Dagens ord: Symptom.  Det är minsann inte helt lätt att stava till när man har bråttom.

Dagens beställning: Liksäckar. Usch vad hemskt.

Dagens surtant: Diana. Hon slutar fungera lite när hon känner för det. Eller tangentbordet slutar fungera, fast bara när det gäller Diana. Helt plötsligt när man sitter där och knappar så bara slutar det hända något när man trycker på tangenterna. Jättebra. Hade IT på besök ett par gånger men inte hjälpte det.

Dagens hälsosamma avdelning på Kustbevakningen: Ja inte är det södra iaf. Igår hade Patrik fixat hemmagjord chokladpudding och idag kom Christina med rabarbermuffins. Så här kan vi inte hålla på. Framför allt inte när det är så gott hela tiden. =)

 Nu är det godnatt!!

Vattenbrist lider man av i Afrika. Och i Karlskrona. Vaknade i morse och skulle ta en dusch. Den duschen tog väldigt mycket längre tid än vanligt. Man fick anstränga sej för att bli blöt på det lilla vattnet som kom ut. Vi hade iaf lite vatten i kranarna. Det fanns dom som inte fick en droppe.
Förklaring: En vattenläcka, förmodligen på en sjöledning. Så Karlskrona vattentorn var tomt. Jag skojar inte, det var tomt.  Tack och lov hittade dom läckan på förmiddagen och nu är det vatten igen. Skönt det, det betyder att vi kan använda våra toaletter på jobbet imorgon. =)


Karlskrona Vattentorn.
Ja det är just vad vi har här hemma. Katt i tratt. Åååh vad han tycker om att ha en tratt. Eller inte. Det värsta med det hela är att vi måste hålla honom inne. Går han ut kan han både riva upp såret och fastna i tratten nånstans. Hålla en ute-katt inne i en vecka är inte det lättaste. Blixten är rätt sur för tillfället...
Igår lyckades dock kattskrället smita ut genom ett fönster som var lite för öppet. Det hela slutade med att jag och mamma for runt ute halva kvällen och letade och ropade. Utan resultat. Tack och lov kom han oskadd tassandes hem lite senare på kvällen sen.



Annars var det en trevlig helg för utom en förkylning som bara inte vill släppa. Skulle ha sprungit tävling i lördags men det fick bli en liten promenad med karta istället. Vädret var kalas så jag klagar inte. På kvällen blev det bio med Ida och Linn. Vi såg The Proposal. En klassiskt amerikansk komedi, man kan räkna ut slutet efter en kvart. Men vad gör väl det? Jag älskar sånna filmer. =)

Igår var det konfirmation i värmen som gällde. Tobias var mycket snygg i sin vita klänning.

Håller även på att tag i mitt liv inför hösten...vi får väl se hur det går med den saken.

Over and out!
Det får bli ett par rader om denna finfina helg. Branäs-människor är härliga människor. Jag tror inte att det går att må dåligt med er. Jag är alltid så glad efter våra sammankomster. 
Efter en liten, men ack så obligatorisk, sväng på lövmarknaden (Karlskronas nationaldag för er som undrar) så begav jag mej till Göteborg. Fick sällskap i bilen, Lina åkte med. Tack för det, vi hade en trevligt biltur med många intressanta samtal.
Det blev några felkörningar innan vi lyckades hitta rätt i götet men herregud, vi är ju från landet... Jag flyttade in hos Mika och torsdagkvällen spenderade vi bilen. Vi skulle nämligen åka och hämta en tavla som Mika köpt på blocket. Nu var det det här med att hitta rätt igen. Det gick ju sådär... Jaja, bättre sent än aldrig hittade hem vi till tavlan och allt var i sin ordning.
Fredag och Midsommarafton. Mika, Sanna, Manal, Josefine och jag började med en sväng på stan. Nordstan är ett trevligt ställe. VI fortsatte sen med det vi är bäst på, matshopping. Haha. Jag förstår inte hur vi lyckades igen. Med att handla så galet mycket mat alltså. Men jaja, vi gick ju inte hungriga under helgen iaf.
Det blev lunch med brudarna innan vi gick hem och dog halva eftermiddagen. Till slut blev det liv i oss igen och vi pallade oss hem till Theresia och Daniel. Dumma svenskar som vi är så skulle hela gänget ut och grilla. Att det var kallt och risk för regn tog vi ingen som helst hänsyn till. Vi begav oss till en park och parkerade helt enkelt där en stund. John, Malin och Chrille var lite mer förbredda inför grillningen än vi andra men äsch, vi fick mat vi också efter en stund. Engångsgrillar är för övrigt väldigt opålitliga.
Jag tycker vi hade en rätt mysig stund där men vi fick ge upp till slut. Det blev kallt och ja, det började även regna senare på kvällen. Vi höll oss ínomhus resten av kvällen och roade oss med lekar av diverse slag. Äta godissnören är en favorit. Och däckar man så får man skylla sej själv, så det så.

           

Lördag och efter lite frukost på eftermiddagen nångång stog Liseberg på planeringen. Vi delade upp oss i åkarna och ickeåkarna. Vi ickeåkare var istället väldigt kulturella och gick både hela Hedersplatsen och på Evert Taube-museum. Heja oss. =)  Jag hade en riktigt trevlig dag som avslutades med bio och passande nog Baksmällan, midsommardagen till ära. Vilken helgalen rolig film det var. Den kan vi skratta länge åt.

       

Söndag och vilken brakfrukost vi fick. Pannkakskalas hos Daniel och Theresia. Bästa frukosten på länge det där, tack så hemskt mycket mina vänner. Tro det eller ej, Theresia och jag gav oss sen ut på en löprunda runt Härlanda Tjärn. En alldeles lagom runda blev det i ösregnet. Härligt!! Det blev sen lite mat, ja mat hade vi ju så det räckte, innan jag plockade upp Lina och vi begav oss hemåt.

