Hej.
Jag skulle bara behöva avreagera mej lite.


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH!!


Så. Nu känns det lite bättre. Eller ja, kvällen är ju redan förstörd. Men ändå. Lite bättre.

Tack för mej. Jag undrar också om kor behöver en åker?.

Del 1: Först gick det inte så bra. Jag och min rullgardin hade lite delade meningar om vissa saker.Del 2: I brist på annat fick mitt kära överkast rycka in. Perfekt anlednig att inte bädda sängen. Något bökigt att hänga upp och ta ner, man måste ju öppna det lilla fönstret högst upp.
Tur att vi har så lågt i tak i den här lägenheten. Nej just det, det hade vi visst inte. Man behöver ju ringa brandkåren bara för att vädra känns det som.Del 3: Just det, högt i tak ja. Ruth, Ellen, Erica och jag åkte till Nova på shoppingrunda. De 3 första kom hem med ganska normala saker efter en shoppingrunda. Jag kom hem med en stege.

Del 4: Jag är typ bäst.

Del 5: Efter att ha spacklat, skruvat, bråkat med gipsplugg och skruvat lite till vill jag nu bara meddela att det hänger en ny rullgardin på plats. Jag är lite nöjd med mej själv. Det firar vi med en kopp kaffe. Skål och trevlig helg.Det blev helg. Vi skulle överleva två sittningar. Fredag på Helsingkrona och lördag på Lophtet. Jisses, jag är för gammal för sånt här...
Men det gick och jag hade sjukt roligt. Och det bästa av allt var att jag mådde bra bägge dagarna efter. Man borde vara nykter oftare. ;-)

Fredag på Helsingkrona ja. Födelsedagssittning för Maria och temat för kvällen var första bokstaven i sitt namn. Nästan hela klassen var där och kvällen blev riktigt lyckad. Men kan det bli annat när det är schalgerkväll på dansgolvet och L11 är på g. Tror inte det. Jag bjuder på några bilder och låter dom sammanfatta kvällen. Och kreativiteten hos klassen.

           

En liten förklaring kanske. På bilderna har vi, i tur och ordning: Erica som har lite svårt att släppa matten. Jag försöker klä ut mej till Ess. Födelsedagsbarnet Maria Mamma Mu. Ida Indian och Gunnar General/Gränsvakt (man fick välja). Fredrik Flygkapten och Andreas Arab. Pamp Pilot, Erika Enarmad bandit och Christian Ceasar. Alexandra Alkoholist och Gabbe Gangster. Johanna Joggare, Cazandra Charlie Chaplin och Emilia Emo. En av många lambo under kvällen. Erik E-Type håller tal. Hanna Högavlönad och Höggravid. Till sist, bråka inte med Sovjet.


Det blev lördag och dags för nästa sittning. Den här gången på Lophtet och V-sex 11 tackade för sej. Temat den här kvällen var särskrivningar. Inte det lättaste att klä ut sej till och jag har fortfarande inte en aning om var hälften av människorna på sittingen hade försökt klä ut sej till. Några förstod jag, som till exempel mellan-mjölk, serie-mördare, spolar-vätska, sex-leksaker, 100-lappar och blå-val. Och han som vann pris för bästa utklädnad var utklädd till styv-pappa.
Själv gick jag den enkla vägen och tog en av klassikerna, det fick bli sjuk-gymnast. Vet inte om jag lyckades sådär himla bra men vem bryr sej? Förmodligen ingen. Framför allt inte efter ett par besök i baren. Nej inte jag, jag var ju nykter. Faktiskt.
Efter en trevlig mellanfest på Delphi blev det många snygga (?) moves på dansgolvet innan jag tackade för mej och slirade hem på snöiga cykelbanor. Bjuder på ett par bilder från denna kvällen också. Tack för mej.

      
Jag ska aldrig mer åka hem i tron om att jag ska göra nåt vettigt och allt ska bli så himla bra. För guess what? Det blev inte bra.

Så här blev det. Jag åkte hem i fredags. Som vanligt när jag kommer hem en helg så börjar min turné Karlskrona Runt. I fredags såg den ut så här: Bergåsa - Långö - Stan - Lyckeby - Långö - Stan. Men så går det när man har sitt liv utspritt i halva kommunen.
Sen stannade jag i stan, hos pappa där det blev fredagsmys med mat och Skavlan på tv. Avslutade den kvällen med att arrangera valla-verkstad i hallen. 


 
Valla-verkstad? Ja precis. För det blev lördag och pappa och jag skulle åka skidor. High Five på den!! Fick ju inte åka några skidor i Åre men lite längdskidor på Karlsnäs skulle nog knät klara av tänkte jag.
Och det blev en underbar dag på Karlsnäs. Strålande solsken, runt 10 minusgrader, massa glada människor i spåren och vid grillarna, lite kära återseende av klubbkompisar, fika och så det bästa; Jag fick ju åka skidor. =)

  Eller ja. Nu behöver ni inte tro att jag susade fram flera mil i spåren som nästa Gunde Svan. Det var inte riktigt på den nivån. Det var några varv på fotbollsplanen. Och sen var det några varv på 1200-metersspåret. Och inbakat i allt det här var det ganska många konstpauser och stillastående överväganden på back-krönet om hur mycket jag skulle slå ihjäl mej om jag ramlade i nedförsbacken. Men jag höll mej på benen och 4,6 km senare var jag nöjd. Knät också för den delen. Det protesterade bara lite när jag saxade upp för backarna.

