Morgonens spinningpass gick finfint.
Snart kommer Lisa och hämtar mej och så bär det av till Olofström. För jääättetidigt imorgon ska vi åka till Idre. Wiiie. =)  Jag, Lisa, Frida, Marcus, Jonathan, Olof, Niklas, Anton och Martin.  Hemma igen den 6 januari.



GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!


Nu så är väl julen i stort sätt över för denna gången. Julen har varit mysig och trevligt även om den var lite för grön och grå och lite för lite vit. Men men...

JULAFTON
Var precis som en julaftion brukar vara i den här famlijen. Nästan. =)  Man vaknar på morgonen och då ligger det ett paket antingen i strumpan eller under sängen. Men icke. Ingen paket och katastrofen var ett faktum. =) Man kan väl inte bara gå och bryta traditioner hur som helst. Ursäkten var: Men ni är väl för stora för sånt.. 
Varför skulle vi vara det just i år?  Nej den ursäkten funkade inte, då kommer nästa. Tomten har försovit sej.
Jo tjena. Jag tror tomten förstod att vi inte var för stora eftersom jag och Kajsa var sura hela förmiddagen. Och tomten var även snäll och gjorde nånting åt detta. Tack. =)  Hoppas han inte försover sej nästa år.
Dagen flöt sen på precis som den skulle. Mormor anlände och det blev såklart lutfisk till mat, vad annars?  Inte för att det är himla gott men det bara ska ätas på julaftion.  Sen var det Kalle Anka. Lika bra varje år, tomtenissen med schackfärgen är och förblir bäst. =) 
Efter Kalle anlände resten av församlingen och sen var julmys hela kvällen. Massa mat och gott var det. Petra drack alldeles för mycket julmust, eller? Haha. Christer kletade smör på alla så man fick se upp och kan man äta skinka själv? Hmm. Efter några timmar som kändes som en evighet så var det dags för julklappsutdelning. Alla hade varit snälla men mormor måste ha varit snällast för hennes hög var stört. Sen gjorde vi som vanligt i den släkten, alla får öppna ett paket åt gången så alla ser vad alla får.  Alla fick kalsonger och långkalsoner. Och så en orange gitarr. Haha. Eller kanske inte.  Det blev fina paket i år av tomten. Fondue-gryta, buff, presentkort, receptbok, underställ och lite annat smått och gott. Framför allt så fick jag ett Twisterspel och detta skulle provas sen. Hahaha. Vilken syn det måste ha varit om någon tittade in i vårat vardagsrum. 
Det var inga större problem att somna den natten sen...

image278
Måns, numer kallad Frillan och så Christer


image279
Mormor och Kajsa


image280
Pappa öppnar paker och Christer och jag diskuterar nåt väldigt spännande.



Twister

image285
Och så en liten familjebild.


JULDAGEN
Sovmorgon. Skönt. Sen blev det lite städning och bakning. Daimtårta, mums. Vi lider ju inte av daim-brist här precis, jag ska aldrig mer spela på chokladjul. =)  På kvällen var det sen partaj. Det hela började hemma hos Ida där det var schlager på hög nivå, men vad hade man kunnat vänta sej när jag, Ida och Linn drar igång. Singstar med bara schlager och sen ett spel om Melodifestivalen. Jag och Ida vann en förkrosande seger på det mot Linn, Anna och Lisa.
Nästa anhalt blev hos Mathias i stan. Där var det massa Hasslöfolk och betydligt mindre schlager. =) Men mycket trevligt för det och allsången av Hallelujah slår nog det mesta. Haha, grannarna måste ha undrat. Det eviga kriget mellan Nättraby och Hasslö fortsatte, Nättraby kommer alltid vara bättre. =P  Jag och Sandra hade möte i köket men dansen väntade vi med.
Sen hamnde vi till slut på Pirren. Vi och några till, det var en smula trångt och varmt. Men kul. =) Musiken där är bäst. Ida lyckades jag tappa bort men hon hade trevligt ändå. =)  Jag och Sandra hade trevligt och svängde loss. Träffade massa trevligt folk, en del hade jag inte sett sen högstadiet. Trevligt.  Kom ut förvånansvärt fort från Piraten med tanke på allt folk men nån mat hann vi tyvärr inte köpa, magen bara skrek. En väldigt äcklig människa kom och hälsade på när vi stog och v'äntade på bussen. Usch. Ta bort honom var enda tanken i mitt huvud. Tur det var fler än jag som delade den åsikten. Bussen hem var väl som nattbussen brukar vara, ganska trevligt. Emil fyllde i blanketter men chauffören ville inte ha dom, konstigt. =)  Kom hem vid 4, åt, dog.

