image254

Batterierna är laddade...
Plankan är avdammad...
Våtsockarna är framplockade...
Backstreckskartor är studerade...
Matplaneringen är upplagd...

Det är Karna och jag. Mot mörker, backstreck och resten.

Det är PLOCKEPINN 2007  =) 

På lördag är det dags. Herregud, hur ska detta sluta?  Men här ska det kämpas iaf...
Världens roligaste helg i Linköping med Ida, Karna, Lena och hennes pack däruppe.
Vet inte ritkigt om det går att beskriva helgen men jag ska göra mitt bästa. =)

Jag och Ida satte oss på bussen i fredags och landade i Kalmar där det blev en fika med Oscar. Oscar kommer alltid att vara Oscar. =) Vi åt mycket goda pajer och Oscar berättade spännande hemligheter. Vi fortsatte vidare mot Linköping på tåget. Där satt en väldigt mysko människa som allvarligt höll på att krascha sin nyinköpta mobil. Ring Polia är enda kommentaren till honom...
I Linköping lyckades vi hoppa på rätt buss och hamnade i Ryd, där Lena så snällt kom och mötte oss. Hemma hos Lena hade grabbarna lagat tacos. MUMS. Det var en smula trångt men det gick galant. Jag hällde bara lite mat i soffan. =)  Sen skulle vi visst iväg på nåt partaj, tur jag inte höll på att somna. Så jag fick gå och ta mej en powernap för att orka följa med. Sen hamnade vi på HG, ett litet lagom ställe med värdelös musik. =) Under kvällen hade vi fullt upp med att rädda oss från "han den sliskiga" och "han i jeansskjortan". Bäst musik spelades på toaletten om någon undrar.


Hem och sova. Jag, Ida och Lena fick ta dubbelsängen där vi sov scheeeed. =)  Haha. Lite trångt hade det varit enling dom andra två, själv märkte jag ingenting. Sov hur gott som helst. 
Sen var det då dags. Helgens stora utmaning, LEGO-Trippen. Vi skulle alltså bygga lego. Karna anlände och vårat lag "Sträcka 3, Kontroll 5, Minut 7" var komplett. Typ 3 sekunder innan vi skulle gå kom vi på att vi kanske skulle ha lite enhetliga kläder i laget. 4 orienterare med Olofströms-anknytning, gissa vad det blev. Precis. Lena rotade fram sina välanvända (HOOOOOST)  Vilse-kläder och sen var snyggare än nånsin.
image217

Vi begav oss mot skolan och parkerade vid ett bord och försökte göra så lite väsen av oss som möjligt. Det fanns i för sej dom som hade fulare kläder än vi, men ändå. =)  Heat 2 skulle vi vara med i. Bassängen fylldes med lego och tävlingen var i gång. Man fick ett tema att bygga på och hade sen 2,5 minuter på sej.  Vi fick ondskefull plan som tema. VI tänkte att vi måste göra nåt orienteringsfjant med tanke på våra kläder, så vi tänkte så här: För att lyckas med en ondskefull plan behöver man ett bra vägval för att kunna komma ifrån brottsplatsen. Vi byggde alltså ett (en?) vägval. Så himla snygg var den. =)  Tyvärr tyckte inte domarna detsamma.
image218
Val på en väg = vägval
Alla som åkte ut, vi bland annat fick vara med i specialomgången "vi som är så dåliga så vi får bygga lego en gång till". Istället för ett tema så fick vi se en bild som vi skulle bygga. Bilden föreställde Gråben.  Haha. Vilken succe. När tiden nästan hade gått ut och den redan hade kraschat en gång kom vi på att vi hade glömt svansen.  Så vi tryckte dit en. Om det sen såg ut som en svans är helt klart en tolkningsfråga. Hela bygget fick namnet Snopp Eller Svans. =) 


Glada gick vi hemåt och åt lite Tacos dagen till ära. =)  Sen var det tjejfest för hela slanten. Äntligen fick vi spela våran musik, det vill säga tramsmusik och pojkband. =)   Karna och jag försökte ta oss en liten vilopaus och det gick ju bra enda tills Ida och Lena kom och hoppade på oss. Vilken kaos det blev. Haha. =) Gapskratt, fula diskussioner och kittelattacker.


