Lite av tv-årets höjdpunkt. Så även denna gång. Många härliga filmklipp från idrottsåret som gått och så en helt lysande Peter Settman. Helena Jansson blev fyra i Jerringpris-omröstning, ett stort grattis till dej. Och så kanske ett lite större grattis till Helena Jonsson som vann Jerringpriset. Det var hon väl värd.

Men det bästa under Idrottsgalan brukar ändå vara små komiska inslag. Tyvärr är Tony Rickardsson-epoken över men humorn hålls på en fin nivå ändå tycker jag. I år var det Magnus Uggla med något omgjord text på Norgevisan och så låten som jag och Ida använde flitigt när vi kollade på handbolls EM; Vad fan gör dom nu?

Jag bjuder på dessa två inslag här.
Slit dom med hälsenan.
Så var handbolls EM över innan det knappt hunnit börja för Sveriges del. Typiskt. Jag älskar att kolla på handboll men det är klart att det hade varit roligare om det hade varit blågula spelare kvar. Men, bara till att bryta ihop och komma igen till VM på hemmaplan nästa gång. Det var inte långt borta, härligt kämpat av grabbarna tycker jag!.
Nej det är inte alls kris. Det är hur bra som helst. Men så hette en låt som vi fick höra förra veckan av en helskön trubadur på Parkvillan. Förra veckan var toppen för då var Ida och hälsade på. Tyvärr jobbade jag dom flesta dagarna som Ida var här men men. Då får man ordna lift- och backdejter istället. =)
Men lite åkande i backarna tillsammans hann vi med och då är självklart kameran med i högsta hugg. Även en utgång med bowling/Parkvillan/Dippan blev det där vi bland annat träffade på fyllerrräven Lisa. En mycket trevlig kväll med goa människor.
Övriga kvällar dog vi mest i soffan och gjorde så lite som möjligt. Underbart.Så föll till slut min lilla Pärlan för kylans hårda järngrepp. Över 30 minusgrader 3 dagar i rad var mer än vad bilen tålde och ett totaldött batteri var ett faktum. Tur det finns snälla grannar med startkablar som ville återuppliva Pärlan. Nu går den som en dans igen, man måste bara skrapa rutorna på insidan innan man kör men men...

Kylans hårda järngrepp var det. Helt galet svinkallt har det varit här den senaste veckan. Tror vår termometer var nere på -33,6 som mest, mysigt värre. Det är jättekul att gå upp på morgonen och se termometern visa just 33 minusgrader, och samtidigt veta att man ska jobba ute hela dagen. Jackan höll på att spricka på grund av alla lager kläder under, händerna och fötterna fryser hur man än gör och man tror inte att man har nån näsa kvar. Det finns dock vissa fördelar med att jobba när det är så här kallt; Backarna håller sej fina och nästan nypistade hela dagarna, det är inte många gäster som vill åka i backarna och det är iaf soligt när det är så här kallt. Med tanke på att det inte är så mycket gäster så kan man smita in i lifthuset och värma sej ganska ofta vilket behövs. Och så kommer det snälla pistörer som bokstavligt talat lägger mina fötter på elementet och säger "nu sitter du här en stund".

Trots kylan har senaste veckan varit toppen, mest beroende på ännu mer besök. Ett gäng orienterings-grabbar i Tege och en mamma i Björnen. Jag mår bra. =) Dom lediga dagarna skulle utnyttjas till max i skidbackarna och alla minusgrader kunde inte stoppa mej och mamma. Som sagt, backarna höll sej kalasfina hela dagarna, inga liftköer och i stort sätt ensamma i backarna, då kan det vara värt en eller två (eller 10) förfrusna tår. Duved i fredags var nog höjdpunkten, manchester-åkning nästan hela dagen och så en kopp varm choklad i indian-kåtan på toppen. Helt underbart.

Nu är köldknäppen över för denna gången, bara 1 minusgrad idag och oj vad lite kläder som behövdes. Och efter att ha skottat läktaren vid grillplatsen i Björnen så lackade svetten fint. Härligt och känna att man fortfarande kan svettas. ;-)


Nu har orienterings-gänget åkt hem.
Imorgon åker mamma hem.
Idag är det 32 grader varmare än i onsdags morse. Galet


Over and out.
Måste ju bara tillägga att även det väntade besöket var väldigt uppskattat och trevligt. Då fick jag bland annat träffat dom här två charmtrollen till kusinbarn.

Bruce Springsteen - Dancing in the dark

Den låten fanns med på Patriks spellista. Den låten har totalt fastnat i mitt huvud. Vet inte varför, men det går inte att låta bli att sjunga med och bli glad. Så jag tänker fortsätta sjunga den ett tag till...

Fick som sagt lite oväntat besök förra helgen och veckan har varit toppen. Lite jobb, mycket ledigt, skidåkning, nyårsfirande, soffmys, filmtittande, varmvattenbrist och marängschwisch (Ja det stavas så!!). Fler oväntade besök åt folket säger jag.

Julinlägger kommer här, jag har inte haft tid. Julen var trevlig och mysig men konstig. Nästa år vill jag vara hemma. Men som sagt, vi hade det bra här. Jobbade julafton, självklart iklädd tomteluva. Hem och vända, hann tack och lov se Kalle Anka, och sen julbord modell knytkalas i värmestugan i Björnen.
Julklappar hade jag fått med mej hemifrån så väl hemma igen efter julbordet visade det sej att även jag hade varit lite snäll i år. Tack för allt.
Kvällen avslutades med kultfilmeras kultfilm, Göta Kanal. Det kan inte bli bättre. Måste försöka ge mej iväg och se tredje Göta Kanal-filmen på bio för att se om dom har lyckatas följa upp succen.


Men ja, God Jul på er så här lite i efterskott. =)