ANNANDAGEN
Kan aldrig sova länge när jag ha varit ute så vid 8 var jag klarvaken. Jag och Kajsa tog oss en sväng in på rean och det blev lite fynd. Vissa affärer blev man ju trött av att bara titta på, det var ju mer folk än saker där. Att man bara orkar, jag tycker jag klarade mej ganska bra från överdriven trängsel.
Hem igen och dags för nästa kalas, pappas sida denna gången. Julmat blev det inte denna gånge, lite varitation har ju ingen dött av. Det blev ungslax istället, mums. Och så daimtårtan till efterätt. Bengt ringsignak var det ingen som missade. Jo just det, han själv. =) Mycket trevligt även det här och Herman såg till att det nite blev för lungt.
Somade utan större problem igår med...


Idag var det jobbet. Inte allt för ansträngade och livat. Det var jag, Sven, Marie och så två vb. Vi bjöd oss själva på godis inne hos vb och imorgon ska vi avsluta året med nån god kaka. Tur vi inte äter på jobbet....
Avslutade dagen med storshopping på KP, stackars hon som jobbade där som fick leta upp allt åt mej. Fick knappt in det i bilen sen. Hade golvskydd in nacken när jag körde tillbaka.


Nu ska jag packa. För på söndag bär det av, Idre nästa. =)

Over and out.
GOD JUL
från mej till er alla


image277

Har precis tittat på Stinsen Brinner. =D   Herregud. Vilken underbar film. Det här är min humor på hög nivå. I för sej, allt Galenskaparna & After Shave har gjort är underbart men har lyckats missa denna filmen fram till ikväll.

image275    image276 

Bäst var han från hembygsföreningen =)
Han sjöng en mycket vacker sång.



 

Min broder sprang bort sig i skogen
och har varit borta ett år
Vi ringde polisen och brandkårn
och frågade senast igår
Men dom kunde bara beklaga
för dom hade inte ett spår
Polisen sa dessutom till oss
att det är precis så det går


Om man går i skogen allena
och inte är klok och förstår
att man skall ha nödraket med sig
och karta från senaste år
kompass och en salva mot skavsår
en hjälm och ett tält och en bår
en väska med mat för ett halvår
och plåster ifall man får sår


Och dessutom bör man ha bundit
ett snöre så långt att det når
från benet till hemmet att följa
när sedan tillbaka man går
Men det har er bror ej behagat
att göra så vitt jag förstår
Så sade den snälle polisen
och jag grät en olycklig tår


Min bror kom tillbaka i morse
han skällde och nöp i sitt lår
Han sa att han nog försökt ringa
men ej kommit fram på ett år
Vad blir sensmoralen av detta?
Den blir nog så vitt ja förstår
Ring aldrig polis när din broder
gått vilse i skogen ett å-år!

Nu är det snart jul.  Trevligt. =)  Julstämningen börjar sprida sej här hemma. Kylen och frysen är proppfulla vilket betyder att det snart är jul. Kajsa bakar upp sista pepparkaksdegen och sen ska vi klä granen. Allt annat än julmusik är förbjudet på min dator och strumpan är upphängd.  Måste dock medge att jag saknar Jonatan väldigt mycket. Granen här hemma ser inte alls ut som han, vilket kanske både är på ont och gott...=) Men han har det nog bra på Borgen där han hör hemma.

image274
Jonatan julen 2006

Mmmm, nu luktar det pepparkakor. Var bara tvungen att berätta det.
Har även klarat av matlagningen till Idre, kycklinggryta till 9 pers är nu klar. Tyvärr är ju frysen så full på mat så jag fick ställa ut kycklinggrytan utomhus. Tur det är minusgradet. =)

I veckan har jag oxå försökt skapa lite julstämning i mitt rum på jobbet. Julmusik har strömmat ut ur högtalarna hela dagarna och jag har bytt till en jullåt som ringsignal på mobilen så man kan bli lite glad när det ringer oxå.  I onsdags var det lite julfest med jobbet som gällde. VI åt julbord uppe på Bryggareberget. Shit vilken utsikt man har där uppe, man ser typ hela stan. Det var häftigt.  Jag är väldigt glad att Cilla jobbar på samma ställe som jag för vi har samma smak när det gäller mat. Ingen sill, ingen ål, ingen Jansson,vi äter dekorationerna i stället.  Perfekt. =)  Alla andra förstod sej inte ritkigt på våra matvanor men det bjöd vi på. Vi satt på nyktra hörnan av bordet. Det blev en trevlig kväll med prat om det mesta, god mat, världens godaste kladdkaka till efterrätt,  avtackning av lilla Kjell och Bengt. Några tappra själar skulle fortsätta in till stan men vi andra åkte hem och jag somnade ganska fort iaf.
I torsdags var det utdelning av julklapparna på jobbet. Årets julklapp från myndigheten var en filt. Detta hade inte någon alls räknat ut innan vi fick paketen. =) Så nu kan jag värma mej i vinter i min Kustbevakningsfilt. Mys.  Igår var det ganska lungt på jobbet, dom flesta hade tagit ledigt igår oxå. Jag smet lite tidigare och hann med en runda på stan innan jag åkte hem.

