Fredagar kännetecknas av bland annat en sak; Frallor på jobbet. Denna veckan stog det frallor i fikarummet både tisdag och onsdag vilket då sjävklart ledde till stor förvirring. Vi kom fram till att den enkla förklaringen till detta var att det är fredag hela veckan som gäller, gött. Men vi hade ransonering på onsdagen, då fick vi inget smör.

För övrigt är det sjukstuga här hemma. Orkade med att jobba måndag, tisdag och 2 timmar i onsdags. Sen höll jag på att dö och skickade hem mej själv. Som sällskap fick jag en bunt feber. Tack.
Måste bara berätta att på dom två timmarna jag var på jobbet i onsdag så hade jag väldigt roligt. Jag och Ingrid sitter i samma rum och ju mer vi umgås desto mer förvirrade blir vi (man blir ju som man umgås). 
Följande inträffade: Ingrid hittade en radio bakom sin skrivare. Ahaa så bra tänkte vi och skulle sätta den i fönstret. Det gjorde vi och Ingrid kröp ner med sladden under bordet för att hitta ett ledigt uttag. Under vårt bord finns mer sladdar än vad någon människa kan hålla ordning på. Hon lyckas hitta ett uttag till radion men när hon kommer upp igen upptäcker jag att hon råkat dra ur sladden till min telefon. Ingrid dyker ner under bordet igen medans jag rycker i min telefonsladd för att hon ska se under bordet vilket det är som rör sej. Vi hittar till slut den lösa sladden som har lossnat från sitt uttag som sitter bakom Ingrids datorskärm. Jag ska försöka sätta i den igen och för att nå måste jag typ lägga mej på Ingrids tangentbord. Detta resulterar i att jag lyckas skicka iväg ett meddelande på hennes dator via vårt interna "msn" till Fredrik på utbildning. Han fick ett meddelande med massa tecken och trodde att det var en rebus. Medans han sitter och klurar på den så bryter jag och Ingrid ihop fullkomligt och skrattar så tårarna rinner. Efter en stund står våran rumsgranne Gunnar i dörröppning och bara tittar väldigt konstigt på oss.  Sen gick jag hem. =)
Förlåt, jag var bara tvungen att berätta det där. Det var väldigt roligt just då.

Febern vill inte rikigt släppa om någon undrar. Jag som skulle åka till Vimmerby i helgen. Nu blir det sängen istället. =(

Adjö.
På order av Annika kommer här nu uppdateringen. =)

Förra helgen stog Motala på planeringen. Ida kom och hämtade mej halv 10 på förmiddagen. Jag tänker inte tala om hur många timmar senare vi var framme. Haha. Men mycket hann hända på vägen faktiskt. Bland annat följande:

Ida såg till så att vi nästan körde rakt in i en refug. Det var humor. =)

Vi hamnade i Växjö 2 timmar bara för ingen visste i vilken bil alla ville åka. Herregud. Annika han shoppa helt ny outfit och vi fikade på ett cafe som hade en slogan "Banta gärna men inte här".

Vi körde förbi kiosken som är med i Ronny & Ragge. Självklart var vi tvungna att stanna och ta lite snygga kort. Hann även med 3 skitstopp innan vi kom därifrån.

Den obligatoriska Susanne-mobbningen fanns där.

Vi stannade och åt i Tranås där dom hade Kannibal-pizza. Vi tittade på trav, gick på en toa med svängdörrar och fick sen kasta oss ut i ösregnet. 

Vi (alla utom jag) tyckte sen att det verkade mesigt att ringa och fråga var herr Melen bodde så vi skulle hitta dit själva. Utan karta och utan någon som helst aning om vad vi höll på med började vi leta. Efter att ha frågat två människor varav den ena var dansk så dog bilen. Eller typ. Temperaturmätaren var uppe i taket och där ska den inte vara. Ajaj. Varför händer det alltid nåt med bilarna när vi är ute och kör. Ringde hem till bilakuten pappa De Bourg som fick hjälpa oss via telefon. Jonathan fick rycka in medans jag, Ida, Annika och Mathilda stog på behörigt avstånd och hejade på. Haha.  Men nu har vi lärt oss fylla på kylarvätska. =)

