt i bilen. På en skylt det "Jingiijamborii" och så en pil mot Åhus. Haha. Jasså det ja, dit kanske vi skulle åka. Vi hade rätt roligt åt det här för vi fattade verkligen ingenting. Vi undrade om det betydde beachhandboll på afrikanska kanske? =)  Nu har jag dock fått reda på vad det står för, det är ett stort scoutläger. Alltid lär man sej nåt.  Det blev en trevlig eftermiddag med kalasväder hela tiden.

/Susanne
image74


Det börjde i fredags med Diggiloo i Brunnsparken  i Ronneby med mamma och pappa och Henrysson. Det hade varit strålande solsken hela dagen men 5 minuter innan vi skulle åka så öppnade sej himlen. Så perfekt tajming. Aja, inte så mycket att be för. Efter lite parkeringsletande så gav vi oss ut i regnet fullt utrustade med regnkläder. Ni ser ju själva hur bilden över ser ut. Så där satt jag medan förbanden spelade och försökte att inte flyta bort. Större delar av gräsplanen vi satt på var en mindre insjö så tidigare under dagen hade arrangörerna fått köra dit lastbilar med träflis och sprida ut för att vi inte skulle drunkna. Snällt att dom tänker på oss. =)
Tillslut började showen och då kunde man inte sitta där och uggla i en solstol längre. Vi höll verkligen ställningarna där längst bak i publiken. Det var sång och dans hela kvällen. Familjen framför oss hade världens charmtroll till unge med sej och vi blev kompisar under kvällen. Hade aldrig träffat dom innan men det gjorde inget. Så söt liten unge som hade det bra i vagnen under regnskydd.
Själva showen då. Jo helt kalasunderbar. Jag älskar schlager och då blir det inte bättre. Jättebra artister och när Tomas Pettersson drar igång är även humorn på mycket hög nivå. =)  Hans sång med 11 verser var spännande, det gick lite väl fort ibland, haha.
Molly Sanden sjunger som jag vet inte vad. Helt underbar. Lasse Berghagen är allmänt söt =)  Benjamin Wahlgren är 100 gånger bättre än sin mamma, Så, då fick vi det sagt!.
Helt kalaskväll iaf och att det ösregnade konstant tänkte man inte på. Det satt en mycket mysko man där bak där vi satt. Hahaha, han höll igång oss vill jag lova.

- Har du inte hört talas om mej? Jag är rikskändis i hela Blekinge.
- Nej tyvärr.
- Har du inte läst tidningen?
- Jo hurså?
- Du vet han lastbilschaffisen som hade åkt fast igen?
- Ja.
- Det är jag.

Skämten kom lika tätt som regndropparna och inte många av dom var rumsrena...haha. Han hade nog platsat i vårt matlag. =)

Fyrverkeriet som avslutade showen var nåt av det mäktigaste jag varit med om. Det tog aldrig slut och det smällde och lös på himlen och var hur fint som helst,. Olofströms nyårsfyrverkeri kan slänga sej i väggen. Det här var 10 gånger bättre och längre..

Väl hemma igen var allt och alla dyblöta. Det hade inte varit uppehåll i 2 sekunder. Men men, allt blir vad man gör det till och det här var skitkul!!

 



Helgen fortsatte med Tjoget. Igår packade jag och Kajsa ihop oss och begav oss till Kosta flygfält. Kan vi inte vara nån annanstans nångång? SMHI lovade regn hela helgen så det var bara till att packa varma kläder och regnkläderna som knappt hade hunnit torka sen Diggiloo. Har inte varit på något Tjoget innan där det har regnat så här mycket men det var en upplevelse det oxå. =) Den äkta Tjoget-stämningen infann sej ganska fint ändå. Det blev tyvärr inget solstolssittande halva natten iår. Inte så kul när det regnar och springer man sträcka 14 behöver man sova lite. Trots regn höll vi humöret på topp. Jag och Karna skulle tälta men det blir sällan som man tänkt sej. =) 
Efter 7 sträckor, lite mat och massa millimeter regn så hamnade vi borta på den fina campen hos Marcus, Jonathan, Markus och Oscar. Att spendera sin tid i ett tält med Markus och Oscar är en väldigt traumatiskt upplevelse. Tur man känner dom annars hade man undrat vad felet var...=) Eller ja, det gör man ändå. Karna fick klara sej själv med dom. Jag flyttade inte till Marcus och Jonathan. Det var mycket lugnare och trevligare. =)  Där somnade jag sen. 
Vid 4 var det dags att gå upp. Regnet droppade fortfarande så fint ner över flygfältet. Ett par timmar senare var det min tur att springa ut. Inga större bommar men konditionen är inte vad den kan vara än. Sakta men säkert. Tur att inte kärren var sjöar och att kontrollen satt mitt i. Det var inte jätteskönt att bada..
Skönt att komma i mål och få på sej torra kläder.  Ronneby kämpade sej till en femteplats, bra gjort. MItt lag blev 46 tror jag, inte illa för att vara vi. =)
Hemma nu och allt är blött. Ska bli skönt att krypa ner i sängen snart...