Tack för ännu en kalashelg med detta gäng. Ni är för goa!  =)
Att allt kan förändras så snabbt. Det är galet. Man har vetat om det någonstans längst inne men förnekat det. Och förnekat. Och förnekat. Men när sanningen ligger mitt framför ögonen på dej så kan man inte förneka det längre. Och då blir det som en jäkla spark i magen. Vad händer nu?  Klumpen i magen väger bly och tårarna tycks aldrig ta slut.

Det blir säkert bra. Någongång. Men inte just nu. Och inte imorgon heller. Det är bara skit av alltihopa.
Studentkalas här hemma i lördags. Vilken höjdare. =) Det blev en mycket lyckad kväll med släkt, vänner och i större delen av Kajsas klass. Hur mycket mat som helst, jordgubbstårta, den obligatoriska kubb-matchen och vin ur läckande glas.

Vårt party-tält har nu gjort sitt. Efter x antal meter silvertejp fick vi upp det i lördags men det var nog sista gången. Min kära morbror ska låna tältet till ett kalas i höst. Det kom ett förslag om att hyra en lastbil och helt enkelt lyfta upp hela tältet där och köra hem till honom. Det hade nog varit det bästa. Nu packade vi ner det och han får sätta upp det igen till hösten. Lycka till! =)

Mat ja. Det blir det alltid över. Har levt på potatissallad sen i lördags men nu är den äntligen slut. Bara rostbiffen kvar nu. Och jordgubbstårta. Så har du vägarna förbi så vassego och kom in och ät lite.


Mia och Kajsa. Två nybakade studenter.



Partytältet som sitter ihop med mycket vilja och mycket silvertejp.



Släktlag i kubb-matchen. Lagnamn: "Släkten är värst."



4 x De Bourg



Niklas och mamma tog en sväng om.



Läckande vinglas var det ja...
Ytterligare en vecka avklarad på jobbet. Det går framåt må jag lov att säga. IT har kallat in proffsen, då blir vi glada. =) 
Tunneboda-spöket har blivit modern, han spökar nu via videokonferens. Mycket spännande.

Och så var det hundar och fiskmåsar. Ibland är det hunddags hos oss på jobbet. Idag var Daphne och Ika där. Mycket söta och snälla små vovvar det där. För min del får dom gärna tralla omkring där.

Fiskmåsar. Nej vi har inte det inne på jobbet. Men man kan tro det. Varenda gång Svens telefon ringer (vilket är ganska ofta) så låter det som om vi fått in 100 skränande fiskmåsar på kontoret. Det är ingen risk att någon missar att det ringer iaf.

Nu är det godnatt. Jag är helt slut idag. Cyklingen hem i regnet var....hmm....uppfriskande.

Over and out.
Så var även lillasyster utsparkad från skolan. ETT STORT GRATTIS FRÅN MEJ!  =)


Skylten blev så här snygg


Det är bara sugröret i munnen som fattas....



Jag hade dammat av min mössa dagen till ära.



Efter utspark och bilåkning så blev det studentkalas hos en annan De Bourg, nämligen Anton som också tog studenten idag. Heja släkten =) Kalas här hemma blir det på lördag.
Har inte ritkigt tid med sånt här denna veckan.

Måndag: Jobb, ungdomsavslutning i klubben.
Tisdag: Jobb, träning, Mias studentkalas.
Onsdag: Jobb, Kajsas utspark, Antons studentkalas.
Torsdag: Jobb, träning.
Fredag: Jobb, partytält ska upp och säkert 1000 andra saker som ska göras
Lördag: Kajsas studentkalas.
Söndag: Vila?


I helgen var det för övrigt springthelgen i Jämjö. 3 lopp på 2 dagar, mina ben var lite trötta på söndagskvällen. Men kul hade jag. DM i lördags och sen fotboll med vänner och ett helt gäng med danskar. Det var en trevlig kväll med undantag av resultatet i fotbollen kanske...förbaskade danskar. Söndag och stafett med mamma Svalbring. Vi kämpade på så gott vi kunde. Min bästa kompis är för övrigt en älg. En älg med hängslen.
Regnet öste ner. Det blåste halv storm vilket ledde till att det regnade på tvären. Myyyysigt.
Mitt  i det här mysvädret skulle Kajsa och hennes årgång gå på bal. Tycker en smula synd om dom ja...

Tack och lov slutade det regna efter en stund och då fick man passa på och fotografera som en galning. Dom var riktigt tjusiga allihopa. Heja Kajsa, snart studenten....




Så sitter jag där på Stumholmen om dagarna igen. Kustbevakningen är ett trevligt sommarjobb =). Försöker nu komma in i alla rutiner igen men det ska nog gå bra. Agresso är lite snällare, Diana tycker att man jobbar för sakta och vissa är mer hemliga än andra. Det har varit en bra start på veckan. Idag gick för övrigt brandlarmet på jobbet så alla fick rusa ut i regnet. Snickarn som jobbade i huset hade visst råkat sopa lite för mycket så dammet yrde och det tyckte inte rökdetektorn om.

Mindre roligt med denna veckan var när doktorn ringde i måndags. Det gjordes ju massa tester för några veckor sen för att hitta förklaringen till min huvudvärk. Men nejdå, inget hittades, allt var precis som det skulle. Men sen ringde doktorn som sagt i måndags:

-Du hade visst borelia. Vi har hittat det i efterhand.

Tack ja. Och vad menas med i efterhand? Jaja, skitsamma. Nu är det knarka medicin i två veckor som gäller. Sen ska jag påbörja min operation "utrota fästningar".


Allt för nu. Tjingeling badring.