En hel helg utan nåt vettigt att göra. Guuuuud vad skönt. Varför infaller inte dom oftare? Nej just det, jag pluggar till civilingenjör...

Men nu fick vi hela 2 dagar ledigt. Jisses, vad skulle vi göra av all tid? Ja gårdagen löste ju sej. Vi låg i soffan. Och så låg vi i soffan. Och så gick vi till affären och köpte varsin påse chips. Och sen la vi oss i soffan.

Tur att det Melodifestivalen finns. Lite synd att spektaklet är över för den här gången. Vad ska jag nu se fram emot nästa lördag. Jag har några synpunkter jag tänkte dela med mej av.
För det första, tack och lov att inte Björn Ranelid fick fler poäng. Jag skäms bara jag tänker på honom. Hur tänkte han där? Och hur tänkte blondinen bakom som tydligen tyckte det hela var en bra idé? 
För det andra, rätt låt vann. Ja verkligen. Den går redan varm på Spotify här.
Och för det tredje, hade dom glömt att planera in pausunderhållning i år? Tur att Gina var en av programledarna för hon är grym.

Idag är det söndag, om någon har missat det, och det har varit världens bästa väder idag. Vår på riktigt. Strålande solsken, lagom varmt och skönt och vindstilla...nej nu ljuger jag, jag bor ju i Lund, här kan dom inte stava till vindstilla. Men det andra stämmer.
Och vad passar då bättre än 4 mils cykling med Jonathan och Ellen? Nej precis, ingenting. Helt underbar tur, med inslag av punktering men vad gör väl det. Sista biten försvann solen, och mina krafter. Men det gjorde inget för det var så himla härligt ändå. Nåt säger mej att mina ben kommer göra lite ont imorgon.


Dagens strapats.

Väl hemma igen fick cykeln lite kärlek och jag fick oljiga fingrar. Men det hör också till våren.


Nu ska jag packa lite. Tänkte göra finbesök i Karlskrona imorgon för ytterligare några gymnasiemässor.

Over and out mina vänner.
Ja det gör det. Med snö alltså. Här trodde vi att våren på plats. Tills i torsdags när jag drog upp rullgardinen och såg ett vitt lager blötsnö ligga över marken. Tack. Jag drog ner rullgardinen igen.

Så ja, det blir inte bloggande varje dag på det här stället. Men nu har jag en halv sekund över så jag gör ett försök. Vad har hänt sen sist? Man undrar. Jag vet knappt vad jag gjorde igår. Eller jo det vet jag och det var inte roligt. Men strunt i det nu.

Vi hade inflyttningsfest och Fredrik var på besök i Lund över helgen. Synd att helger tar slut så himla fort bara. Men en fest i långkalsonger, heja på alla utom Lotta Engberg och Christer Sjögren i Melodifestivalen, götta oss i solen på årets sista vintercup och hälsa på Lisa och David hann vi med. Och till alla mina anonyma läsare så skulle jag vilja hälsa att jag saknar dom. ;-)

Jag tog en sväng till Sölvesborg och Furulundsskolan för att göra lite reklam för vårt kära LTH på gymnasiemässa där. Det gick väl ganska bra. Och det var väl som en mässa ska vara. Dom flesta smyger bara omkring och vågar inte riktigt prata med oss. En del slutar aldrig prata med oss. Man blir förbannad när godiset i skålen är slut och samla på sej pennor och nyckelband blir lite av en sport. Men det var en trevlig dag.

Sen kom dimman. Tenta-dimman. Vi skulle på något sätt överleva 3 tentor på en vecka. Så himla dåligt tajmat att den första låg dagen efter Vasaloppet. Hur tänkte skolan där? Vasaloppssöndagen spenderades i Jonathans soffa med blåbärssoppa (såklart) och nybakade scones. 90 km mellan Sälen och Mora gör sej så mycket bättre från en soffa.

Tentorna ja. Helvetsveckan tog sin början med en mattetenta. Inga kommentarer på den. Ni kan ju titta på den fina lilla musikvideon som poppade upp nåt inlägg längre ner. På den nivån var matteplugget.
Hela tentaplugget låg alltid på en väldigt fin nivå här hemma när Ruth, Ellen och jag försökte vara duktiga. Det går bra en stund. Sen måste vi ha ett tjej-möte. Och sen slutar det så här:Pluggmotivation på topp var det ja. Min kära syster försökte även muntra upp mej lite under veckan genom att skicka över en bild på sej själv. Tack Kajsa, det hjälpte. Du borde se ut så oftare.
Tenta nummer 2, geologi betades av. Jag hann klämma in ett besök hos tandläkaren och sen var det helt plötsligt fredag och tenta nummer 3 skulle skrivas. Vägbyggnad stog på planeringen och det gick nog ganska bra. Förutom den där sista räkneuppgiften. Känns inte helt logiskt att man dimensionerar en väg så den ska hålla 0,05 år. Men vad vet jag...

En tentavecka avslutas såklart med en hejdundrandes tentafest. Sittning på Göteborgs med världens bästa klass och kvällen var räddad. Att I-arna var där gjorde det hela lite roligare och jag tror dom uppskattade våran sång om att vi saknar att ha matte med dom.

      

Som vi alla vet kostar det att ligga på topp och kvällen slutade ganska tidigt för Susanne. Av vissa outtalade anledningar så var gårdagen som sagt inte så rolig. Men det är inte varje lördag man dukar fram en lyxmiddag bestånde av en tallrik fil och ett glas resorb. Tack för mej.

Avslutar det här givande inlägget med en bild från vintern här i Lund, som jag nu hoppas är slut som sagt. Det enda jag kommer sakna är den här snögubben. Typ bästa snögubben ever.

Man måste inte alls ha inflyttningsfest precis när man har flyttat in. Bara man har det nångång innan man flyttar ut igen så är det lugnt. Och jag har ju inte flyttat alls när jag tänker efter. Men Ruth och Ellen har flyttat in här och det behövde firas.
Eftersom flera av våra föreläsare var galet imponerade över allas skidresor i början på terminen så tyckte vi att After-Ski var ett lämpligt tema. Den stora fördelen med det temat är dessutom att man får gå på fest i långkalsonger utan att någon tycker man är konstig. Sjukt najs!!
Ordentliga som vi är (jo det händer) så hade vi förvarnat våra grannar om kvällens drabbning. Vi varnade även grannarna som bor i vägg-i-vägg med vårt vardagsrum. Kan tyckas onödigt eftersom dom skulle komma på festen men man kan aldrig vara nog så ordentlig. ;-)
Grannarna kom på festen. Det gjorde även en stor del av klassen och flera andra trevliga människor och det blev en kanonkväll. Tack tack tack allihopa!!
Till sist kan vi väl bara konstatera att man kanske inte ska tala om att man har en penna som man får rita med på fönster. Det blir väldigt konstiga bilder att städa bort dagen efter. Och för det andra, om du inte vill ha oväntat besök så ta ner eventuella lappar från ytterdörren.
Bjuder på lite bilder från kvällen.
Tack och hej. Nu känner vi oss inflyttade. Tur det med tanke på att vi snart ska flytta ut.


              


Här är den berömda lappen som vi glömde ta ner. Jättebra under kvällen.
Lite mindre bra dagen efter när pizzabudet kom med bakis-pizza. =)Imorgon är det mattetenta. Skjut mej.
Idiotin kan ha nått sin yttersta gräns men ja. Varsågoda.