Så kom vi då fram. Heja oss.  Vi åkte iväg och inhandlade lite mat till kvällens stundande kräftskiva. Synd bara att jag inte tycker om kräftor. Men det gjorde inte Annika heller så vi handlade annat. Bland annat en gigantisk morot och vitlöksbröd. Vi höll även på att dö av skratt när vi frågade tanten i affären var mjölken fanns. Vilken dialekt asså. Jag hade aldrig kunnat bo där. =) 
TIllbaka till Melen där det sen blev partaj. Mycket trevligt. VI lagade mat, åt massor med mat, Roppan la tillbaka kräftorna när han hade ätit upp klorna, Annika hade en zebra-klänning, det dracks mer eller mindre god snaps (fy f-n för peppar), det togs massa kort, det kastades nötter, det blev lite för mycket internskämt ibland (stackars locals) och så blev det mörkt. 
Så småningom blev det en promenad in till city där vi hamnade på ett ytterst intressant ställe. NOT. Jag och Annika kände oss som två potatisar i en pastakastrull. Brutalt felplacerade med andra ord. Men efter att ha sett mer än vad någon ville se, fått en öl hälld i knät och träffat en trevlig tjej i toakön så gick vi tack och lov hem. Hemfärden bestog av mat, kasta cyklar och välta skyltar (det här var jag dock inte inblandad i). 
När vi kom hem till Melen igen upptäckte vi en sak. Jaha, vi har tappat 3. Heja. Mathilda och Lill-Patte var vi inte så oroliga för och dom kom också hem en stund senare. dock med taxi.  Linus däremot ringde efter en stund och det enda Melen sa till honom var "Nej, du ska inte gå mot Jönköping".  Haha. Aja, han kom hem han också, några timmar senare...
Efter lite sömn så började vi dagen med att dö i köket en stund. Fick i oss lite frukost, hjälpte till att städa köket och sen tog vi en promenad längs Vättern. Melen bor precis vid Vättern-promenaden och det var kalasfint där på morgonen i solskenet. Jag, Ida och Annika satte oss och plaskade fötterna och hade det mysigt. Vi såg även fyren som tydligen är med i Göta Kanal. =)

Efter att ha tittat på os-marathon en stund så var det nog dags att åka hem. Stackars Jonathan fick åka med tjejerna hem också. Dom andra tyckte mycket synd om honom, förstår inte detta, vi som är så tysta och lugna...=)   Vi tog en sväng förbi Linköping på vägen hem eftersom Leeeena har gått och förlovat sej, grattis tjockis. =)   Lena är hemma alla helger på hela året, UTOM DENNA HELGEN FÖR DÅ ÄR HON I JÖNKÖPING!  Typiskt!   Vi var så duktiga och hittade hem till henne utan problem. Vi får helt enkelt komma en annan helg.

Det blev lite kinesmat i Linköping sen började en ytterst trevlig bilresa hem, eller vad säger du Jonathan. 
Två kommentarer från Jonathan under hemresan:
- Nästa gång vi möter en lastbil så slänger jag mej ut framför den.
- Jag kommer vara en tjej efter den här resan.

Hahaha.  Jag, Ida, Annika och Mathilda hade trevligt även om mobba-Susanne-leken aldrig tar slut.  Iaf så kommer det snart ett soundtrack från denna resan. Det satt vi 5 (ja, även Jonathan) och knepade på större delar av vägen hem. Kommer bli helt kalas. Låtar som Köp inte en zebra, Bä bä vita lamm och Tjejer skvallrar kommer dyka upp. Håll ut mina vänner!

Känner att det blev lite långt. Det kanske poppar upp några bilder nån dag också men inte just nu, orkar inte...

Over and out.
 
Det är nästan värt att gå upp klockan 4 i natt...



Full fart mot helgen igen...

Idag fyllde pappa år. Man får gratulera. Det hela firade med middag på Montmartre med halva släkten eftersom även Lasse fyller år idag. En mycket trevlig middag och god mat. Montmartre har nog bäst mat i Karlskrona. Christer skulle få det lite körigt nästa veckan men sen var han nog ledig. Det är hårt att va pensionär. =)


Här sitter pappsi på släktkalaset sommaren 05


Nu är jag hemma. Ska snart packa ihop mej lite och ringa damen i Älmhult. För imorgon ska vi helt plötsligt åka till Motala. Detta bestämdes typ igår. Tur vi har sån framförhållning och planering. Planerna har sen ändrats 736 gånger och det har varit en jäkla logistik hit och dit. Men nu är vi nog klara. Imorgon blir det kräftskiva hos Melen i Motala med ett gäng glada orienterare. Ska bli riktigt trevligt.