Efter en välförtjänt dusch och bastu åkte vi hem, lagade lunch och åt upp densamma.
Sen sa det pang. Som en blixt från klar himmel dök den upp. Dunderförkylningarnas dunderförkylning. Helt plötsligt satt vi där i varsitt hörn av soffan och undrade var den kom ifrån? Feber, ont i halsen och en näsa som rann värre än avloppet jag lyckades paja. Riktigt märkligt.

Trodde jag hade haft mina vinterförkylningar. Det här var en av dom värsta på länge. Ni vet när man är så där sjuk och ynkling så det känns som hela världen rasar samman. När man börjar gråta för att någon ber dej göra världens löjligaste sak. Ungefär där var jag i måndags. Jag tror att det var toppen (botten?) av det hela. För nu mår jag bättre. Det går på rätt håll och tur är väl det. Imorgon börjar nästa helg och då ska vi överleva två sittningar. Det kan bli spännande.

Host och nys och fräs och svarv.
Godnatt!

Äntligen. Har ju väntat nästan ett helt år på det här. Men nu var det tillbaka.
TV-programmet och cirkusen vi älskar att hata: Melodifestivalen.
Ni får hata den om ni vill. Jag älskar den.

Det blev schlagerkväll med mamma, Barbro och två skålar chips. Är det lördag så är det.
För tillfället är det lite synd om mamma. Hon har opererat foten och umgås nu
med sina kryckor. Tur hon har lite att roa sej med om dagarna ändå, typ att virka
mössor. Jag tackar så hjärligt för den fina OS-mössan och för bilden som togs när mössan
skulle demonstreras. Förstår inte hur du kunde få så många beställningar efter den
bilden... =PMelodifestivalen ja. Årets första program var helt okej. Saknade kanske en lite mer vettig
pausunderhållning men visst, man kan ju inte få Björn Gustavsson varje år.

Bidragen då? Ja säga vad man vill om Sean Banan (inte Päron?) men jag tyckte
faktiskt han förgyllde kvällen rätt bra. Kanske inte ur storslagen musikalisk
synvinkel men han kan bjuda på sej själv. Och han gjorde det med en låt som
redan har fastnat på hjärnan.
Fast bäst var låten som programledarna sjöng. Varför får aldrig dom låtarna vara
med som tävlingsbidrag.

Snart är det lördag igen. Yeeeeey!  =)Förra helgen var en sån där extra bra helg. Det betyder att jag får träffa människor som jag inte får träffa varje dag.
Den här gången dök Lena upp i Lund. Utan sambo för han ville tydligen inte åka med Lena, så han åkte en annan bil dagen efter...
Det var kanske inte jättelängesen Lena och jag sågs, men ändå. Det kan aldrig bli för ofta. Eller? ;-)

Jag tänker inte förklara vad vi gjorde, för det vet redan alla. Problemet den här gången var bara att det spårade ur en smula. Eller nej, det spårade ur en hel brödlimpa. Det var nästan inte ens kul till slut och då har det gått för långt.
Vad som hände? Jo det ska jag berätta. Geocaching går ut på att man får gps-koordinater, kanske någon kryptisk ledtråd och sen letar man. Utan att egentligen veta vad det är man letar efter. Och man letar, och letar, och letar. Oftast (?) med lyckat resultat, även om det kan ta några timmar ibland innan gömman dyker upp. Ibland åker man hem och är skitsur för att man inte hittade nåt.
Med andra ord, geocaching är inte att åka på en väg, stanna efter 200 m, hoppa ut (ibland räckte det att veva ner rutan), kasta sej upp i närmsta vägskylt, dyka ner bakom ett elskåp eller kika ner i ett brunnsrör, köra vidare 200 m, göra om samma prodedur, köra 200 m till... Ja ni fattar. Det blev lite enformigt och en väldigt brist på utmaning.
Det positiva var att det gick rysligt fort att jobba upp sina siffror på hittade gömmor. 149 stycken på en helg, det rekordet kommer vi förhoppningsvis aldrig att slå.

Nu var det såklart inte bara negativt och enformigt. Det hade sina ljuspunkter. Som när vi hittade en plaststol i diket och tog med oss. Sen hittade vi en tomtepinne, och en annan pinne som man kunde sätta i den första pinnen och hej svej så hade vi även två pinnar med oss i bilen. Tur ingen annan skulle åka med för det var inte många kubikcentimeter kvar i baksätet.

    

Som vanligt blev det tacomys efter en lång dag med Hjördis.
Sen blev det söndag och håll i er. Vi gjorde något som Lena aldrig skulle få för sej att göra, om jag inte hade tjatat på henne en vecka. Vi åkte på orienteringsträning. Wohooo!! Vintercup i skogarna utanför Eslöv med Skånes alla gubbar. Men jag, Lena, Ruth och Jonathan hade en trevlig tur í skogen. Eller ja, jag vet ju inte vad Jonathan höll på med men vi andra tre hade det trevligt.Första orienteringspasset på över ett havlår tror jag och jag kände mej som en kalv på grönbete. Men det var så himla roligt. Sprang förmodligen lite mer än vad jag skulle men knät protesterade inte tack och lov. Så jag hoppas det kan bli lite fler orienteringspass i mitt fantastiska gubbjoggstempo. Och Lena har ju ökat sin träningsdos med ungefär 823 % inför årets O-Ringen, hon kommer bli farlig...


Tack för mej. Vi ses i mars?