/Susanne
Det är tur att det inte har regnat dom senaste dagarna tycker jag. Hrm. Förbannade skyfall. Igår regnade det konstant hela dagen, så deprimerande. Jag hade planerat att åka till havs-ol på kvällen men det såg inte så lockande ut. Tack och lov slutade det regna en timme innan jag åkte. Perfekt. Det var till och med så solen ko fram och lyste. På havs-ol blev det en öppen bana bland klippor och berghällar. Blött, halt, svårt men kul. =)  Kul att orientera igen, hade nästan glömt bort hur man gjorde.  Men jag tog mej runt, sakta och med många bommar. 
Efteråt blev det ett besök på Borgen, alltíd trevligt. Jag vågade träffa Jennifer, haha. Jag, Ida och Jifer tittade på mycket fina filmer. Hmm, smaken är som baken. Mes eller man. Välj själv. =)
Sen höll vi volvo-jobbarna vakna ett tag, moahaha. =)   Alla som känner mej vet om min relation mellen Borgen och sömnvanor. Just det, dom är inte för bra. Och bara jag hälsar på på Borgen så hamnar jag i träsket igen. Det blev sent igår...med andra ord den gamla vanliga Susanne är tillbaka. Var förvånansvärt pigg på jobbet idag ändå. Offrade mej ändå och drack kaffe, med mycket mjölk och socker går det. =)

Nu ikväll blir det Diggiloo i Brunnsparken med mamma och pappa. Där är det typ översvämning. Spännande. Stövlar och solstol ska med. Det räcker.

Hej så länge!

/Susanne

Igår stod grillkväll med klubben på schemat, vi skulle ha lite uppladdning inför Tjoget. =)  Jag och Kajsa fick oss en liten promenad i Ronneby innan eftersom kartor från hitta.se suger. Så det så. Men vi kom fram och var lång ifrån sist. Först var det träning med kontrollstaffett.  Denna stog jag över eftersom jag tränat totalt 15 minuter på 5 veckor. Brutna tår och förkylningar är inget jag rekomenderar över sommaren. Men nu kände jag mej rätt bra så jag tänkte jag skulle jogga en liten runda för att skrämma kroppen lite innan Tjoget. 25 minuter jogging i Brunnsparken. Sen räckte det tyckte både tån och kroppen. Sen var det grill och mys hela kvällen. Jag glömde min klocka i duschen men den kom fram tack vare Sussi efter mycket förvirrade omständigheter. Jag lyckades fjäska till mej en kortare sträcka på Tjoget även om Fransson tyckte jag var lite mesig... "brutit tån, pff...jag hade oxå ont på den tiden jag hade fötter" var en välbekant kommentar som dök upp. =)
Mitt under kvällen fick jag världens näsblod, jättetrevligt om ni undrar. Så där satt jag och såg dum ut ett tag. Som en liten fågelunge med huvet bakåt som väntar på mat. Dom funderade på om dom skulle hämta daggmask till mej men nej tack. =)
Till helgen är det Tjoget, ska bli mycket najs. Då ska det sittas i sovsäck i solstol om natten och mysa. Vi får nog hålla Svilling borta så inga stolar går sönder. Helst ska vi sitta hos Vilse så vissa kan bli irriterade. Haha. 

På jobbet går det bara fint. Jag och Emma hade lite catch-up igår. Vi får fortsätta nån annan dag, vi har nog mycket och säg, haha.  =)   Enda problemet är bara att jag måste lära mej dricka kaffe. Annars kan man tydligen inte jobba på kustbevakningen har jag fått lära mej idag. Okej, jag ska försöka.