Adjö och Godnatt!

Hittade följande artiken på BLT´s hemsida idag. Ursäkta, jag kunde inte låta bli att skratta.

Nya elever trivs bra på Borgen

Olofström i går 20:43

- Det enda jag kommer sakna från att bo i Älmhult är pizzerian. En så god pizza går nog inte att få tag på här.
Det menar Johan Bergman som bor på elevhemmet Borgen.
Men ännu har han inte ätit sig igenom Olofströms pizzautbud.


Nyinflyttade.
Johan Bergman, Olof Christensson och Arvid Käll njuter av sin nya utsikt. De har just flyttat in på elevhemmet Borgen, för att börja studera vid Nordenbergsskolans OL-gymnasium.

Under helgen som gick fick kommunen tre nya invånare: Olof Christensson, Johan Bergman och Arvid Käll. Trion ska påbörja sina studier vid Nordenbergsskolans orienteringsgymnasium.
Dagarna innan skolstarten passar de på att bekanta sig med pentryrummen som i tre år framöver kommer att kallas "hemma".
- Borgen är ett väldigt trevligt ställe. Lägenheterna är fina och fräscha, säger Johan.
- Ja, rummen här är bra mycket bättre än de på orienteringsgymnasiet i Eksjö, tillägger Arvid.
Rykten från tiden då Borgen var en dekadensens högborg har nått dem, men de tror att studenthemmet förändrats radikalt under de senaste tre-fyra åren.
- Nu råder strikt alkoholförbud här. Jag har hört att om någon ertappas med en öl så får den flytta in hos rektorn i stället, säger Arvid.
De slår sig ner i Arvids gröna soffa och tittar ut över en välstädad lägenhet.
Matmöblemang, skrivbord, mattor, gardiner - allting är prydligt iordningställt.
Det är så långt ifrån bilden av en studentlya som man kan komma. Men då påminner Arvid mig om att han faktiskt bara bott där i tre dagar och inte riktigt hunnit stöka ner.
- Föräldrarna köpte det mesta och hjälpte till med flytten. Det var en födelsedagspresent i förskott, säger Arvid, som faktiskt fyller år just i dag den 20:e augusti.
Arvid och Johan kommer från Älmhult, medan Olof tidigare bott i Karlshamn.
Alla tre flyttar hemifrån för första gången och alla tre ser mycket positivt på förändringen.
- Det enda jag inte ser fram emot är att behöva laga mat hela tiden. Men å andra sidan kommer vi att delas in i matlagningsgrupper, säger Olof.
I en matlagningsgrupp om fem personer behöver varje elev bara laga mat en gång i veckan. Fram tills dess blir det en hel del hämtmat.
- Vi testade en av Olofströms pizzerior häromdagen. Det blev en väldigt god kebabpizza, säger Olof.
Johan påpekar att den inte ens kom i närheten av pizzan från hans favoritställe i hemstaden:
- Det enda jag kommer att sakna från att bo i Älmhult är pizzerian, säger han.
Även om han ställer sig skeptiskt till att något annat ställe kommer att slå hemstadens pizzor så medger han att det finns många kvar att prova på i Olofström.
Det finns dock ingen anledning att stressa, har trots allt tre år på sig.


Hahahaha. Det här var dagens. Flytta in hos rektorn var det, hoppas Björn och Kerstin har stora hus. =)

...med ett litet inslag på tv för att rädda en hel dag. Killen är grym. Kom igen nu. =) 
 


Det behövdes lite ljuspunkter i vardagen idag. För det första hade Ingrids dator halvt kapitulerat. För det andra tycker min mobil  om att stänga av sej helt plötsligt utan att batteriet är slut. Efter att den gjort det 5 gånger på en halvtimme blev jag förbannad och gav upp. Ring på min jobbtelefon om ni vill nåt, den är iaf fall igång. För det tredje så krånglade massa på min dator också. Det gick inte att skriva ut och ville jag titta på Agendan fick jag gå in till Gunnar. Tekniska klubben hos Ingrid och Susanne idag ja.
Så en OS stund i soffan inne hos vb satt fint. Nu blev det ju då ingen medalj för Stefan (Mats?) Holm men men. Vi hade himla trevligt ändå. Fikade, diskuterade antal byxor och Tomas hade fått spasm i armen.