Nu luktar det inte lika gott om någon undrar. Kajsa glömde en plåt i ugnen.

Igår hade jag och mamma filmtajm. Göta Kanal 2 skulle vi se. Var lite skeptisk eftersom jag tycker första filmen är helt underbar och det är sällan uppföljare blir bra. Men den får högt betyg, riktigt bra denna oxå. Han i kanoten är ju bäst, utan honom ingen film. =)  Synd att han inte var med lika mycket som i ettan bara..

Idag var det träning. Jag och typ 25 grabbar. Heja. Var är alla tjejerna?  Var segt idag och inte alls kul... Hoppas det blir bättre imorgon, träning på Karlsnäs då.

Nehe, dags att ordna granen kanske.


- Men Susanne, det är ingen båt, det är ju en cd-skiva.  RIB står för Räddningsverkets Informationsbank.
- Hahaha.

- Jaha, nu har han köpt usb-minnen.
- Men jag trodde han hade pratat med dej.
- Det kanske han har. Du vet, mitt minne är ju inte det bästa.
- Nej du skulle nog behöva ett usb-minne du också.

- Är Rutan lagad nu?
- Men det var ju inte rutan som var sönder, det var dörren.
- HA     HA      HA.

Humorn har varit på hög nivå idag.  Ingrid håller mej sällskap från och med denna veckan. Tycker det går alldeles utmärkt. Igår knappade vi bensinfakturor för glatta livet och idag har vi knappat annat. Många har jag nu för tiden oxå. Susanne, Kristina, Anette och Lill-Gunn bland annat.
Imorse när jag kom till jobbet så låg följande saker på mitt skrivbord:
*En hög med KBV-sjalar.
*Två whiskeyglas.
*Ett kuvert fullt med leksakspengar. På kuvertet stog det "Att öva med".
Sammanfattningen av detta är att chefen hade storstädat sitt rum.

.
Då jäklar är det kalas. Det bestämdes igår på kalaset hos Christer. För då, 2048 fyller jag 60 och Christer fyller 100. Så vi tänkte helt enkelt ha ett gemensamt kalas då. Alla som lever är välkomna. =)
Annars så var kalaset som det brukar vara med den här släkten. Allmänt kaos och gapskratt och så mormor som inte hör så mycket. Efter att Buster eller Gaston hade ätit upp halva Bosses servett och efter att mormor blivit med sin gaffel så kunde vi börja äta. Bosse var inte riktigt nöjd med min kaffedukning, men herregud, det gick ju att äta. =) Birgitta blev första glassdelare, det kvar knappt att det var nåt kvar till henne när hon hade delat till alla. Ett mycket trevligt kalas.

Så var denna helgen snart över. Har tränat för första gången på 3 veckor. Både igår och idag minsann. Imorgon får jag nog vila. =)  På jobbet i veckan är det smuggla glögg och fiska torsk som gäller.  Och en liten julfest på onsdag.

Tjingeling!
Om 2,5 veckor är jag här...

image272

...i Idre och firar Nyår med ett gäng trevliga orienterare. =)

Och om 1,5 månad åker jag hit...

image273

...till Branäs och stannar där säsongen ut och jobbar. =)
Hur tusan blir det då när man är kär när man är stor...

Jag vill allvarligt talat inte veta efter allt jag har fått reda på på jobbet idag. Vilka människor det finns. Man skulle gått på lekis hela tiden, det hade varit fint. Då hade man inga problem, inte sånna problem iaf.
Har väldigt trevliga arbetskamrater om någon skulle undra. Det är nästan så jag inte vill lämna dom. En månad till får dom stå ut med mej, sen far jag norrut.

Nu är det helg, en lugn sådan. Tänkte jag skulle börja träna lite igen. VI får väl se hur det går med den saken. Och så ett kalas imorgon hos lilla Christer som har fyllt år.

