Jag säger som Fredrik Segermyr; Jag är mellan två jobb.

Det låter bättre än både ledig och arbetslös. =)
Fast å andra sidan så är det jäkligt gött att vara ledig nu. Jag får helt galet mycket gjort om dagarna. Tvättar, stryker, lagar mat, handlar, fixar med bilder på datorn, slappar, läser, spanar på stan, städar, planerar inför nästa år och hälsar på mormor. Nu ska jag bara bli frisk så det kan bli lite träning om dagarna också. Sen är jag helnöjd!  =)

Det var sista dagen på min kära Kustbevakning i fredags. Det har varit toppen att få jobba där i sommar, jag hoppas vi ses nästa sommar igen. Dagen till ära hade jag bakat kladdkaka och äppelcheesecake. Jag hittade ett nytt recept på det sistnämnda och mina arbetskamrater fick vara försökskaniner. Jag hoppas dom lever fortfarande. =)


Och så vintern ja. Min lilla turne gav resultat vilket var superroligt. Sen började det jobbiga; att bestämma sej.
Mycket tankar fram och tillbaka innan jag bestämde mej. Men nu är det bestämt.
Vintern 09/10 kommer att spenderas i ÅRE.   =)
Ser fram emot det nåt enormt, det ska bli superkul. Och att den rediga räven Lisa också fick jobb där gör ju inte saken sämre.


Så nu ska jag vara ledig i 2,5 månader. Nej förlåt, jag är mellan två jobb fram till mitten av december. Sen bär det av norrut till Åre.


Over and out.

Vet ni i vilken kommun det bor flest människor (procentmässigt) som har svenska som modersmål?
Korsnäs Kommun.
Jaha, det var väl inte så spännande. Jooo, för Korsnäs kommun ligger i FINLAND. 
Det här är ju galet, vart är vårt kära land på väg...=)


Eller snarare inte alls.
Lyssnade på radion förra veckan då dom diskuterade den vanligaste födelsedagen i Sverige. Alltså den dagen som flest svenskar fyller år på. Och ja, inte ens min födelsedag kan jag känna mej lite speciell för det var tydligen den dagen som flest svenskar fyller år på. 6 MAJ is the shit så att säga.  Grattis säger jag till alla oss svenskar som har valt denna mycket trevliga dag att fylla år på. Vi kan ju känna oss unika tillsammans. =)


Passade på att städa mitt rum lite idag. Då kan man hitta dom mest intressanta saker.
Idag hittade jag en 5 år gammal lapp. Lappen är skriven är 4 damer vid namn Martina, Ida, Sara och Susanne. Hade totalt glömt bort det där men oj vad jag skrattade gott för mej själv när jag lästa lappen. Vilka härliga minnen vi har tillsammans. Ibland blir det inte alltid som man planerat men minnerna kommer alltid finnas kvar.
Jag citerar lappen ord för ord:


* Vill du pressa ihop min dunjacka?
* Vill du formatera om min hårddisk?
* När du har tråkigt - panera fisken.
* Fruktsallad - För dej med beslutsångest.
* Känner du dej också lite hängig? Köp ett bananfodral.
* Vill du också få till det? Ta färjan till Ivö.
* Får jag byta låt på din mp3?
* Vill du tända min gasollåga?
* Sättlök - Den senaste trenden.
* När det blir trångt i balkonglådan, ta två gröna hinkar.
* Jag är din piraya.
* Vill du pingla i min rullstol?
* Din cykel har alltid tid för dej.
* Vill du vara med i min kemiska förening?
* Får jag låna din cykelpump?
* Vill du fastna i min dubbelhäftande tejp?


Det bästa är att det finns en mapp här på min dator som innehåller matchande bilder till alla dessa punkter. Jag ska bespara er från just dessa bilder och bjuder på en annan istället.
Hemma igen efter att ha varit på vift i nästan två veckor. Det har varit intensivt, tufft, mycket resande men så förbaskat roligt!!

Började med att fara iväg till Danmark. Där pratar dom danska om någon undrar. Det är lite synd kan jag tycka. Men annars så var det fem kanondagar, trots att i stort sätt allt var på danska. Vi tappra svenskar fick hålla ihop och försöka stötta varandra när det grötades för mycket. Tror vi hade fattat det mesta iaf när vi åkte därifrån. Det var fem dagar med mycket information, övningar, problemlösningar, diskusioner (mer eller mindre livliga), gitarr-mys långt in på nätterna, total sömnbrist, mer rågbröd än vad någon människa vill äta (förutom Viktor då...) och så massa lekar. Vi kände oss som barn igen hela högen. Vi har haft barn-disco, uppvärmning för barn, dansat med skid-babianen, hoppat omkring som olika djur (inget slår Andreas känguru-skutt), dansat både fågeldansen, huvud-axlar-knä och tå och små grodorna.
Men framför allt så var det så härliga människor där så det gick ju inte att vara annat än glad, även när man väcktes 05:45 med skramlande grytlock.
Ett 20-tal svenskar och ett 50-tal danskar var vi på plats. Ni är supergoa allihopa.
Efter ett gigantiskt organiserat kram-kalas där alla skulle krama alla så begav vi oss svenskar hem mot Sverige igen. Lagom trötta blev det ett inte allt för roligt hejdå i Göteborg där vi skildes åt. Jag hoppas verkligen vi ses igen, oavsett hur det blir med jobben. Ni är toppen!!


