Lövsprickning, ljumma vårvindar. Äntligen skingras mörkret och solen och värmen tinar våra frostbitna själar. Vi lever upp, kläderna dom blir mindre och dom blir färre och i huvudet på både människor och djur cirkulerar ja ni vet, bara en enda sak; Pizzasallad.
 
Nej kanske inte men jag tänkte jag skulle slå två flugor i en smäll och använda denna fina text som en inledning. Den handlar ju både om våren och är dessutom komponerad av två fina herrar vid namn Anders och Måns. Och där har vi nog innehållet sammanfattat i detta stundande inlägg.
 
Vi börjar med Anders och Måns. Fick biljetter i julklapp till deras show Primater med topplån. Så i torsdags kväll tog jag min kära pojkvän och knatade iväg till teatern i Halmstad. Ja den är svårare än man tror att hitta, trots gigantiska bokstäver som säger TEATER över hela fasaden.... ;-)
 
Showen ja. Dom får vara hur tramsiga dom vill men det var det bästa på länge. Tror jag skrattade oavbrutet i 2 timmar och Fredrik gnällde över träningsvärk i magen dagen efter. Jag tror det får räknas som ett bra betyg. Dom sjöng fina sånger om firmafester, försökte förklara människans utveckling och hur vår inre apa ibland fattar våra beslut, lekte lekar utan regler och aldrig förr har så många legat dubbelvikta av skratt när någon förklarar dom olika programmen på en torktumlare. Helt klart det bästa under kvällen, kommer aldrig kunna tumla något utan att fnissa lite för mej själv. Vill jag ha det skåptorrt, skåptorrt +, stryktorrt, mycket torrt eller extra torrt?
Tack Anders och Måns för en grymt rolig kväll och tack Fredrik för julklappen, precis vad jag behövde (näst efter två skruvar och ett hyllplan till bokhyllan Einar).
 
En på hatten. Sjukt spännande lek.
 
 
 
Efter några fina dagar i Halmstad fortsatte resan till Lund. Där blev det några kära återseenden, har inte varit där sen november så det var riktigt trevligt att träffa lite vänner där. Ni är saknade. Och det är märkligt hur saker och ting bara kan kännas precis som vanligt igen, efter att bara ha varit där några timmar. Skulle traska hemåt i Lunda-natten genom stan, gick längs gatan där flera av dom stora nationerna ligger. Ser på håll hur någon kommer vinglade mot mej, klädd i kilt och orange tröja. Som sagt, allt känns som vanligt, jag saknar mina klasskompisar. Efter lite kramkalas på gatan kunde jag fortsätta min promenad hemåt.
 
Ellen stod för husrum och exemplariskt sällskap, jag saknar mina sambosar. Ruthan var tyvärr inte hemma men jag hoppas vi ses allihopa snart.
Förutom trevligt folk bjöd Lund på vårkänslor. Ja jag tror jag vågar påstå att våren är här nu. Idag kändes det betydligt varmare i luften än vad det gjort på väldigt länge. Såååå skönt att känna lite värme när jag joggade mina varv runt den överbefolkade Stadsparken. Lovely! Hoppas våren är här för att stanna nu. Ja jag älskar vinter och snö och allt vad det innebär men HALLÅ!! Jag bor i Blekinge. Här räcker det med vinter fram till mars på sin höjd.
 
Nu är jag hemma i lilla Nättraby igen efter min lilla trevliga semester.
Imorgon väntar jobbet igen.
 
Over and out.
 
 
 Fastnade för serien The Bible under påskhelgen. Ja den var lite för amerikansk och våldsam och blodig för min smak men ändå väldigt bra, man ville ändå se alla avsnitt. Jag kände igen något namn här och där men oj vad jag inte kunde alla händelser och hela historien egentligen. Totalt lost...
Men aja, lite allmänbildning kanske man har skaffat sej, även om det krävdes ett par blodiga scener för det. Appropå det. Sista avsnittet av serien handlade till stor del om korsfästelsen, som var en väldigt blodig och brutal historia, och det är nästa så jag skäms lite men det enda jag satt och tänkte på var Life of Brian.
Ännu en väldigt bra film som i stort sätt handlar om samma sak som The Bible, fast på ett aningens mer lättsamt sätt skulle man kunna säg. Och ja, jag bjuder på scenen som konstant poppade upp i mitt huvud och ber samtidigt om ursäkt till Jesus. Förlåt. Men jag kan inte hjälpa det, det här är humor. Man kanske behöver pigga upp sej lite efter att ha sett The Bible och varför då inte ta den här.
 