Fick ett ryck sen och sprang hem från jobbet sen. Trodde jag skulle dö vid Bryggareberget, tur att jag inte hade en bit kvar då. HRM!  Och så cykel igår till och från jobbet. Ibland överträffar man sej själv... haha.

Over and out.
Idag har det varit Kalmar för hela slanten. Kajsa skulle iväg på nån AuPair info där så då passade jag, mamma och Ida på att följa med. Där finns ju både IKEA och annat roligt. Efter att vi lämnat av Kajsa på infon så började jag och Ida med att lämna mamma på en frisörsalong, tro mej, det behövdes. Haha. Jag och Ida inhandlade sen lite grejer till vårt lilla äventyr, kan vi inte åka nu. =)  Med en nyfriserad mamma åkte vi vidare till dagens höjdpunkt, maten på IKEA. Finns inte mycket som slår den. Jag skulle allvarligt kunna åka dit bara för att äta. Mums. Sen gick vi en runda och jag och Ida har nu planerat allt inför vår flytt, inte för att den lär bli av det närmsta året men ändå... Vi har iaf det mesta fullständigt klart för oss. Vi hitade även en säng helt i mossa och en hallmöbel man inte bör möblera med på toa. Haha. Förlåt, lite internt.

Sen for vi hemmåt. Lämnade Ida pa jämjö och sen skulle vi handla på Maxi. Det gick ju bra. Inte. Jag, mamma och Kajsa skuttade ur bilen, tog en kundvagn och gick in på Amiralen. Nehe, då var Maxi stängt på grund av personalfest. Hallå!!  Och eftersom vi tydligen inte tycker om Coop i våran familj så kunde vi inte handla där (det ligger 2 meter därifrån och var öppet).  Så vi fick gå och lämna vår tomma kundvagn och åka därifrån. Heja oss. Vi handlade på Willys istället.
 Träffade för övrigt Patrik utanför det stängda Maxi. Blev lite chockad när han steg in där men sen kom jag på att det är nog lika bra jag vänjer mej för han ska ju trots allt flyttat hit. Därav hade det varit mer logiskt om jag hade frågat vad han gjorde där och inte tvärtom, kom vi fram till... 

Skulle egentligen följt med Ida på fest ikväll men jag pallade inte. På tok för trött.  Så nu ska jag snart avgå för idag.
Godnatt!

PS. Jag hjälpte Kajsa innan med att studera gamla kort här hemma. Ytterst intressant. Jag bjuder på ett.

Har samlat några vuxenpoäng till att lägga på hyllan. Jag har nämligen varit på konferens. Haha. I tisdags åkte Region Syd på planerings och samverkansmöte på Ystad Saltsjöbad. Ett mycket fint och trevligt ställe. Trevlig personal, god mat och ett tjusigt hotell över huvudtaget.
Jag blev helt plötsligt kallad chefen eftersom jag tydligen hade koll på allt där. Eller ja, jag kanske skulle ha haft koll på allt där. =) Nu löste det sej utmärkt ändå.
Samverkansmöte hela första dagen där jag var sekreterare. Tror jag hann få med allt det viktiga. Satt för övrigt på jobbet idag och försökte renskriva det jag antecknat. Oläsligt var ordet.
Efter en dag med möte, god lunch och fruktansvärt äcklig tånglukt (man kunde inte ha fönstret öppet) så skulle vi minsann motionera lite. Vi hade fått ett gruppträningspass på planeringen. Spinning blev det till någras glädje iaf. Alla fick inte plats på grund av för få cyklar så det blev två pass. Turligt nog var vi inte för många så vi var några tappra själar som kämpade oss igenom bägge passen. Jag kände mej rätt nöjd efteråt och benen också. Avslutade det hela med ett dopp i poolen. Den såg så himla varm och skön ut när man satt inne för det rök om den. Men så fort man fick i foten så började man ångra sej. Men det var faktiskt rätt skönt efter en stund.
Middag på kvällen sen. Tror nog den här middagen är något av det roligaste jag varit med om med det här jobbet. Alla var på strålande humör och det skrattades och skojades hej vilt. Vi diskuterade bland annat rykten, den interaktiva orienteringen, Robert Gustavsson och släktforskning. Tack för en mycket trevlig kväll. Sen att jag inte behövde en drink och 2 glas vin efter spinningen är en helt annan sak. =)  Pappa var också där, det kan bli så när man jobbar på Kustbevakningen bägge två. Dessvärre hade vi bara en tandkrämstub med oss. Vilket problem lixom. Och så hade vi fått rum i varsin ände av hotellet. Så där sprang De Bourgarna med sin tandkräm kors och tvärs. =)  
Somnade sen alldels utmärkt i min sköna säng efter att ha sett slutet på Never been kissed på tv. Hade för övrigt balkong ut mot havet och väldans fin utsikt. Sen att det stank tång som sagt är en annan sak.
Onsdag och planeringsmöte och här hade inte jag så mycket att tillföra. Jag satt mest och lyssnade och försökte hänga med. Det gick bra enda tills jag fick låna P-A´s dator och läsa annat spännande. =)