Helt plötsligt var det dags att gå igen, inga vilsekläder denna gången. Iväg på sittning skulle vi. På vägen dit försökte vi ta fula bilder. Vi lyckades. Hade det bara varit lite ljusare ute hade man sett hur fula dom var oxå. Sittningen sen var verkligen hur kul som helst. Vi åt, drack, sjöng, lyssnade när andra sjöng fina sånger, sprang på toa hela tiden, lekte, fulade oss och hade bara kalas kul. Vårat bord förvandlades till ett väldigt äckligt bort. När det var dags för efterätten var bordet så äckligt så man inte kunde ha tallriken på det. Heja oss. =)


Sen blev det då fest för hela slanten hela natten lång. Lite segt till en början. Inte en människa på dansgolvet men vad gjorde det. Lena och Karna önskade en låt och då var vi ju tvugna att dansa för att inte DJ skulle bli besviken. Haha. Helt själva på dansgolvet, vilken succe. Men sen blev det andra bullar. Fullt ös medvetslös. Eller inte riktigt så illa men grymt kul. Träffade mycket trevligt folk, hälsade på i bastun och dansade en himla massa. Enda problemet var bardisken, den var alldeles för hög. Det positiva var att man kunde vila hakan på den. =)


Helt plötsligt var klockan 3 och vi skulle gå hem. Hemfärden tror jag vi lämnar här. Hahaha. Det blev en smula komiskt....
Hem kom jag iaf tillslut och lite efter hand ramlade även dom andra in. Jag, Ida och Karna parkerade i sängen och PA på golvet. Jag och Karna lyckades hälla ut chipsskålan i sängen, verkligen jätteskönt att sova på.
Dagen därpå är en av dom slöaste jag varit med om. Men orka göra nånting. Lena parkerade under fönstret och kunde konstatera att någon blivit mördad där.  En liten promenad blev det iaf. Karna och Ida hamnade hos orienterarna medans jag och Lena hamnde i en lekpark. =) Fast först fick vi lämna tillbaka vissa kidnappade flodhästar...=)


Någon tacos vill vi inte ha för tredje dagen i rad så det blev den klassiska dagen-efter-maten; Pizza. =)  Sen var det dags att bege sej hemmåt. Så skönt att bara sätta sej på tåget. Det blev en lugn och trött resa till Kalmar där våra snälla föräldrar kom och mötte oss.
Tack för en underbar helg!!!  =)

Helgens mat: Taco
Helgens kommentar: Men jag trodde detta var en grabbgrej ju!
Helgens tabbe: Hahaha
Helgens bygge: Vår VägVal
Helgens låt 1: Paradiso - Bailando
Helgens låt 2: Black Eyed Peas - Lets get retarded
Helgens låt 3: Magnus Uggla - Ska vi gå hem till dej

Dagens stora samtalsämne vid morgonfikan var golf. Många på jobbet är väldigt intresserade av denna sport. Vi som inte är det försökte förstå när dom förklarade. Det blev som en jobbig ekvation tillslut, golf-ekvationen. Men om vi förkortade bort bägge X, höjde upp allt i två, satte 72=0 och räknade med 13 slag på 18 hål så fick vi tillslut ihop ekvationen. Eller?  =)  Jobbig matte det där...

Igår var det fikadags med Sandra, mycket trevligt. Fast först gick vi en sväng i vår stad. Det är väldigt trevligt att gå på stan med Sandra. Vi går åt varsitt håll hela tiden innan vi bestämmer oss för att gå att fika. Då går vi iaf till samma fik. Där hade dom väldigt goda varma mackor och bullar. Mums. Och mycket prat blev det, precis som det ska vara. På bussen hem satt en mysko snubbe som var bästis med alla. =)  Ett stort mysterium började växa i vårat huvud, eller var det avundsjuka? =)  Tack och lov fick vi en förklaring på detta lite senare...

Imorgon ska jag och Ida åka till Linköping. Vi ska hälsa på Lena och det ska Karna oxå. Tillsammans bildar vi fyra lag "sträcka 3, kontroll 5, minut 7" på lördag när vi ska vara med i Lego-Trippen. Jag ska alltså åka till Linköping en helg och bygga lego. Heja mej och vårt lag. =)

Tjingeling badring!
Helt klart bäst just nu.

Jessy - Dancing in the dark
can we try again 
to start a new and lovely story
that will shine a ray of light upon our hearts
and bring back long lost glory
of how it used to be
baby you and me
convinced we were each others destiny
my heart cries out to you 
you must forgive me
I've been dancing in the dark
and searching for a spark
a fire still burning
I believe we'll make it through
if you stand by me
we can weather any storm
and keep each other warm
as long as there's love
every time I think of us
my eyes are filled with tears
to think that I gave in to sweet temptation
his words like music to my ears
I hope it's not too late
that you still await
oh please tell me that you're still having faith
my heart cries out to you 
you must forgive me
I've been dancing in the dark
and searching for a spark
of fire still burning
I believe we'll make it through
if you stand by me
we can weather any storm
and keep each other warm
as long as there's love
Hmmm 
But faith is not mine
if I could I'd unturn
the hands of time
my heart cries out to you 
you must forgive me
I've been dancing in the dark
and searching for a spark
I believe we'll make it through
If you stand by me
we can weather any storm
and keep each other warm
as long as there's love
never enough love
Jaaa!!  Idag kom den första snön för den här säsongen till Karlskrona. =)  Inte för att det la sej men nu har jag iaf sett snöflingor falla ner. Eller falla och falla. Det snöade på tvären. Och kallt är det oxå, och halt. Och några vinterdäck har vi inte än så det är lite nervöst att köra omkring, det går inte riktigt så fort som det brukar. Men hellre det än att hamna i diket eller nåt annat trevligt, Men det ska tydligen bli varmt till helgen igen så då kan man lika gärna vänta med vinterdäcken.