 
Okej, jag måste skynda mej att skriva det här inlägget för snart är den här dagen slut. Jag förstår att ni alla undrar var det är för en viktig dag idag och det ska jag berätta.

Det är den Internationella Morotsdagen.
Jo helt sant.
 
Jag får reda på väldigt mycket viktiga saker på jobbet, det här var en av dom sakerna idag. Tur att Hilda håller mej uppdaterad. Så ja, internationella morotsdagen alltså. Den har en egen hemsida:
 
 
När jag fick reda på det här så tänkte jag mest: Vilken himla tur för jag har ju tänkt att baka morotskaka idag. Lite komiskt men det hade jag faktiskt tänkt.
Anledningen till det (nej, man måste verkligen inte ha en anledning att baka morotskaka men just idag hade jag det) är att det är min sista dag på jobbet imorgon.
Trodde jag.
Det här med framförhållning gick sådär. Men skit samma, det gör inte så mycket. Fick alltså reda på idag att jag får vara kvar april ut. Helt kalas, det passar mej perfekt. Jag trivs så bra där med min lilla skanner som morrar vid min sida hela dagarna.
 
Så vad hände med morotskakan undrar ni förstås. Jo det gör ni.
Kunde ju inte låta den goda idén bara rinna ut i sanden så nu har jag bakat morotskaka. Bara för att ära alla morötter på deras egna dag. Okej då kanske det inte var så snäll att fullkomligt mörda dom i köksmaskinen men man kan ju inte tänka på allt.
Så det blir fika på jobbet imorgon ändå. Vi får väl fira att dom inte blir av med mej.
 
Tack och hej och heja morötterna.
 
Det blir inte alltid som man tänkt sej.
 
Hade tänkt åka till Branäs över påsk, träffa Mickelbyn-tjejerna och bara ha det gött i solen.
MEN.
I början på veckan dök den upp, den trevliga magsjukan. Tack. Eller jag ska väl inte klaga, jag klarade mej rätt bra. Var bara trött som en överkörd katt och matlusten var väl inte på topp. Men som sagt, det fanns vissa här i huset som mådde betydligt sämre och inte förrän på fredagen, eller ja, lördagen var vi nog helt med i matchen igen.
 
Så något Branäs torsdag-söndag blev det inte. =(  Så himla typiskt. Vet inte när jag ska få träffa mina Branäs-tjejer men inte blev det nu iaf. Hoppas ni hade en kalashelg och att både Brants och Mickelbyn står kvar. =)
 
Jaha, så vad gjorde vi istället? På fredagen masade vi oss hela vägen till Kosta Outlet, bara för att se nåt annat än vardagsrummet. Vi var lite trötta på det efter X antal dagar i soffan.
Är rätt nöjd att jag kom ifrån den där outleten med bara ett par skor och en klänning, som dessutom inte ruinerade min stackars plånbok. Fredrik däremot slog på stort och köpte ny kostym, detta efter att ha provat kostymer i evigheter så både han och den stackars expediten var helt slut. Men stiligt blev det till slut.
 
Helt färdiga på kvällen däckade vi i soffan ännu en gång.
Lördag morgon och Småland stod på programmet även idag. Det blev några dagars påskledigt i Eskilstorp och jo, det gick att åka skidor där också. Kanske inte lika stora backar som i Branäs men skidspår och fint väder fanns det. Eskilstorpasjön runt var lite mer min grej än Tjejvasan. Nu var det mer promenad med skidor, inte en backe så långt ögat kunde nå, 3 km istället för 3 mil och dessutom inslag av trevliga fika- och grillpauser. Helt underbart! Och solen gjorde sitt och skapade en väldigt svag men ack så snygg mössbränna, det är nästan så man saknar den.
 
Kvällarna spenderade vi i Bredaryd City med god mat och trevligt sällskap. Det blev en väldigt bra påskhelg ändå, även om jag hellre hade velat vara i Branäs. Men det får bli en annan gång. Avslutar med lite bilder från helgen och ja, det är april. Vår alltså om man ska tro kalendern, framför allt i södra Sverige. Men ja, det ser rätt vintrigt ut i mina ögon och jag klagar inte... =)