Herregud vilken vecka. O-Ringen är verkligen årets höjdpunkt. En hel vecka med skoskav, svett, luftmadrass i en skabbig klubblokal, regn, mat i massor, lera, långa uplopp och världens bästa människor. Ni hör ju själva, bättre än så här blir det inte. =)

Jag gjorde som jag brukar göra på O-Ringen och flyttade in i fiendeland, med andra ord på OK Orions förläggning. Men presseningrum har blivit lite av en tradition. Ida, Linn, Jifer, Julia och jag hade så mysigt så i vårt totalat oljudisolerade rum under veckan. Det var dock lite klasskillnad på sängarna i vårt rumt. Allt från en havlmeter hög lyxluftmadrass till gammal hederlig. Trots att jag hade det sistnämnda alternativet så sov jag som en gris hela veckan.Så skulle vi såklart göra det som vi av någon anledning tycker är himla skoj, ut i skogen och irra lite. Hur gick det då? Jo första, fjärde och femte etappen är jag nöjd med. Framför allt dom två sista. Dom där två i mitten kan vi glömma. Det var då verkligen inget att skryta med. Man bör inte bomma en kontroll med 7 minuter...framför allt inte när man bommar resten också.
Aja, jag kommer ihåg dom två sista, det var fina grejer det.  I giganternas kamp segrade Ida. Grattis till dej. =) Vi diskvaliserade Linn eftersom hon inte sprang första dagen. Annars hade hon nog blivit farlig...

Vädret var precis som vädret på O-Ringen ska vara. Regn, regn och lite sol. 

Det är många fina minnen att ta med sej hem från veckan. Bland annat hände följande:

* På vilodagen åkte vi (och alla andra 15000 orienterare) till Eksjö Camping och försökte få lite färg på våra lilkbleka kroppar.

* Vi såg spexet GRIS som handlade om Eksjöodjuret som skulle förstöra för alla orienterare. För att få ordning på det här kallades ExcorSixten in. En mycket fin föreställning.

* Vi blev smugglade in på militärområdet i en vit skåpbuss. Vi var tvungna att var knäpptysta när vi åkte förbi vakten.

* Jag och Ida fullkomligt utklassade alla på tennis. Eller var det kanske tvärtom...?

* Väldigt spontana klubbkvällar är uppskattade. Framför allt när jag lyckas tajma dom helt perfekt. 

 


Och så lite frågor man kan ställa sej efter veckan:

* Kan man återinföra en 20 år gammal död apa i Argentina?

* Vad kan vi stava till egentligen?

* Kommer fötterna någonsin bli rena igen?

* Hur får man in Rudolf i en tub?

* Borde inte snygga människor förbjudas att cykla omkring i bar överkropp?

* Vad hände egentligen Jesus på Golgata? Blev han stenad? Hängd?


Så klarade vi iaf av fem etapper och självklart väntade då den sjätte. Efter en stund på Hults skönhetssalong så var vi alla redo för kvällen. Vi började på dansk-campen innan vi fortsatte in till stan.  Som vanligt hittade jag typ ingen jag kände, allt var kaos men väldigt roligt och trevligt och så helt plötsligt var det slut. Just det, hann bli utskälld av en vansinnig vakt innan kvällen var slut. Man fick visst inte hoppa över staket. Mycket märkligt...På något sätt lyckades vi få in alla grejer i bilen dagen efter och åkte hem. Tack för ännu en kalasvecka min vänner. 

Men det bästa med veckan var nog ändå när en viss Morten från Australien dök upp. Mindre roligt var när han i måndags åkte hem till andra sidan jorden igen. Att det ska vara så förbannat långt dit... 
Han hann ju dock både höra Per Forsbergs ljuva stämma och träffa sin idol Patrik Karlsson innan han åkte hem. =)  
För tre månader sen vaknade jag upp och var gift med en ananas. En grymt ful ananas.


Hahaha. Ice Age 3 var en mycket fin film kunde jag och Ida konstatera när vi klev ut från bio-salongen idag. Vi och alla andra barn...=)

För övrigt fyller Ida år idag. Ett stort grattis från mej!

Lite tomt. Det är vad det är i huset här hemma nu. Igår tog Kajsa sin gigantiska resväska och resten av sitt pack och lämnade detta land. Om 13 månader är det planerad hemkomst igen...
Vet att hon har kommit fram till New York utan problem och det är ju trevligt. På fredag flyger hon vidare till Kalifornien där hon ska stanna i 12 månader som AuPair. Hoppas familjen är snäll mot henne!

Hoppas allt är bra där borta lilla lillasyster! =)


Kajsa får  vara med på två bilder idag. Bara så jag inte ska glömma hur hon ser ut.


Öland sommaren 2006O-Ringen 2008

Så var det söndag-kväll igen. Jag förstår inte vart mina helger tar vägen...  Har hunnit med en hel del trevligheter denna helgen dock.
I fredags hade Kajsa fest här hemma. Jag la mej inte i allt för mycket. Hennes kompisar är inte normala nånstans. Det lät som om dom hade trevligt iaf och jag lyckades somna till tonerna av musik, allsång och allmänt liv.