Ja just det, var är snön??
image271

Sån här snygg julgran är det inte många fikarum som har. Men vi har det. =)  Igår var det stora pynt och shoppingdagen på jobbet. Först åkte jag iväg på morgonen och tog en sväng förbi bilprovningen. Jag börjar bli expert på att åka på besiktningar av bilar. Lilla jobb-bilen gick igenom utan en anmärkning. Sen for jag till Maxi. Har aldrig varit där så tidigt innan. Knappt en bil på parkeringen och knappt nåt folk inne i affären. Det var riktigt behagligt. Köpte väldigt intressanta saker som batterier, glödlampor och fel sorts kaffefilter. Det finns alldeles för många storlekar om någon undrar.
Sen for jag tillbaka till min kära Kustbevakning och då var det pynt på högsta nivå som gällde. Jag och Anette hämtade den mycket snygga tredelade granen på vinden. Vi fick ihop den utan större problem och sen får man helt enkelt roa sej med att fälla ut granen. Hmm. Toppen på den var lite hängig, såg himla kul ut med en stjärna som hänger, haha. Men vi löste det oxå.  Sen uppstog ett stort problem. Ljusslingan var spårlöst försvunnen. Synd. Vi fick lägga projektet till efter lunch. För då åkte Anette och handlade. Spännande saker även där. Sopborstar, godis till jul- och nyårsjobbarna, kaffefilter i rätt storlek och en ljusslinga.
Så kunde vi fortsätta det vi påbörjat. Ljusslinga, kulor och glitter. Det hela blev mycket tjusigt. Vi pyntade lite till sen, bla en grangilang skulle upp i taket. Det gick ju bra ända tills vi backade och skulle inspektera. Ööh jaha, varför satte vi den inte i mitten. Upp på stolar och bord igen och balansera för att flytta denna kreation. Fick lite panik när lilla Jan kommer och frågar om jag är kittlig där jag står och vinglar på en stol med armarna upp i taket. JAAAAAAAAA blev svaret. =)  Nu är fikarummet fullt med julstämning. =)
Vid fikan sen igår blev det lite sorgligt. Pepparkakan som har legat på golvet i ett år utan att bli upptäckt av städaren är nu försvunnen. Vi beklagar detta. Sven får aldrig mer be städaren städa köket lite extra. =)

Idag var det vanlig dag på jobbet och jag hade rätt mycket att göra faktiskt. Har gjort nya fina uppdaterade lathundar till konteringen, jobbat på befattningskrivningen med Anette och pratat i telefon med Sven som satt i rummet brevid. Han skulle bara kolla så telefonen funkade, det gjorde den. =)

Fick världens hostattack på jobbet idag om någon skulle undra. Den slår Inga Lintons attacker. Det gick bara inte att sluta. Så jag fick gå ut. Lite frisk luft brukar hjälpa, det gjorde det tack och lov.
Att bli frisk nu hade varit trevligt. JAG VILL TRÄNA!! Bläää