Idag på jobbet var det en trevlig dag, den gick så himla fort. Helt plötsligt var klockan 16:40 och jag fick gå hem. Det har varit planeringsmöte så då var alla stationscheferna på besök. Dom är trevliga även om vissa kastar körningsliggare i vattenpölar. Tack, den ligger nu på tork i mitt rum. =)

Träningen ja. Den gick bara bra idag, jag och Anna kämpade på. Men denna Bertil. Herregud. Han är verkligen raka motsatsen till Folke Horney. Folke kan få en hel klass att somna bara genom att säga Godmorgon, vill ni vara snälla att slå upp sidan 27. Med Bertil i närheten är det inte en chans i helsike att man somnar. Vad får människan all energi ifrån? Ett mysterium...
Herregud vad har den här veckan tagit vägen...

Ett kort sammanfattning kommer här.

I lördags var det shopping på maxi med mamma och Kajsa, alltid lika spännande. Vi träffade iaf Marias föräldrar och det är ju alltid trevligt. Det där med namn däremot...
På kvällen bar det av till Lyckeby och fest hos Hence. Kände ju inte så där extremt många ska jag erkänna men efter ett tag dök lite gamla klasskompisar upp och det är alltid trevligt, trots att dom är från Hasslö. =P Det blev väldigt djupa samtal om väldigt djupa ämnen. Sandras och Lindas bål var det ingen som kom undan, vare sej man ville det eller inte. Men den var god så det gjorde inte så mycket. Efter lite krångel kom vi in till stan sen och hamnade så klart på Pirren. =) Dom spelar hur bra musik som helst. När dom spelar Karlskrona-låten kan ju alla andra städer slänga sej i väggen, haha. Jag och Sandra svängde loss på dansgolvet, våran tryckare var bäst. Jag träffade mycket trevliga människor som jag inte träffat på ett tag, och en del som jag inte sett på väääldigt länge, typ 4 år. Men efter en stund och några sms senare hade vi lokaliserat varandra. Lite svårt att känna igen dej utan dej röda kepsen. =)  Efter en lyckad kväll som avslutades på lekplatsen i Hoglands park blev det nattbussen hem.- Nattbussen är alltid lika trevlig. Bäst var hon som trillade av sätet och landade raklång i mittgången, haha.

Söndag, 3 timmars sömn, jättepigg. Hrm. Karlsnäs stog på planeringen. Det var familjens tur att ha tipspromenaden och servering. Det gick riktigt bra och jag fick passa på att gäspa när kunderna inte såg.
Och snart vet man ju inte vad man vågar skriva på bloggen längre...=)

Veckan ja. Träning i tisdags. Det blev en fin löprunda i Ronneby och det hela avslutades med maq. Dagen efter fick jag ringa efter färdtjänst för att komma upp ur sängen. Typ. Har aldrig varit med om värre träningsvärk. Baksidan av mina lår gick av bara jag funderade på att räta ut dom. AAAJ!!  Men har man inte kört maq på 6 månader så får man räkna med det. Nu har den tack och lov gått över och jag kan gå normalt igen.

Igår blev det ett besök i Olofström, tyckte det var dags. Fick hälsa på min lägenhet för första gången sen jag övergav den. Kändes helt mysko, såg inte alls ut som det skulle. Var fanns Adam Brody till exempel? Glömde kolla om märkena i taket var kvar. Tjejsnack med Jennifer, Annika och Frida är fruktansvärt trevligt och Linda visade stolt upp att hon hade lyckats hälla ut vatten på sin pojkvän. Heja. =)
Annars så hade Jonathan skaffat världens snyggaste tröja. Jag vill oxå ha en som det står "Pizzasalladland" på. =) Han skulle dessutom skriva ett arbete om Handen under Medeltiden. Eller var det handeln?  Jag snodde en hel del intressanta bilder från Marcus dator. Synd bara att dom inte vill funka på min dator...panik. Petter ska följa med till fjällen och vissa ska nog inte bli bagare. Jag saknar och bara sitta och dega i nåns lägenhet en hel kväll...=)
Kvällen avslutades mycket bra. Mys med Annika, glass och Scrubs. Tack för trevlig övernattning.

