Drive until it smokes

1kommentarer

Full fart på jobbet. I måndags kom Moa och jag försökte lotsa henne igenom dagen eftersom Anette var ledig. Med andra ord skulle sommarjobbaren ta hand om sommarjobbaren. Men det gick finfint. Det är himla skoj att Moa ska vara där nu. En mycket trevlig tös och alltid skoj att ha nån i sin egen ålder att prata med. =)
Som vanligt tramsas det en del på jobbet, precis som det ska vara. Fast inte inne hos VB, där är det blodigt allvar. Jämt. Tur vi har våra fikaraster. På fikarasterna kan man tex. roa sej med att försöka översätta svenska uttryck till engelska och prata om 50+ resor med rosa bussarna. För övrigt hade Tomas en mycket fin tröja idag. Svart med en pepparkaka på och så stog det "GOD JUL" på den. Mycket passande dagen till ära. =)

Annars har det varit väldigt mycket Norge och Langesund på jobbet nu. Det Panama-registrerade lastfartyget Full City gick på grund i fredags utanför Langesund i Norge och tyvärr gick tankarna sönder vid grundstötningen så på tok för mycket olja har hamnat i havet. Norska och svenska Kustbevakningen har kämpat dom senaste dagarna och lyckats ta upp över 200 ton. Det måste vara galet mycket olja...  Nu är det stränderna som står på tur. Och alla stackars fåglar som fastnat i geggan. Tack och lov klarar sej nog svenska kusten.


Här ligger Full City med länsor runt omkring sen för att hindra att ännu mer
olja sprider sej.
Foto: Kystverket

   
Oljefläck, mysig badvik och stackars fågel.
Foto: Kustbevakningen

1 kommentarer

Anonym

10 Aug 2009 09:21

Intressant att du skriver om jobbet, faktiskt. HEmska bilder

Kommentera

Publiceras ej