Over and out.
KF ja. Nu har jag varit på 4 stycken. Det kanske räcker?  Neeeeej. =)  Nästa år kan jag oxå åka dit med gott samvete, sen får jag nog klassa mej som för gammal.
Efter allt strul med årets KF var det ett under att det blev av. Tjuriga föräldrar, inställt, inte inställt, inställt, inte inställt, en dj som inte kan, en ny dj och så ett kf till slut.
Jag är glad att det blev ett kf, för det blev riktigt lyckat till slut. I fredags åkte jag, Ida, Kajsa,Siri och Lukas ner till Olofström för ett litet kort besök på Borgen innan bussen skulle gå. Har en buss någongång kommit iväg när den ska från Borgen? Tror inte det. Gissa vem vi fick vänta på denna gången? Linus Bohman såklart, ovanligt. =)  Jag, Ida och Lukas tog bil dit istället, kändes bra att ha den där.
Tro det eller ej men fredagkvällen blev en nykter kväll för Susanne. Tänkte att min förkylning nog skulle uppskatta det. Det bästa med kvällen var helt klart att träffa alla. Shit vad jag saknar folk. Lite extra roligt var att Jonte, Josef och Rasmus var där eftersom jag nog itne har pratat med dom sen studenten. Så helt plötsligt var the gang från gymnasiet samlat igen och allt kändes precis som vanligt. Jag har verkligen saknat att bli mobbad =) 
Så mycket fart på dansgolvet var det väl egentligen inte men det blir vad man gör det till. Jag tror DJ upptäckte efter ett tag vilka låtar som gick hem, typ Magnus Uggla. =) 
Vid halv 2 tiden var det slut för kvällen så man kanske skulle sova lite. Josef hade varit snäll och pumpat upp min luftmadrass så det var bara till att flytta ner den på dansgolvet och bädda så fint med sovsäcken. Sen gick jag och borstade tänderna och när jag kom tillbaka var madrassen platt som en pannkaka. Misstänkta: Sebbe och Thörn.  Efter diverse krig om pump och kudde med våra kära grannar i rummet brevid så gick jag och Ida och la oss. Det gick ju bra. En stund. Hade säkert kunna sova jättebra den natten om det inte hade:
1. Varit minusgrader i lokalen
2. Varit någon som fick för sej att snylta på min madrass
3. Varit några som slaskade i mitt  öra.
Härligt utvilad (NOT!!) steg jag och Ida upp på morgonen för att åka till träning i Skogsfalkens klubbstuga. Nej vi är inte dumma i huvet. Ida ville komma hem och jag ville ha en dusch. Jonathan, Markus och Rasmus åkte oxå med, itne för att träna utan för att vi skulle till Borgen sen. Jag och Ida tog oss en karta och tänkte att vi kan ju gå en runda iaf. Där var en fin sjö vi kunde gå ett varv runt. Hahaha. Någon sjö såg vi inte och kartan hade vi inte behövt för den tittade vi inte ändå inte på. Tyvärr. Det hade kanske förhindrat en och annan förvirring. =)
Ida lämnade vi i Svängsta och vi andra åkte till Borgen där det blev en äkta slappdag. En dusch, Sound of Music på TV och så lånade jag Lisas säng lite, kände att jag behövde det. Annika, Kajsa, Siri och Sandra hade varit snälla och lagat mat som jag fick smaka. Potatisgratäng och kyckling var mycket mumsigt och kladdkaka till efterätt gjorde itne saken sämre. 
Vid halv 6 begav vi oss tillbaka till världens ände; Fridafors. Vi tänkte att vi eftersläntare kanske skulle beställa lite pizza precis som alla andra hade gjort en stund senare. Lisa fick följa med och hämta dom eftersom hon hade varit där en stund innan och hämtat dom andra, allt för att undvika felkörningar. Pizzerian hittade vi och gick in för att hämta vår mat:
"Nej det var nån här och hämtade dom nyss" fick vi till svar när vi sa vad vi hade beställt. Öööh. jaha. Vem har snott våra pizzor?  Vi försökte få tag på nån i lokalen för om det hade blivit något missförstånd men det var för dålig teckning. Då helt plötsligt kommer det in en liten kille med en hög pizzor i famnen, går fram till kassan, lämnar tillbaka pizzorna och säger "Oj, fel pizzeria".  Hahahahaha.  Där hade vi den skyldiga. Han sprang därifrån sen, kan ju ha berott på att vi mest skrattade. På vägen tillbaka hade vi en mycket spännande musiktävling i bilen som jag och Annika vann en förkrossande seger på.  Mat fick vi och gott var det.  Sen var det partaj igen och lördagen var riktigt lyckad måste jag säg. Några hade åkt hem och några hade tillkommit, bla Svilling och Patrik vilket var mycket trevligt. Efter lite allsång blev det rätt bra fart på dansgolvet. Som sagt, han hade nog fattat vad vi ville lyssna på.  Jonte och Josef dök upp även denna kväll, vad hade jag gjort utan er. =)   Blev inte helt nyktert denna kväll, men jag drack endast i medicinskt syfte. =P   Någon som drack lite mer än i det syftet var Linus, haha. Halva Patriks tequila försvann mitt under racet, illa.  =)  Och denna Janne, är han alltid bjuden? 
Efter 12 vaknade dansgolvet lite till och det var riktigt kul sista timmen. Bäst var Peps Persson och Roger Pontare, det blir så himla snygga danser till dom. =)   Vi avslutade även denna kvällen med en grupptryckare som efter en stund delade på sej och blev vals. Det gick betydligt bättre än på balen kunde jag och Josef konstatera. 
Och så kvällens roligaste syn. Jonathan i kastrull. Hahaha.  Han mådde inte så bra, eller var inte så pigg kanske är bättre. Så vi hämtade en kastrull om något otrevligt skulle hända. Nu fattade inte riktigt han vad kastrullen va till så någon sa att det var vodka i den. Då dök han rakt ner med huvudet och med ett sugrör i högsta hugg. Efter ett tag blev han nog trött så han somnade där. =)   Vilken syn. 
Ännu en iskall natt i huset blev det. Tog på mej massa kläder men det hjälpte inte, frös ändå. Lyckades sova lite iaf. På morgonen var det lite kaos. Det var lite trångt där ute där vi sov så golvet såg man knappt vilket ledde till att saker lätt hoppade ner i fel väska. Eller kunde det helt enkelt bero på att folk packade ner andras saker i fel väska. Stackars Patrik hade inga byxor på morgonen, så kan det gå när Linus har packat. =)
Maria bjöd på frukost i kaoset, tack. Jag hjälpte till att stapla några bord och stolar, sen var min städinsats över.  Städarna skötte det så bra själva så vi andra fick åka tillbaka till Borgen. Där parkerade vi i Jonathans soffa och kollade på skidor, perfekt sysselsättning den dagen.
Efter herrarnas staffett åkte jag, Kajsa och Lukas hem. Lyckades hålla mej vaken men min röst blev nog kvar i Fridafors. Hes som jag vet inte vad, fick vara tyst så mycket det gick.  Men annars mådde jag rätt bra.  =)

Tack för en trevlig helg alla. Hoppas på ett KF nästa år oxå.





image268

Jonathan "Kastrullen" Svensson
image260

Jag orkar inte mer...