Svenskarna på väg hem från Danmark.


Hem och packa upp, försöka sova ikapp sej lite, jobba några dagar och sen iväg igen. Efter 17 (!!!) timmar med buss och tåg var jag framme i Vemdalen. Hur fint som helst, även utan snö. Vintern är betydligt närmare där uppe jämfört med i Blekinge. Det var en helt annan luft man andades in, löven var mer gula än gröna och mössa och vantar var väldigt skönt. Om 4-5 veckor väntas det första snön. Sweet!   
En anställningsintervju stog på planeringen och sen hade jag kvalitetstid med mej själv. Jag kämpade mej upp på toppen och beundrade utsikten en stund. Det var helt klart värt den jobbiga promenaden uppför...

   
Efter en natt i Vemdalen drog jag vidare mot Åre. Jag hann med att utforska Östersund en halvdag innan jag satte mej på tåget mot Åre. Om Vemdalen var vackert så var Åre helt underbart. Jag har aldrig varit i Åre innan så jag var rätt stolt är jag utan problem hittade till lägenheten som Marcus så snällt ville låna ut till mej för natten. Det blev lite mat innan jag parkerade i soffan resten av kvällen. Att resa runt tar på krafterna.
Lördag-söndag var det sen rekryteringsdagar i Åre. Under lördagen var det 5-kamp, lite diskusions-övningar, intervju, god mat och inflyttning i en superfin lägenhet med 3 andra tjejer. Med varsitt rum och utsikt ut mot den glittrande Åre-sjön så klagade vi inte alltför mycket. Dagen avslutades med någon form av tipsrunda och middag på Hyddan. Söndagen var lite lugnare och vi passade på att åka upp på Åre-skutan med kabinen. Kallt och blåsigt var det där men helt klart värt ett besök.

Det trevligaste med helgen var nog ändå att träffa Lisa, en av dom rrrediga rrävarna som jag och Ida sprang på på Fiji i vintras. Ett mycket kärt återseende och vem vet, vi kanske bli kollegor till vintern. =)


   
Nu får det nog vara färdigrest på ett tag.  Jag har verkligen haft det jättebra och träffat massa härliga människor och jag hoppas att jag får träffa några av er igen.
Nu blir det väntas tider några dagar...

Så tackade han för sej på denna jord. Allas våran Patrick Swayze avled natten till idag, 57 år gammal efter en lång kamp mot cancer. Han har förgyllt många av mina dagar med snygga dans-moves. Tack säger jag och vila i frid.
Hade jag inte haft så rysligt mycket att göra nu för tiden hade jag utan tvekan kikat på Dirty Dancing ikväll. Men det får vänta...
När jag ändå håller på med mina hyllningar till hjältar som gått ur tiden. Michael Jackson. Jag missade helt att nämna något om det här och självklart måste jag göra det, även om det gått nästan 2 månader sen pop-ikonen dog. Michael Jacksons musik har alltid strömmat lite då och då ut ur mina högtalare och kommer så att fortsätta göra. Så ett stort tack även här för att du förgyllt många dagar i mitt liv.

 


Karlskrona - Göteborg - Danmark - Karlskrona - Vemdalen - Stockholm - Åre - Karlskrona

På 11 dagar!!!

Det här kan bli intressant...

Den 21 september kan jag andas ut.
Jag vet. Jag borde inte klaga. Inte alls faktiskt. Men när allt bara kör ihop sej och blir en enda röra så är det inte roligt. Oavsett vad det handlar om. Det är ju tur att världens bästa chef råkar jobba på Kustbevakningen.

Nu tar vi helg ovh funderar över hur vi ska lägga upp dom två kommande veckorna.
Om det är något som har ett flygplan över så vill jag väldigt gärna låna det.

Over and out.
Nu har vi lekt oljeutsläpp på jobbet i 2 dagar, även kallat Köpenhamnsövningen. En övning där svenska och danska enheter övar på att samarbeta vid en större katastrof på Östersjön. I år höll övningen till utanför Karlshamn och där fick bland annat Kustbevakningen och Räddningstjänsten visa vad dom gick för.

Scenariot igår var alltså att två stora fartyg kolliderar varav det ena börjar läcka ut olja i vattnet. Självklart släpptes ingen olja ut, det hade ju varit väldigt dumt. Så istället för dom 500 ton olja vi skulle låtsas hade läckt ut, så var det i själva verket 8 kubikmeter popcorn (snacka om stamkund hos OLW). Ja popcorn. Så mycket har jag lärt mej under mina somrar på Kustbevakningen, popcorn beter sej på samma sätt som olja i vattnet. Och det är ju lite miljövänligare att släppa ut popcorn. Plus att fåglarna blir glada, middagen är räddad...

Jag var inte med på plats i Karlshamn men på kontoret i Karlskrona var det såklart stabsövning. Det var ritkigt intressant att få vara med och se hur alla jobbar i ett sånt här läge och hur allt fungerar. Trots att det bara var på låtsas så gick alla in för det stenhårt och ibland trodde man nästan att det var på riktigt.
Sen att vi hade två danskar på plats i staben som jag inte begrep ett ord av vad dom sa, det är ju en helt annan historia...Så här kan det se ut vid en övning när "oljan" har
läckt ut i vattnet.
Foto: SSRS