Hemma igen och ja, jag tog med mej dom extremt fula tofflorna hem som låg på sängen. Gräsliga asså och storlek gigantisk. Haha.
Satt som sagt och försökte renskriva protokollet idag och det tog hela dagen. Och bara för det fanns det massa annat att göra idag. Typiskt. Aja, nu behöver jag ju inte oroa mej för att sitta sysslolös imorgon, tur det. hrm.

Adjö.


Hellu!

Så var vi här igen. Jag har inte tid. Jo nu har jag lite tid så nu tänker jag slänge ihop ett litet inlägg här innan Sandra ringer och vi ska ut och promenera. Det händer för övrigt på tok för sällan. Men vi är två mycket upptagna människor. =)

Ja. Helgen. En mycket trevlig sådan. Fredagen blev en lugn hemmakväll och filmtajm med mej själv. Titta på film är verkligen en underskattad hobby. Jag önskar jag gjorde det lite oftare. Lördag morgon och upp och hoppa på tok för tidigt för att vara lördag. Men vad gör man inte som orienterare. =) Plockade upp Teres på Sjuhalla och sen åkte vi till skogarna norr om Karlshamn och sprang i finvädret. GM var det men jag skippade GM-klassen. Jag har inte riktigt där och göra så jag har mycket roligare i vanliga klassen. Eller ja, roligt och roligt. Det missades en lite och benen var helt döda. Innan start. Sånt är underbart. Kämpade mej runt iaf. Tog sen mitt pick och pack och åkte till Borgen på diverse småvägar. Efter shopping på maxi, sm-pasta till mat och inbrytning i Annikas lägenhet (TACK Annika) så blev det party dags. På väg till förfesten i Mörrum så skrevs mycket fina listor i bilen som kördes av vår privatchaffis Pontus. Listorna ja. Det skrevs löften inför kvällen, mer eller mindre missuppfattade. Snygga ut Snygg-Tim är ett exempel. Bäst var ändå äckellistan som påbörjades i bilen och sen fylldes på flitigt under kvällen. Exempel på den listan är 2 veckor gammal disk, dansband och Patrik Ekwall.
Förfest i Lill-Pattes husvagn utanför GM-förläggningen i Mörrum. Jag och Mathilda spanade även läget på GM-discot där Linus höll koll på ungarna. Efter en mycket trevlig förfest med Peps Persson i mängder så for vi in till Karlshamn och hamande på LochNess. Där mötte Markus och Snygg-Tim upp. Även Linus dök upp och snackade lite skit en stund. LochNess är ett trevligt ställe. Sen bar det av till Harrys där tyvärr inte alla blev insläppta men vi som blev det hade trevligt. Vi svängde loss till förvånansvärt bra musik för att vara Harrys. Träffade lite känt folk som jag inte sett på ett tag, bland annat min ena baldejt som jag itne sett sen balen för över ett år sen. Trevligt.
Strax innan stängningdags gav jag upp och gick och införskaffade mej en kebabrulle. Ett måste efter en utekväll. Hittade mina vänner Jonathan och Olof och sen åkte vi tillbaka till Borgen och sov. Var verkligen inte jättepigg på att stiga upp i ottan sen efter 3 timmars sömn. Framför allt när det spöregnade ute och vi skulle åka och springa orientering denna dag också.
Men inte slutar det regna för att man står och tittar på regnet. Så det var bara till att ge sej ut. Plaskblöt innan start men vad gör väl det. Banan gick faktiskt över förväntan med tanke på uppladdningen. Tror jag ska börja med att gå ut och festa innan tävlingar. Missade typ ingen och benen var pigga. Jag kanske räknas som dopad?  =)
Trängde in mej i Blekinges överfulla tält, alla var visst max 16 år denna dag, och fick på mej lite trorra kläder. Sen åkte jag hem och fick både mat och en varm dusch. Tack för trevlig helg!