Hej!

Idag ska nästan hela familjen ut och fara.

Mamma ska på Bokia´s klubbkväll i Linköping för det var där hon registrerade sej.
Pappa ska på Hemtex klubbkväll i Tranås för det var där han registrerade sej.
Jag ska på InterSports klubbkbäll i Göteborg för det var där jag registrerade mej.

Jädra vilket farande. Eller kanske inte. Men det blev en smula komiskt när det kom inbjudningar till Linköping, Tranås och Göteborg, och allt samma kväll. Hade det inte varit lättare om vi blev bjudna till butikerna i Karlskrona?   

=)


Jag mår lite bättre för dom som undrar.  
Blääää. Vad det är tråkigt att vara sjuk. Jag har nog fått kf-sjukan innan kf i år. Men det kanske är bra, för då får jag den inte efter. Eller?  =) 
Det är kurering på heltid som gäller för jag SKA bli frisk till helgen. Kan ju inte missa kf, så som dom har fått kämpa med det i år oxå. Det som fattas nu är att lokalen brinner ner och att bussarna går sönder.

Nehe, lite glass, whiskey och en film.

Fräs och svarv!
En liten sammanfattning av helgen kommer här.

Lördagen började med lite slappdag här hemma. Ljusstakar och stjärnor plockades fram, så mysigt så. Sen for familjen iväg på kalas. 70-års-kalas i Käxelåkra närmare bestämt. Den dagen jag går hungrig från ett kalas där finns inte. All denna mat och alla dessa efterätter. MUMS!  Ett litet kusinbarn vid namn Herman var oxå på plats. Vet inte om jag vågar fira jul med honom för när vi frågade vad han önskade sej i julklapp blev svaret en haj. Ja varför inte.
Efter detta kalas for jag vidare till nästa fest, Orions årsfest. Nej jag har inte bytt klubb och kommer inte att byta klubb heller. Men jag var där ändå och det var mycket trevligt, trots alla värvningsförsök. =)  Jag kände mej välkommen direkt när jag kom eftersom välkomskommitten överföll mej i kapprummet.  Revyn var riktigt bra, blev många skratt där. Bäst var nog sommartävlingen med Ernst och o-ringen förläggningen. När dom kom in på scenen och började köra pan-skämt trodde jag att jag hade hamnat fel, men nej. Det var inte så farligt. =)  Sen blev det dans och bara allmänt trevligt hela halva natten. Ingen av oss var väl någon större stjärna på dansgolvet. men vad gör väl det. =)
Vid två-tiden kastade jag och Ida in handduken och åkte hem till henne och sov. Mamma hade fått för sej att vi skulle åka till Bubbetorps julmarknad på söndagen så hon ringde och väckte mej alldeles för tidigt. Jag var nästan klar när hon kom sen...
På Bubbetorp var det lerigt och blött men det slutade regna efter en stund tack och lov. Blev lite fynd på marknaden men den rätta julstämningen infann sej aldrig. Kan ju berott på vädret...
Idag lägger vi upp den här låten. För jag är både arg och glad!


Det vackraste stunden i livet var den när du kom,
och allt var förbjudet.
Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om,
för det ekar i huvudet.

Och det blod som jag trodde var stilla
det fick du att rinna,
och den uppgivna röst som jag nyttja så illa
fick du att försvinna.

Och jag somna den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria.
Men det visa sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria.

Och den stund som jag kände som nära
var blott alvedon
och de himmelska ben som jag ville förtära,
de gick därifrån.

Så kom änglar! Kom älvor!
Det börjar bli kallt.
Graderna sjunker så fort överrallt,
och det hjärta, som skulle bli ditt på nåt vis,
fryser nu sakta till is

Natten som kom sov du vaken och drömde om
allt som vi kunnat göra.
Om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt,
och om nån att beröra.

Och jag kunde ha gett vad som helst
för att höra den tanken
men själv låg jag tyst i min säng och så frälst
av den farliga branten.
(Jag liksom föll över kanten)

Så kom änglar! Kom älvor!
Det börjar bli kallt.
Graderna sjunker så fort överrallt,
och det hjärta, som skulle bli ditt på nåt vis,
fryser nu sakta till is.

Den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat.
Där satt jag med mina grönbruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat

Så kom änglar och ta mig till henne
och ge mig en chans
för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne
nån annanstans.