Imorgon blir det kanske en sväng till Havs OL. 

/Susanne

image73

Dagens stora samtalsämne idag på jobbet har varit kamelen. Trodde först det var ett skömt imorse när Anette kom och berättade om död kamel på E22. Jo säkert.
Men så var det. I morse vid halv 4 låg det en död kamel i diket utan längs E22 utanför Karlskrona och det var blodspår ett bra bit på vägen innan det slutade med en blodpöl och kamelen. Lite läskigt.  Men genast började snacket. Är den stulen?  Är det medvetet djurplågeri? Är det en circus? Vem fasen tappar en kamel utan att märka det? Sysslar vi med kamelsmuggling i Sverige nu? Har den knark i pucklarna? 
Ja frågorna var många.  Vi hade hoppats på en spännande följetång hela sommaren. Nu har dom tyvärr löst hela kamel-mysteriet redan idag. Lite synd, vad ska vi nu prata om imorgon? =)
Den hade visst lyckats sparka upp en lucka på sin vagn och hamnat lite utanför och sen släpats i marken till föraren upptäckte det. Då hade dom stannat och fått avliva kamelen på grund av skadorna den fått. Stackars kamel.
Ja det var väl det mest spännande som lär hända i stan den här sommaren. =)

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1109261,00.html


Allt för idag!
image4


3 år på OL-gymnasiet i Olofström går inte att beskriva. Det måste upplevas. =)
Vi har haft våra bra och våra mindra bra dagar men tack och lov är det dom bra som
överväger. Det är riktigt tomt här hemma nu utan Borgen och alla. Men jag lovar,
I´ll be back. =)

Ett 3 år långt träningsläger är över. En tid jag aldrig glömmer.  


Finns dock några saker jag inte kommer sakna särskilt mycket:
Oinbjudna vaktmästare
Genomgångar med mummel-Rolf
Han som bor (bodde) under mej
Möten i bunkern
Skolmaten
Kemilektioner med Folke...


Saker som jag däremot kommer sakna är bla:
MÄNNISKORNA!!, grannsamverkan
bussfärder, filmkvällar, SM-fest
korridorsmöten, tjejkvällar, KF
studiecirklar, OC-kvällar, sångstunder
MATLAG!, träningar, min lägenhet
balkongmöten, grillning, öl-ol
Jonatan (min gran alltså)  =)
alltid nån att prata med, nollning
glasskalas, Halen, lucia, Borgen så klart.
läger, jul-bord, äppelpajer, allt bus och NV3.

Skulle nog kunna fortsätta den listan hur länge som helst....=)

Här kommer lite bilder från mina underbara år i Olofström.


image69



mmmm  =)
I fredags var det myskväll i staun med Ida som gällde. Efter att ha blivit kvar på jobbet alldeles för länge lyckades jag och Ida hitta varandra på Stumholmen, det var lättare sagt än gjort. =)  Sen blev det lite shopping, sommarrea är bra när man är lite lagom pank. Fick sedan ett litet glädjeutbrott när det visade sej att jag minsann hade fått studiebidrag denna månaden oxå. Bara till att tacka och ta emot.
Sen blev det pizza på Sorrento. Jättegott tyckte både vi och fåglarna. Jag och Ida behövde denna kväll. Nångång ibland behöver vi gå igenom våra liv. Haha. =)  Detta var iaf en sån kväll. Det blev mycket prat om allt mellan himmel och jord. Och när man talar om trollen så står dom i kiosken, bara så ni vet.
Efter pizzan blev det avslutning med lite mysfika på Waneys. Han som jobbade där var en smula gay men men. =) 

Mycket trevlig kväll iaf.


Resten av helgen har varit lugn. Packat upp lite mer här hemma och fått lite mer ordning i mitt rum. Man hittar väldigt mycket spännande när man rensar bland sina saker. Jag har t.ex hittat min fingerfläta. Jag och Martina höll på med sånt konstant på mellanstadiet. Nu var den stor som en fotboll när man rullade ihop den så jag tänkte jag skulle mäta den för skojs skull innan jag slänger den.  105 METER!!!!  Vet ni hur lång fingerfläta det är?  Helt sjukt.  =)   Aja, nu vet jag det iaf så nu kan jag slänga den med gott samvete.





Imorgon är det jobbet igen!

/Susanne