Over and out.

         
Oja, det var det. Vilken underbar kväll.

Jag följde förbredelserna hela dagen eftersom allt hände precis nedanför mitt fönster på jobbet. Vid lunch-tid var scenen färdigbyggd. På eftermiddagen hade dom spärrat av området och mitt jobb lyckades hamna innanför kravall-staketen. Perfekt. Jag kunde bara tatt ett rep och firat mej ner från mitt fönster så hade jag sluppit stå i kö och visa biljett. Nu gjorde jag det ändå. Det kändes bäst.
Sen var jag och Tim helt övertygade om att vi skulle få gå ut igen eftersom man tydligen fått det på alla andra ställen. Men nehe, det var specialregler i Karlskrona. Attans. Så vi fick överge Ida.

Förband 1. Cissi, Nour, Maud. Dom kan åka hem igen.
Förband 2. Emil Jensen. Bra
Förband 3. Markus Krunegård. Bra
Förband 4. Miss Li. Bättre.


LARS WINNERBÄCK!
Slår allt och lite till. Har sett han några gånger nu men den här konserten var helt klart bäst hittils. Det strålade om hela Lasse hela kvällen lång. Tror aldrig han har verkat så glad och lycklig. Då blir man glad själv. Tack för en underbar konsert. Hela Stumholmen gungade.
Bäst: Hugger i sten


Veckorna går sin lilla gång här hemma i byn... Jobbet går bara bra. Jag är Anette nästa vecka också eftersom hon har semester, sen är jag nog ekonomiassistent igen. 
Vi har finbesök från storstaden. Ulla-Lena och Uffe är och hälsar på. Idag var dom och mamma och vandrade lite i stan. Dom ringde när dom var utanför mitt fönster och tvingade mej att öppna. Så där stog jag på tredje våningen och gapade och skrek ner till dom. Dom andra på mitt jobb började fundera lite på vad jag höll på med. 

I tisdags var det sista programmet av Allsång på Skansen. Det får man ju inte missa. Mest eftersom Robert Gustavsson dyker upp i varje sista program. Det var inget undantag iår. Det blev en Tony Rickardsson i år, fast som deltagare i Lets Dance. Helt klockrent. Haha. Jag förstår verkligen varför han har fått utmärkelsen Sveriges roligaste man.
Och medans vi satt här i soffan och kollade så börjar Anne-Lie blanda sej i kändislivet allt mer. Först sitta på rad 10 mitt bland alla kändisar och sen åka bil med Arne Weise efteråt. Herregud. Haha...=) 

Snart läggdags. Jobbet kallar imorgon. Fredag betyder frallor på jobbet. Trevligt. =)

Adjö! 

Så var man hemma igen efter årets drabbning. Som vanligt blev det en riktigt kalasvecka med orientering och goda vänner.  Dock har jag och förmodligen resten av familjen konstaterat att ska man åka iväg 4 personer en vecka så behöver man en kombi. Det har inte vi. Suck. Jag och Kajsa fick knappt plats i baksätet. Efter en lång uppresa där vi bland annat träffat på en halvdöd Fidde i gräset så flyttade vi in i vår lägenhet på Högfjällshotellet. Efter 10 min såg det ut som om vi hade bott där hela vårt liv. Det var grejer överallt. Första kvällen spanade vi läget lite på c-orten och hämtade våra nummerlappar. På kvällen sen tänkte jag och Kajsa att vi skulle bege oss uppför Högfjället som låg precis utanför fönstret. Det blev en svettigt men ganska rolig promenad. Vi tänkte att vi skulle beundra utsikten när vi kom upp. Synd bara att det hann bli världens dimma innan vi var framme så vi såg typ ingenting när vi väl kom upp. Attans.

