Hej hopp hallå dagboken!

Eller vad man nu ska kalla det här lilla skrället som aldrig uppdateras ;)..
Lena här då, Susanne tyckte att jag hade så himla mycket tid över i hennes helvetiska planering att jag nu blev bloggansvarig för dagen, så här är jag.. Svettig å dan, men inte är någon dusch inplanerad inte..

Ja, men vart ska jag börja?
Kanske var det för exakt 70 dagar sen som det hela egentligen började..
Jag var i Åre för första gången i mitt liv och det mest för att hälsa på lilla lilla Susanne som leker med barn hela dagarna.. en vecka gick såååå snabbt, vi hann knappt med att åka skidor, dricka vatten *host*, cacha och åka pulka så 67 dagar senare så åkte jag upp ännu en gång!

I torsdags då, då började min "lugna" semester.. Susanne skulle hämta mig vid tåget, tror ni att hon var där? Nee! Inte då! Där fick man sitta i sin ensamhet å titta på bortkomna norrmän, schyrre på den!

När hon väl kom så fick jag helgens mycket välplanerade schema, ja för inte kan vi träffas utan att göra en miljard saker på tre sekunder.. Så här ska nu få se lite av Susannes mer organiserade sida:

Torsdag:
14.14 Tåget kom
15 Mat
16-18 Hyra skidor, fixa liftkort, handla mat (köpa Ahlgrens bilar, 2 för 25 eller 2 för 30?), Systemet & Apoteket... Lugna gatan som ni hör ;)


19 Personalfest, Susannes första pinsamma incident med bilen.. Istället för att lyssna på mig och gasa hela vägen upp i backen så slutade hon... och fastnade i en snödriva.. :D

22 hem och dö, somnade innan jag ens hunnit landa på kudden, skön start på semestern där Suss ;)

Ja och så fortsatte det, förstår inte hur man kan planera så himla mycket, men nice är det :D

Hmm, mer pinsamma incidenter är väl det som jag mest hade tänkt ta upp..

Tex så kom det idag fram att: fyra centimeter inte ser så mycket ut men att det gör en betydande skillnad.. T tänkte på innebandyklubbor, jag tänkte på helt andra saker ;)

En annan sak är att om man fiser i en inglasad farstu och sedan stänger dörren så tjuter Susanne så mycket av skratt att det inte går att prata med henne på tio minuter.. Inte heller hennes far som skrattade minst lika mycket utanför farstun utan att ens veta varför ;)

För att inte tala om att det någonstans sades att man får flytningar av att titta på barnvantar? Den där förstår inte jag, men skrattade gjorde vi ändå..

Under en sådan här Lena-Susanne-dejt så kommer det även fram gamla historier.. Som den gången då Susanne skulle duscha hemma hos mig... Hon försvinner in i badrummet.. 10 min senare så öppnar hon dörren å frågar lite försynt: "Lena, hur får man vatten i slangen?".. Inte lätt att duscha hos mig alltså, hon trodde ett tag att hon skulle behöva ligga ner i badkaret med huvudet under kranen.. Vilket jag utan tvekan hade velat ta kort på och sedan facebooka ;)Men ja, vad har vi mer hunnit med?
Vi har åkt en massa skidor!
Vi testade att åka offpist, det slutade mindre bra då jag åkte rakt in i en gran.. Susanne välte en hund... Och Kajsa filmade det hela.. Å så klart facebookades det innan det ens hade hänt.. Fb kommer bli vår död! ;)

Vi spenderade en kväll till pulkaåkning och caching..
Pulkaåkningen slutade i att Susannes bil blev bortbogserad av en traktor rakt framför våra ögon, utan att vi märkte det.. Heja oss!
Cachingen gick kalas.. Fick användning av skyffeln i bilen, då en av cacherna behövde grävas fram :DSamma skyffel fick även användas då Susanne tog en andra tur i diket med bilen ;)
Alltid värt att nämna så här i förbifarten så att alla kan skratta lika mycket som jag har gjort..
Att pappa Susanne avslutade hela besöket med att säga:
-"Susanne, ta det försiktigt med bilen!" säger väl något om hennes körkunskaper :D..
Ja, jag hade kunnat fortsätta att skriva i 300 år om den här helgen..
Men för att spara på lite till min egen blogg, som jag inte har men som Susanne vill att jag ska skaffa, så tänker jag avsluta det hela med mina två favoritbilder..

BILD NUMMER ETT ÄR BORTTAGEN PGA FRUKTANSVÄRT MOTIV OCH TEKNISKT FEL!!!