Så kom änglar! Kom älvor!
Det börjar bli kallt.
Graderna sjunker så fort överrallt,
och det hjärta, som skulle bli ditt på nåt vis,
fryser nu sakta till is.
* Stjärnan är upphäng i fönstret
* Jullåtarna är inlagda
* Det är jultema på winamp =)
* Chokladkalendern är upphäng på väggen
* Julkalendern på TV har börjat
* Jag har varit på julmarknad på Bubbetorp

MYYYS!!  =)


Lars Winnerbäck. Vilken stjärna. Iaf ibland. =)

I fredags åkte jag, Sandra och Hence till Karlshamn för att lyssna på denna man. På vägen dit skulle vi äta lite i bilen. Det gick väl sådär, det var kebabssås lite överallt. Inte jättemysigt men gott. =) Efter att ha irrat omkring en liten stund så hittade vi Väggahallen. Trodde det skulle va mycket folk när vi kom för vi var ganska sena (tyckte vi)  men vi hamnade nästna först i kön. Där stog vi och frös en stund innan dom ville släppa in oss. Jag fick garantera vakten att jag skulle lämna in min väska för att han inte skulle ta min vattenflaska. Men det gick bra. Och jag lämnade faktiskt in väskan.  Vi hittade helt okej platser på läktaren, det var skönt att kunna sitta ner större delen av konserten.
Som förband var det Abalone Dots som gällde. Mycket bra tycker jag. Men det var förståss Lasse som alla väntade på. Och när han dök upp blev det jubel. Men första halvan var itne jättebra tycker jag. Ganska seg och dom nya låtarna har inte riktigt fastnat än.
Men andra halvan. Wohoo. =)  Massa gamla underbara låtar som alla kan sjunga med till. Han gjorde som vanligt på slutet och försvann från scenen ett par gånger, men kom såklart tillbaka. jag går inte ifrån en konsert utan att fått höra Kom Änglar. Så enkelt är det. Och så klart gör han ingen besviken på den punkten. När han kom in på scenen för tredje (?) gången och började berätta en historia om en liten räv så fattade nog dom flesta vilken låt som var på gång. Då gick det inte att sitta på läktaren längre. När han spelar Kom Änglar kan allt annat slänga sej i väggen. Helt underbart!!

Efter konserten blev det ett besök på McDonkan. Vilken underbar parkering vi fick till där vill jag bara säg. =)  Sen skyndade vi oss ltie hem. För vi ville vara hemma innan 12 för Hence hade inga vinterdäck. Lars Winerdäck kanske?  Hmm, alltid lika dåligt skämt. =)  I bilen hem kollade jag på alla 240 bilderna Sandra hade tagit. Någon måste ju ha blivit bra, eller?  =)