Dag två blev det en liten tur ner till Sälens By och sen vidare till c-orten där jag hittade mina vänner. På c-orten går man mest och fular sej och har allmänt trevligt. Helt plötsligt öppnade sej himlen och jag skojar inte. Det kom först 2 stänk och man hann tänka, oj nu börjar det regna. Sen hällde nån en hink med vatten över oss. Tror aldrig jag har varit med om en sån skur. Jisses. Sprang det fortaste jag kunde bort till bilen och det såg ut som jag hade badat med kläderna på när jag kom hem. Skönt. Men lite regn har ingen dött av tänkte jag och drog på mej träningskläderna och gav mej ut en liten träningsrunda på kartan vid Högfjället. Hur fint som helst även om jag såg ut som en dränkt katt för andra gången denna dag när jag kom hem.

Måndag och dags för första etappen. Jag hatar kodsiffror. Eller möjligtvis min otroliga orienteringsförmåga. Jag skulle ha en sten med nummer 121. Jag stämplade vid en sten med nummer 127. Och tro inte att 127 låg precis brevid den stenen jag skulle ha utan snarare 400m därifrån. Heja. Inte konstigt att jag bommade kontrollen därefter med 20min eftersom jag utgick lite från fel punkt....  Efter att ha irrat omkring i kärr och på höjder i en evighet så slutade det med att en norsk gubbe hjälpte mej och jag hittade min andra kontroll. Därifrån och till mål är jag riktigt nöjd. Typiskt.
Jaja, det är bara till att bryta ihop och komma igen.  Shit happens. Sen att vissa i klubben tycker det är jättekul att gå och påpeka det där med kodsiffror hela veckan är ju en annan sak...=)
På kvällen blev det c-orten igen och titt på prisutdelningen och fjams med kompisarna. Jag är verkligen så glad att jag har er. Ni är helt kanon och vad skulle orientering vara utan er. Team Cans var för övrigt och sjöng på prisutdelningen. Ja, jag tyckte om Körslaget. Förlåt. Dom var grymma. Efter att inte ha lekt den mysko leken konfan lekte så jag åkte jag hem. Man sover gott efter att ha varit ute hela dagarna kan jag meddela..

Dagarna såg väl sen ungefär likadana ut. Först tävling där jag lyckades stämpla rätt resterande dagar. Andra etappen gick bajs. Tredje etappen var kul, riktigt kul. Är helt klart den jag är mest nöjd med också. Fjärde etappen gick uppe på Hundfjället. Arrangörerna hade lovat lift upp till starten som låg på toppen av fjället. Synd bara att det var över en timmes kö till liften och jag var lite lagom stressad. Det där hinner jag aldrig tänkte jag utan gick helt enkelt upp på fjället. Det var det tack och lov många fler som också gjorde. När jag en halvtimme senare helt död kom upp fick jag höra att det fanns en lift till och där var det 10min kö. Tack lixom.  Aja, det gör inte så mycket för banan här var också riktigt rolig. Orientering uppe på fjället var det och man såg hur långt som helst. Och så fint, skulle kunnat stanna där uppe och bara tiitat på utsikten. Sen var det ju en smula varmt dock, typ 30 grader. Nu ska vi ju inte klaga på att sommaren äntligen kom men den kan ju komma lite lungt. Inte gå från 20grader ena dagen till 30 dagen därpå. Det var lite kämpigt emellanåt. Vatten vatten vatten fick man hälla i sej för att inte dö.  Femte etappen och Lindvallen och om möjligt ännu varmare här. Det är ett under att man itne smälte ihop till en liten hög. Loppet gick väl sådär. Bommade en del men men. De flesta kontrollerna gick bra, inklusive en jättetråååkig långsträcka så jag är nöjd. Träffade även på min vän Bohman i skogen, han satt och åt blåbär, haha.

