Japp, det är sånt jag sysslar med nu för tiden. Jobbar och jobbar. Spenderar mina dagar på Kustbevakningen. Det är inte riktigt så hälftigt som det låter. Jag är inte ute på sjön i snabba båtar och jagar folk och räddar haven från ojlekatastrofer. Jag sitter på ett kontor och räddar skrivbordet från att drunkna i papper. =)  Men det är faktiskt rätt roligt. Får göra lite av varje. Beställningar, fakturer och massa ärenden. Så mycket semster blir det tyvärr inte. Har fått ledigt till O-ringen men det är nog det enda. Sen blir det jobb fram till sista oktober. Sen ville dom inte ha mej längre. =)  Trevligt att ha lite av hösten planerad iaf. Vad som händer sen är ett stort frågetecken. Några förslag?

Allt för denna gången. Nu ska jag gå och titta på OC.  =)

/Susanne
Tittade man ut genom fönstret fick man ingen riktig midsommarstäming. Regn regn och regn. Men det gjorde inte så mycket. Med trevliga människor kan även en regning dag bli helt kalas.
Jag började med en tågfärd till Karlshamn. Där plockade Linda, Lisa, Mia och Frida upp mej så bar det av till CityGross för den den stora shoppingen inför kalaset. Att handla till 20 personer är väldigt spännande. Tror det är en av de roligaste shoppingturerna jag har varit på. Där kom vi fem med varsin vagn och dom fylldes ganska snabbt. Damernas planeringslista stämde väldigt bra ibland och lite mindre bra ibland. Roligast var nog salladen. Där hade dom planerat sallad för 60 kr. Vet ni hur mycket sallad det är?  Hahahaha.  Typ 10 kg. Jag och Frida höll på att bryta ihop vid grönsakerna.  Dom hade även ketchupflaskor som hade räckt till halva Karlshamn. Prinskorven var tyvärr slut men vi köpte vanlig korv och delade. Jättepraktiskt. =)
Tillslut hade vi fyllt våra vagnar och lite till. Jämfört med planeringen så gick vi 600+ på denna shopping. =)
Hem till Rebecka med allt och började midsommar på riktigt. Vi lagade mat till höger och vänster.  Killarna var lite mer manliga och grillade i ösregnet. Tur det fanns markis. Vi andra skrubbade potatis till förbannelse. Sen blev det ändå en hel kastrull över som vi ställde ut bland cyklarna. =)
Ute på den altanen åt vi sen maten som blev mycket god. Det var lite hål i taket men det lagade Lill-Patte med en servett och tejp. Imonerande, han har ju trots allt bara gått BF. =P
Sen åt och sjöng vi för glatta livet. Man kan ju inte snapsa utan snapsvisa. Teobald Thor är dock lite för lång som snapsvisa. Snapsen bjöd aupan på, eller hans pappa kanske. Haha.

Jordgubbar hör midsommar till och vi hade så det hade räckt till ett helt kompani. Att stå och rensa alla dom var spännande. Vi var kanske lite för många som försökte hjälpa till. =) Sen åt vi jordgbbar och glass. Mums.

Även regnet blev på bra humör sen och försvann. Då blev det fotboll i trädgården. Vi och alla sniglar. Örk.
Sen blev det lite lagom fest hela kvällen. Musiken varierade kan man väl säg. =)  Mitt i natten nångång dök Rebeckas föräldrar och ena syster upp så då fick dom vara med. Disco i tv-rummet med Willy Olsson, vilken stjärna. =)   Vi gjrode även ett tappert försök att sjunga för lilla Birgitta som nyligen fyllt år men jag vet inte om hon uppfattade detta. Kanske bäst så...=)
Framåt småtimmarna sen var det dags att sova. Mys. =)    Av någon anledning satta vi upp mitt tält men det var ingen som sov där sen. Heja. Istället blev det läger inne på altanen. Ungefär som på KF. Folk sov lite här och var.
Efter lite sömn var man sådär lagom övertrött på morgonen. Kommer inte riktigt ihåg vad vi pratade om där ute på altanen men himla roligt var det säkert för jag skrattade åt det mesta. Just det, giftermål mellan vissa personer hade varit humor. =) Och majs i skorna är betydligt roligare än vad det låter.
Lördagen gick åt till att städa, slöa och packa ihop mitt tält. Innan jag, Lisa och Maria åkte hem hann vi höra när Lill-Patte berättade om sina hårtvättningar.  Han kom lite förtvivlad ut ur duschen efter träningen och frågade var det var för skillnad på shampo och balsam. Hahaha. Jag var tvungen att skratta lite. Han hade blivit lite bekymrad när det inte började löddra. Tvätta inte håret med balsam. =)

Tror vi slutar historien här. Det blev en trevlig tillställning. Tack ALLA!!!   =)

/Susanneimage72


Idag, torsdagen innan midsommar, är det typ Karlskronas nationaldag. Det var dags för den årliga Lövmarknaden. Redan i tisdags började folk på jobbet fråga om vi inte var lediga på torsdag. Det var vi såklart inte, det är ju vanlig vardag. Fast inte för karlskroniter. =)  
Inte för att det är så mycket att hurra för, men man måste på nåt sätt gå dit och se uppståndelsen iaf. Så jag gick lite tidigare från jobbet idag, det var ändå flera som hade tagit ledigt.  Jag gick väl typ två varv på torget, det räckte. Fy fasen vad folk där är, och barnvagnar som blockerar allt. Det positiva med det hela är att övriga affärer i stan passar på att ha rea eftersom alla ändå är i stan. Så det blev lite fynd.
Tre skärp
En väska
Godis
Jorden runt med Timon och Pumba.  Haha, jag kunde inte låta bli, den kostade 20 kr.
Allt detta gick på 175 kr, helt överkomligt. =)

Imorgon är det midsommar och jag ska åka till Karlshamn. Regnbyxor, tält och dricka är nerpackad, vad mer kan jag behöva. =)  Vi får väl se hur det blir, vädret verkar ju inte jättelovande. Med andra en klassisk svensk midsommar.  Rebecka har iaf sagt att vi får slå ner tältpinnar i parketten om det skulle behövas. Tack.

Trevlig Midsommar allihopa!

Hej allihopa.

Jag började tröttna lite på lunarstorm, även om det var väldigt bra att blogga där. Men men, nu har jag skaffat en sån här blogg iaf så alla kan läsa om mitt väldigt spännande och intressanta liv. Hrm.
Ha det bra så länge!

/Susanne