Det finns vissa anledningar till att det ar en smula laskigt att kora bil i Australien:

Man kor pa fel sida.
Dom har vanster-trafik.
Man sitter pa fel sida och kor.
Man maste vaxla med fel hand.

Ja ni hor ju sjalva...

Men gardagens roadtrip gick over forvantan. Jag, Ida och en fullproppad bil och succen var given. Nu var det inte sa svart i for sej. Vi korde rakt fram i 5 timmar. Typ.  Det ar minst 6 mil mellan staderna/halorna har i odemarken sa man behover inte bekymra sej sa mycket. Stadskorning daremot. Nej tack.

Over and out!
Ja, det blev inte ritkigt en hederlig gammal De Bourg-julafton i ar.  Eller en svensk julafton heller for den delen. Jag vet inte vad ni gjorde men jag gjorde foljande: Akte bil i 7 timmar i odemarken/oken/Australiensisk outback.

Innan bilresan borjade skulle foljande saker packas in i bilen:
2 svenskor
1 norrman
1 australiensare
1 hund i keps
4 cyklar
campingutrustning
dator
pepparkakshus
julklappar
allman packning
ol



Stackars hund. Ni vill inte veta hur det sag ut inne i bilen.

Under resan hande foljande:
Vi fick fortkorningsboter av en ytterst trevlig polis
Vi at vanilla-slice
Vi lyssnade pa mycket bra musik. Framfor allt country-temat var lyckat. Haha.
Vi at
Vi rastade hunden
En cykel trillade halvt av fran taket
Vi rullade en toarulle over hela toagolvet. Eller vi och vi. Ida.

Men framfor allt sa stannade vi och sprang pa vm-kartan fran 85. Jag, Ida och Warren gav oss ut och det gick huuuuur bra som helst. Annichen Kringstad kan slanga sej i vaggen. Hon missade fjarde kontrollen. Inte vi. Haha.  Nu kanske hennes tempo var en smula hogra men nu ska vi inte lagga tid pa ovasentligheter.



Resans mal var Mildura. En stad mitt i ingenstans. Dar firade vi jul, vilket man gor den 25 har, och har haft det allmant bra i nagra dagar. Bland annat svettats i 38 graders varme, spelat kubb och tittat pa Mamma Mia!


God Jul och Gott Nytt Ar mina vanner!

Sa ge mej 30 grader kallt, tomtar overallt och en skog av grona granar.
Jag vill ha snotyngda hus, tusentals ljus, kulorta kulor i drivor.
Bjallerklang som ackompanjemang pa alla julens skivor.

Sa ge mej MER JUL!!!!!




Tjenahallkaften.

Snart 2 veckor i Australien avklarade. Tiden gar fort nar man har roligt. =)
Vad har vi sysslat med da? Ja det kan man verkligen undra. Vi borjade med en vecka i Sydney. Dar gjorde vi det man maste gora i Sydney: ta x antal bilder framfor Operahuset. Haha. Vi kollade aven in Harbour Bridge, Botanic Garden och The Rocks. Riktigt fin stad det dar alltsa. VI var sjalvklart en svang pa Bondi Beach ocksa. Var ju tvungen att spana in livraddarna at Kajsa. =)  Vi besokte IMAX-biografen, en jattestor 3D biograf. Det var ratt haftigt. Hmm. Vad mer. Jo vi besokte aven Sydney Aquarium och spanada pa hajar och ett besok pa Wildlife park dar vi tittade pa sovande koalor, hoppande kangurur (vad fasen heter kanguru i plural) och sag varldens farligaste spindel.
Men framfor allt sa traffade vi jattemycket trevligt folk. Mest tyskar och britter. Hoppas verkligen vi far traffa nagra av dom igen nan dag, det hade varit sa roligt. Ett och annat partaj blev det ocksa med alldeles for mycket goon och farliga dricka-lekar.  Ett litet tips bara, om ni koper vin. KOP MED SKRUVKORK. Det gjorde inte vi. Vi kopte med vanlig kork och tankte inte mer pa den forran vi skulle forsoka oppna den. Utan korkskruv. Med en mordarkniv fran koket ar allt mojligt....haha.

Efter Sydney akte vi vidare till Port Stephen, varldens mysigaste stalle. Latt att jag ska aka hit igen nan dag. Dar bodde vi en trevlig tjej fran Englang och en kanguru som sista dagen dar roade sej med att provsmaka det mesta i var matkasse. Har hann vi med delfin-safari ute till havs. Besattningen pa baten vi akte med utsatte oss aven for en livsfarlig rutschkana och ett "fisknat" vi fick aka i langs baten. Vi fick aven se nagra valar. Eller ja, stjartfenen pa dom. Inga sma djur det dar...

Nu ar vi i Byron Bay. Idag var det surfing pa schemat. Det var inte ritkigt min grej men valdigt roligt. Ida blev stucken av en manet, hennes vader ar inte jattefina just nu. Jadra otacka djur i det har landet. Stallet vi bor pa nu ar fullt av djur. Och jag menar inte gulliga hundar eller katter. Har snackar vi spindlar, insekter, kackelackor, odlor, faglar och annat skumt.

Nehe horrni. Nu ar det laggdags. Good night mate. =)