Bäst: Över Gränsen &  Kom Änglar
Sämst: Lite seg inledning

Tack för en trevlig kväll!!
Nu har jag lite tid och då är det dags att skriva lite om förra helgen, medan jag fortfarande kommer ihåg det. =)  Det var en mycket fin helg kan jag börja med.
På fredagen åkte jag och Svilling till Borgen. Det gick bara bra fram till vi skulle tanka vid Jämshög. Jag var lite osäker på vilken sida tanklocket satt men jag chansade och körde fram. Där bad jag Svilling öppna dörren och kolla om det satt på den sidan. Nej sa han, så då vände jag bilen och skulle gå ut. Men då var det inget tanklock där heller. Svilling hade missat det på sin sida. Heja. Så vi fick vända en gång till. Tur det inte var så många andra där. =)
Framme på Borgen skulle jag ha varit med på taco-kväll. Men icke. Dom hade ätit upp all mat så det fanns inget kvar till mej. =)  Tur Annika är snäll och fixade lite mat till mej.
Sen blev det lite delade meningar om vad som skulle visas på tv. Jag och endast jag röstade på Dobidoo. En självklarhet på fredagar enligt mej. Men nehe, då skulle vi visst se på Idol. Ååååh, suck. =)  Jag fick se lite i pauserna iaf. 
Därefter blev det den vanliga Borgensysselsättningen. Man går omkring och hälsar på, sitter och degar och har det bara hur bra som helst. När det var läggdags fick Svilling låna madrass av Annika och parkerade i sällskapsrummet. Det brúkar ju gå bra. Men. Nu var det fullt med färgburkar och penslar och luktade färg. Kanske inte jätteskönt att sova. Men det verkade gå rätt bra. Han märkte ju inte ens att det kom in folk på morgonen. Själv hamnade jag hos Jonathan. Det gick väl mindre bra. Vi var hur trötta som helst men det gick inte att sova. Jag låg där och snurrade i soffan. Jobbigt värre. Vi öppnade balkongdörren för lite luft men det hjälpte inte heller. Vid halv 4 hade vi fortfarande inte somnat men då var vi så hungriga så vi fick gå upp och äta frukost. Det är nog första gången jag äter frukost innan jag har somnat. =) Men det hjälpte. Jag pumpade även upp en luftmadrass och dissade soffan. 3,5 timmars sömn, vad mer kan man behöva. =) 
Efter en andra frukost åkte jag och hämtade min kompanjon Karna vid bussen och så åkte vi till skolan. Kändes lite mysko att vara där men det var trevligt. Rektorn hälsade oss hjärtligt välkomna genom att ge oss en penna och en tipslapp till tipsrundan. VI träffade lärare som undrade vad vi gjorde där och vi såg delar av Nordenberg som vi aldrig någonsin såg under våra 3 år där. Typ IP- och fordonshallen. =)  Tipsrundan gick väl sådär...
Sen blev det shopping på willys inför kvällens drabbning. Tillbaka till borgen och laga mat. SM-pasta blev det dagen till ära. Sen blev det helt plötsligt stressigt. Jag, Karna, Jonathan och Svilling fick nästan skynda oss att äta och då går det inte. Det blev doggy-bag. Påminde lite om VM-lägret som Karna sa. =) 
Lite rörigt blev det sen. Alla skulle bo hos Jonathan. Men det gick finfint. Vi bytte om, packade, kokade blåbärssoppa och hade uppladdning i största allmänhet. Sen var det bara till att hoppa på den något fullproppade bussen. Tror det var nytt rekord i år med folk, både en överfull buss och minst 5 bilar. 
För en gång skull behövde jag inte skynda mej i bussen, eftersom jag och Karna skulle starta 56 min efter första start. Vilket handikappsystem...=) Kalle hade varit snäll och fixat halv-halvljuslampor till oss. Tack. Nu räckte batterierna ännu längre.
Så blev det dags för start. Första slingar gick bra. Ritkigt bra för att vara plockepinn för min del. Lite bommande men det räknas knappt. =)  Rätt nöjda kom vi in till varvning. Lite blåbärssoppa satt fint och sen ut på andra slingan. Vad som hände där vet jag inte. Men inte mycket gick bra. Första kontrollen tog lite för lång tid att hitta. Det är mycket dumt att rusa på och tro att man ska hitta den. Så efter en stund gick vi halvt tillbaka och började om. Då gick det betydligt bättre. Andra kontrollen sen. Vi skulle ha en sten. Vilken tur att det inte låg 100 stenar i det området. Tror vi sprang ett varv runt alla innan vi hittade vår kontroll. Fast det var vi inte ensamma om...  Resten gick sådär. Vissa kontroller gick bra även om det inte gick så fort. Men hallå. Det var grönområden ÖVERALLT. Det gröna på kartan var grönt. Det vita på kartan på grönt. Hyggena på kartan var grönt. Suck.  En del kontroller gick även mindre bra. På slutet träffade vi på en annan patrull. Tre tjejer med en lampa. Lite jobbigt. Vi slog våra kloka huvuden ihop och lyckades hitta resten av kontrollerna. Inne vid varvningen skulle vi sen ta det beslutet. Backstreck eller inte? Vi hade varit ute i nästan 4 timmar och var en smula kalla. Iskalla rättare sagt. Så nej, det blev inget backstreck i år. VI hade adlrig tinat. Vi hade behövt hålla lite högre fart på dom två första slingona för att hålla värmen... men men. Sånt är livet. Vi kastade in handduken och åkte med Pillran tillbaka till Borgen.  Tror adlrig jag har frysit så mycket som jag gjorde när vi kom tillbaka.
Jag parkerade i Annikas badkar i ett försök att tina upp. Det var mycket trevligt för hon satt och matade mej med apelsin. =)
Lite varmare och mycket trött blev det sen lite väntan på att patrullerna skulle gå i mål och middagen kunde börja.  Alla kämpade på mycket bra tycker jag och många gick runt i år. Till slut var alla i mål utom en patrull men då orkade vi inte vänta längre. MIddagen i bunkern är halva nöjet med Plockepinn. Det känns lite dumt att mitt i natten gå och sätta sej och äta middag med hela gänget. Pillrans historier blir aldrig dåliga. =) Han berättade både kaninen, golfaren och skidåkaren. =)  Prisutdelning blev det såklart.  Marko och Tomas vann inte i år men Marko verkade inte så lessen över det, nu blir startläget bättre nästa år. =)
Jag och Linda fick sen för oss att vi skulle kolla på film. Mycket dum ide. Vi såg knappt 10 min innan ögonen trillade ihop. Den här natten var det inga problem att sova, det lovar jag. Frukost med Lindas familj och sen slappdag på hög nivå. VI såg klart filmen, Kogänget. VIlken fin film. =)  Tänkte att jag kanske skulle hjälpa till att leta fram Jonathans kök sen. Där fanns lite disk... Men det blev kök av det oxå till slut. 
Jag, Svilling och Frida åkte sen hem. Upptäckte att jag fortfarande hade pjamas på mej när jag kom hem men det gjorde ínget. Jag vill ändå bara gå och lägga mej.

Men tack tack tack för en underbar helg. Och TACK Karna för gott samarbete. Vi kommer igen ett annat år.