"Se ut som om att du skiter"-bildtagning i bussen!Oj! Nu får jag skynda mig att uppdatera det här för annars så kommer Susanne slå mig, för hon sa just: Ladda inte upp någon av bilderna där jag sover, för att de är groteska... CHECK på den! :D

PUUUUSSS!!! / Lena
Följande har hänt:

- Det regnar. Solen skiner. Det blåser halv storm. Det vräker ner snö. Det är varmt. Det är svinkallt.
Det bästa är när allt inträffar samtidigt.

- Lindas mamma och syster var på besök. Då fick dom den stora äran att spendera en hel kväll med fyra puckon. Vet så här i efterhand inte hur dom mår men vi hade en jättetrevlig kväll. Fast jag tror att Herr TV hade ännu trevligare. Han fick sitta i fåtöljen medans alla vi andra satt på köksstolar. Somliga är lite bortskämda...- Linda fortsätter elda saker i micron. Det luktar alltid så gott.

- Stina låste sej ute förra veckan. Susanne låste sej ute idag. Hatar när det händer.

- Melodifestivalkalaset är över för denna gång. Skönt kan man ju tycka. Men det tycker inte jag. Ja, musiken är ärligt talat helt världelös emellanåt, Marie Serneholt kan vara den mest irriterande människan som går i ett par (fruktansvärt högklackade) skor och årets pausunderhållning sög MEN ÄNDÅ. Jag älskar det. Det är årets tv-höjdpunkt. Så det så.

- Tusen står på tekniskt.

- I tisdags var det partaj som slutade på Bygget. Det blev lite hårt. Så i onsdags mådde vi som vi förtjänade. Men ut i backen kom vi ändå, kl. 15:30...

- Vi har besökt Tännforsen. Hur fint som helst. Sen åkte vi och tittade på Norge-gränsen. Mer Norge än så behövde vi inte. Har även besök Fröå Gruva. Lite tursiter måste man ju leka..

- Det kan ha varit årets bästa skiddag i tisdags. Heeeelt vindstilla. Inte en moln så långt ögat kunde nå, någon plusgrad och så det bästa av allt; helt dött med folk. Eller nja, kanske inte dött men inga liftköer och gott om plats i backarna. Hade lite svårt att sluta le...

- Har varit hundvakt åt världens sötaste lilla isbjörn. Hoppas på fler hundbesök trots att hon fäller värre än värst.- Har tvingat ut mina vänner på diverse caching-uppdrag. Jag tror dom är måttligt impade. Vintern är ju inte den optimala årstiden kanske. Det blir alltid så mycket snö i skor och byxor innan vi är klara.- MÖSSBRÄNNA! Älskad och hatad. Går inte att undvika. Nu börjar den bli riktigt vacker. Så vackar att jag idag jobbade med mössan ala Rune Bengtsson-stil bara för att pannan skulle få en stor dos sol. Försöker liksom jämna ut det hela lite. Hur det gick? Åt pipan...

- Om en vecka är dom här; Pappa, Kajsa, Mia och Leeeeeena. Ser ganska mycket fram emot det ja!

- Vi har haft afterski på uppfarten. Med täcken, filtar och för höga granar.
Allt för nu. Mot soffan.
Susanne De Bourg åker inte längdskidor. Det är lite den världsbilden vi har. Tyckte därför det var bäst att hålla käft om att jag anmält mej till Tjejvasan.
Här uppe i Åre är det inte riktigt samma världsbild så här vågade jag berätta det för några. Det är också lite lättare att träna inför det här.
Blev inte riktigt den träningsmängd jag hoppades på med tanke på några dumma förkylningar men med en stor dos envishet och lite jävlar anamma så gick det ändå vägen.
Det var 3 långa mil. Men det var 3 roliga mil också. Härlig stämning där bak i startled 13, inte allt för seriöst...
Tyvärr var det inte så mycket spår kvar till oss men men, man kan inte få allt här i världen.
Jag kämpade på och efter dryga 3,5 timme dök den upp. Målskylten i Mora med texten "I färders spår för framtida segrar". Aldrig förr har jag varit så glad över att se den. Är rätt nöjd med mej själv ärligt talat.
Helt död i överkroppen men med oförskämt pigga ben, och efter lite mat med trevligt sällskap, somnade jag som en gris på min fina förläggningen där damavdelningen hade förvandlats till herravdelningen medans 8000 damer kämpade i spåren mellan Oxberg och Mora.
Nya tag nästa år. Ja, jag vill göra det igen.


Två glada damer efter målgång. Tack för att du lurade med mej Theresia. =)

Nu har precis sändningen från stora Vasaloppet avslutats på TV. 9 mil avnjuter jag helst på distans, i soffan med andra ord. Och nu är det dags för 5-milen från Holmenkollen. Jag som vill åka skidor... svårt val här.

Over and out.