Min mobil som jag lämnade in på lagning för andra gången har nu varit iväg över en månad. Så vi ringde och kollade hur det gick för dom. Dom har slarvat bort den, det är ingen som vet vad den är. Heja.

Det har varit en trevlig vecka på jobbet. Vi har pratat om mångkulturella bullar, frisörer och namnförslag. Jag röstar helt klart på Knatte, Fnatte och Tjatte. Eller Coast Busters. =)

Imorgon bär det av till Helsingborg och vidare till Danmark på söndag. Ska visst springa Jättemilen. Undra vilket pucko som anmälde mej till det...


Godnatt!
Wir sind in Deutschland gewesen.
Och där avbryter vi genast med det där hemska språket. Inga Linton skulle inte varit imponerad om hon hade hört mej under denna resan. =)  Jag lyckades beställa varm choklad när vi var ute och fikade (hjälp vad avancerat) men resten av snacket fick mamma sköta.

Men det blev en trevlig liten familjeutflykt. På ditresan hände inga större katastrofer värda att rappotera. Väl framme i Tyskland åkte vi till den lilla mysiga staden Burg. Där köpte jag och mamma jättesnygga nyckelringar med våra namn på. Vi var även och fikade och jag och Kajsa beställde en munk som såg ut som en pumpa, halloween till ära. Detta var nog mest tänkt till barnen för vi fick en liten plastpumpa till som var som en sparbössa och i den låg ett monster. Spännande. Jag fick pumpan och Kajsa monstret.Efter Burg åkte vi till Heiligenhafen där vi skulle bo. Mamma och pappa parkerade i restaurangen men jag och Kajsa ville undersöka staden även här. Dessvärre var det itne mycket och hurra för. Vi hittade en gata med någorlunda intressanta affärer. Det var ju mindre än Olofström.
Men det gjorde itne så mycket. Vi gick tillbaka till hotellet och åt jättegod middag i restaurangen. Det var ingen risk att vi gick hungriga därifrån. Ett par timmar senare rullade vi upp till våra rum och jag och Kajsa hade sen ett rätt trevlig afton. För det första. TV i Tyskland är inget att hurra för. VARFÖR SKA DOM DUBBA ALLT????  Vad är det för fel på att texta filmer? Det enda vi hittade som gick att titta på var konståkning. Heja.  Sen hade vi desto roligare när vi upptäckte vad som hängde i vårat fönster. Vi hade ett rum med fönster ut mot gatan och i vårat fönster hängde "Zimmer Frei-skylten". Vilken trevlig fönsterlampa vi hade fått. Det fanns en knapp på baksidan av den så man kunde ändra till Zimmer belegt. Och eftersom vi hade hört receptionen säga att det var fullt så gjorde vi det enda rätta och ändrade skylten. =)  Om vi skulle tröttna på den kunde vi alltid dra ut sladden till den.
Sen förbättrades tv-utbudet något. Vi hittade programmet Oops, tyska motsvarigheten till Funniest homevideos. Helt apkalasskoj även på tyska. =)
Vid halv 19 ringde Markus och väckte oss med en liverapportering från Winnerbäck-konserten. Det tackar vi för. =)
Fredagmorgon och hotellfrukost. Mums. Sen gick vi en sv'äng till på stan och nu upptäckte vi att den var visst lite större än bara den gatan vi hade hittat kvällen innan. Det var ju riktigt roligt och det blev lite shoppat. Därefter lämnade vi centrum och åkte och inhandlade diverse vätskor. Så nu ska jag nog överleva både kf och nyår. =)


Får det lov att vara ett snett hus?


Innan vi begav oss hemåt så blev det ett besök på Meereszentrum. Ett gigantiskt akvarium. Där hade dom massa spännande fiskar och hajar. Vi hittade bland annat Nemo så nu behöver ingen leta efter honom längre. Även Doris och Bruce fanns med. Det var faktiskt riktigt skoj.
Nemo                       Doris                   Bruce                    Gill                     Läraren
 Lite middag ville vi ha innan vi åkte hem och hamnad på världens trevligaste italienska restaurang. Jättegod mat och en smula mysko personal. =)  Dom pratade mer italienska än tyska men det gick bra. När vi hade ätit och såg så där allmänt mätta ut kom nissen fram och frågade om vi var gravida. Tack lixom. Han tittade väldigt mysko på Kajsa när hon frågade efter ketchup till spagetti. Hallå, det är väl klart man har ketchup!  Efter att ha sagt ciao till personalen åkte vi hem. Bil, färja och bro. Bilresor är en smula dryga men hem kom vi.