I lördags var jag riktigt duktig. Fixade och donade lite här hemma innan jag sprang till mamma jobb. Jo jag sprang dit. Det ni =)  Sen kom problemen. På lördagar jobbar ingen i receptionen på hennes jobb och jag hade ingen mobil med mej. Så hur skulle jag komma in? Jo, vi hade kommit överens om att jag skulle ställa mej utanför fönstrena vid hennes byggnad och helt enkelt vinka. Oj vad bra det gick. INTE. Efter att ha stått i 20 min och hoppat och viftat som en galning så var det någon som skickade ut ett mejl på Telenor; "Det står nån och hoppar utanför fönstret, är det nån som känner till nåt om detta?"  Pinsamt.
Efter mycket om och men fick alltså mamma syn på mej och jag blev insläppt och kunde ta mej en dusch. Jag ber verkligen om ursäkt till alla som såg mej stå där och hoppa. Jag är inte fullt så sinnessjuk som det verkar.

Hämtade bilen hos mamma och sen blev det en sväng i stan innan jag åkte hem och lagade mat.
Kvällen spenderade jag och mamma i Karlshamn och på Ugglas Revy. Fy fasen vad bra det var. Skrattade och sjöng som aldrig förr. Magnus Uggla är för härlig och Per Andersson är helt klockren. Pers framträdande som Mikael Wiehe var det bästa på länge. Annika Andersson är inte så dum hon heller. =) 
En mycket trevlig kväll där jag även träffade Rebecka en sväng. Jag hoppas du dyker upp på sjätte. 
Idag stog på IKEA på planeringen. Jag, pappa och Lasse for till Kalmar och bilen fylldes utan problem. IKEA är alltid skoj och idag lyckades jag nästan komma ut utan att ha handlat något. Nästan....


Ska passa på att säga ett STORT GRATTIS till alla duktiga svenska löpare på JVM i Italien. Det har blivit flera medaljer under veckan och det är superskoj att följa er på nätet. Även om jag kanske hejade mest på Max. =)

Over and out.

I tisdags skulle det viftas med Kustbevakningsflaggor för glatta livet. Vid Amerika-kajen i Göteborg stog ett glatt gäng med kustbevakare, anhöriga och diverse annat pack. För efter mycket om och men skulle nu äntligen Kustbevakningen nya båt KBV 001 komma hem till Sverige efter att ha byggts i Rumänien.

Och tänka sej, till slut kom den inglassandes till kajen. Det var ingen dåligt bygge det där. 81 meter lång och 16 meter bred. Jag kände hur jag backade helt omedvetet ju närmare kajen den kom. Efter mycket viftande, fotande och filmande av diverse tv-kanaler så fick vi gå om bord. Jisses, jag förstår inte hur besättning inte går vilse där. Den var gigantisk både utanpå och inuti. Häftigt var det iaf och jag är glad att jag fick följa med till Göteborg. Nästa år kommer dom två andra båtarna i serien, 002 och 003, hem till Sverige. 002 till Gotland och 003 till Karlskrona. Var i hela fridens namn ska den stora båten få plats i Karlskrona? Jaja, det är ju inte mitt problem.Ingrid, Karin och Eva viftar på. Eller inte Eva för hon hade taktiken Våga Vägra Vifta. Mest
eftersom det var så hög töntfaktor på det. Men till slut fick även hon ge med sej.
Jag och Maria väntar och viftar
Så kom hon äntligen hem

Förra helgen var det Tjoget. Det var fint väder när jag åkte dit. Det var fint väder när jag åkte hem. Däremellan var det mindre bra.
Tävlingen gick i år, som så många andra år, på Kosta flygfält. Efter en sväng på Kosta outlet kom jag dit på lördagseftermiddagen. Slängde upp mitt tält i gräset längs flygrakan och såg hur dom svarta molnen kom närmare och närmare. Begav mej till TC och hejade på löpare till höger och vänster. Jag skulle egentligen haft en sträcka på lördagen. Jag är sååååå glad att jag fick en sträcka på söndagsmorgonen istället.  Lagom till starten började det regna och vid sträcka 3 så släckte nån en lampa utomhus och himlen öppnade sej. Det var en av dom värsta regnskurar jag varit med om. Det kom 35mm på bara några minuter. Det flöt på landningsbanan och vi kunde inte prata med varandra där vi satt i vindskyddet för det smattrade för högtljutt. Åskade gjorde det också så det räckte och blev över. Avstängd speaker, avstängd dusch och strömavbrott var resultatet av det. Herregud. Tycker verkligen synd om dom som sprang i detta.

Lördagens sträckor avklarades och Ronneby var i ledningen, heja heja!!!  =)  En liten klubbkväll i regnet, lite sightseeing längs flygrakan innan det var dags att krypa till sängs i tältet. Jag var lite orolig att det skulle vara en insjö i mitt tält efter allt regnande men icke. En liten bäck däremot men men, lite vatten har ingen dött av.
Lyckades nog sova en hel halvtimme innan det var dags att gå upp vid halv 5. Inte varje söndag man äter frukost halv 5 mitt på en landningsbana. =)  Tack och lov hade det slutat regna och jag hade en rätt behaglig tur genom skogen när jag gav mej ut på min 15:e sträcka. Loppet var väl ingen större höjdare men jag hade roligt ändå.


Det var en fin helg. Jag fick träffa massa av mina underbara vänner, Tjoget är alltid lite av årets höjdpunkt och det hör lite till att det ska regna.

Ronnebys första-lag slutade 9, bra kämpat. Mitt lag kom på en hedrande 45 plats.


Lagom trött kom jag hem och skulle ta hand om allt det blöta, suck. Det är det mindre roliga. Tältet fick hänga på tork en dag innan det hamnade i vardagsrummet. Där har det nu befunnit sej nästan en vecka. Men nu är det färdigtältat inomhus.


Over and out.TC innan regnet kom
En liten skur över TC