Appropå värmen. Min lilla klubbkamrat Anna tyckte inte om värmen. Efter ett bra lopp i skogen så trillade hon ihop efter målgång och fick ligga i sjuktältet med drop. Heja Anna. Vätskebrist är inge bra.. Anna gick sen inte en meter utan vattenflaska resten av veckan. =)  Som om det inte räckte med vätskebrist så passade hon på att trilla på väg till startpunkten och smällde i benet. Det hela slutade med kryckor och så var det färdigsprunget den veckan. Grattis.

På torsdagen kom Ida, Jifer och Jonathan upp. Ida och Jifer träffade jag tyvärr inte men Jonathan flyttade in i våran soffa. Han fick sen även vara med om ROKs lilla klubbkväll. Vi åt pizzabullar och hade det trevligt. Vi satt ute till klockan var över 10 och det hade inte ens börjat bli mörkt och det var fortfarande rejält varmt och skönt. Härligt. 
Annars hade vi våra klubbmöten varje dag i korridoren om kvällarna. Nästan alla rokarna bodde i samma korridor så det var bara till att flytta ut och sätta sej. Nästan som på Borgen. =)  I korridoren gick vi igenom dagens händelsen och uppmärksammade både bra och minre bra insatser av klubbmedlemmar. =) 

Så blev det då sista dagen. Sista etappen var avklarad och det var dags att börja packa ihop alla sina grejer i lägenheten. Kaos var ordet. Packade det mesta jag kunde för sen var det ju dags för veckans helt klart roligaste etapp, den sjätte.  Vi skulle börja med att äta pizza. Det var lättare sagt än gjort. Pizzerian på Högfjället var stängd. Pizzerian i Tandådalen var överbelastad. Det slutade med pizzerian i Sälens By. Vi beställde till 7 och fick dom nog halv 8 iaf. Alltid nåt. Aja, dom var goda.  Sen lämnade vi Högfjället (mycket dum ide) och åkte på förfest i Lindvallen hos Becka och kompani. En trevlig förfest med Svilling som bartender och med Lejonkungen som musik, haha. =) Vi tänkte sen  hålla på traditioner och bege oss till Nackhe men dom hade tyvärr packat ihop precis när vi kom. Attans. Sen kom då den dumma iden med att lämna Högfjället. Själva festen var där och vi fick nu ett jäkla problem med att ta oss dit. De utlovade bussarna dök aldrig upp. Taxibilarna fylldes fort. Snälla privatpersoner ställde även upp som taxi. Efter en halv evighet vid busshållsplatsen lyckades vi fånga en taxi. De norska jäklarna däremot sprang iväg så Linda, Daniel och jag fick betala. Tack för det. 
Efter en pissepaus hemma drog vi iväg till Högfjällshotellet. Där var det sen party party hela natten lång. Jag, Lena, Martin, Svilling och Karna började med ett besök i pianobaren. Haha. Men efter att två drinkar farit i golvet gav vi upp. Jag lyckades sen på nåt sätt tappa bort alla jag kände. Heja. Så jag gick omkring där en stund och såg dum ut. Men sen hittade jag Patrik och så småningom Markus, Linda och resten av ett gäng glada OL-Teamare. Det blev sång och dans hela natten lång sen. Vilket trångt dansgolv asså. Man behövde inte fundera på hur man skulle dansa för det gick ändå inte. Det var bara till att följa rytmen i knuffarna. =)  Tack för en trevlig kväll.

Hemresa dagen efter. Jippi. Började med att köra ner och lämna Jonathan i camp Skogsfalken och prata lite med folket där.  Sen var det dags för familjen att packa in allt i bilen igen. Trångt och mysigt. Hrm. Blev en lugn hemresa i värmen. Tur det var svalt och skönt inne i bilen. När man öppnade bildörren däremot var det som en varm vägg där utanför. Skönt. Nej.  Hemma igen... smutstvätt smutstvätt hela dan. =)

Ett trevligt O-Ringen på alla sätt och vis med ETT FIASKO: BUSSARNA. Pinsamt. Här har dom lovat att bussarna ska funka så himla bra. Ställ bilen och åk buss hela veckan. Bussarna kommer gå med skyttetrafik mellan alla ställen så det bli inga problem. Jo pyttsan. Hade det kommit några bussar hade jag gladeligen åkt dom. De ville ha mindre biltrafik. Jag tror arrangörerna fick mycket biltrafik och arga deltagare istället.

Men som sagt, för övrigt. Helt kanon. 4 av 5 toasters. Kanonkul!