Dags för lite uppdatering här på bloggen. Jag trodde aldrig att det skulle vara så tufft att vara arbetslös, jag har ju massvis med saker för mej. Men jag klagar inte, tiden går fortare då och Åre kommer närmare...=)

Men vi börjar ungefär där vi slutar förra inlägget.

Förra helgen for jag utomlands. Ja, Bornholm är faktiskt utomlands även det är närmare dit än vad det är till Stockholm. På Bornholm skulle det orienteras i dagarna två. Jag såg verkligen fram emot det där, mest för att jag aldrig varit på Bornholm över huvudtaget. Sen är det alltid trevligt att springa orientering i utlandet även om det inte skiljer sej markant från Sverige.
Såg fram emot det gjorde jag och jag blev inte besviken. Med 3 proppfulla bilar begav sej Ronneby OK på fredagen. När vi närmade oss Ystad och färjan så började det regna. När vi på söndagskvällen kom tillbaka till Ystad slutade det att regna. Därmellan varierade vädret mellan duggren och skyfall. Men som sagt, jag är inte besviken och allt blir vad man gör det till. Lite regn kunde inte stoppa mitt humör. Inte ens att jag hade banor på 7km bägge dagarna fick mej på dåligt humör.
Bornholm är en liten gullig ö som fullkomligt dör när sommaren är slut. Affärerna stänger, turistattraktionerna stänger, städerna känns nästan som spökstäder och hotell/vandrahem är helt överlyckliga när det kommer ett gäng orienterare. För det kändes som om det bara var just orienterare på ön förra helgen.
Längs kusten är det öppet och fint och i mitten finns skogen. Bornholm är betydligt mer kuperat än vad man tror men det var ändå ganska snäll terräng så mina 7km var inte så hemska, trots spöregnet...

Det mest spännande med orientering i Danmark är att dom inte har uppfunnit dusch på tävlingar än. Jag väntar med spänning på denna dag. Så när man kommer i mål, blöt som en dränkt katt, det är bara ett par plusgrader så blir det intressant. Blöta och kalla kläder måste av fort, torra och varma kläder måste på fort. Annars blir det förkylningar och annat skoj. Så där står man under en gran, eller under bagageluckan på bilen eller nåt annat lämpligt och försöker byta om och samtidigt hålla dom torra kläderna just torra. Orientering är en fin sport. =)Väl tillbaka i vår stuga skulle alla blöta och mysiga kläder och hängas på tork. Stanken i vårt badrum går inte att beskriva med ord. Ni som själva sysslar med orientering och har varit på läger, tävlingar med mera där massa människor på ett litet utrymme ska torka blöta, äckliga, svettiga kläder och skor förstår vad jag pratar om. Ni andra, var bara glada att ni slapp lukta det där. Det är en härlig blandning mellan svett, regn, lera, kärr och skog. Underbart. =)När vi inte sprang tävlingarna så lekte vi turister. Inte heller här kunde regnet stoppa oss. Vi besökte den ena sedvärdheten efter den andra. Ruiner, häftiga klippformationer, fyren på norra udden och kor.

        

Helgen avslutades med en ganska gungig båtfärd tillbaka till Ystad. Under den dryga timmen på färjan började jag beklaga mej för en dansk gubbe hur ologiskt deras räknesystem var och att det var omöjligt att förstå. Han tittade på mej och sa: "Vad är problemet?" 
Haha. Därefter följde en lång förklaring, både muntlig och skriftlig, om det gamla danska räknesystem som lever kvar än idag. Det hela bygger på ett 20-tals system, därav alla halvor dom ska räkna med. Halvtreds, halvfjerds och halvfems. Något klokare blev jag nog. Jag tackar dansken (som förövrigt var mattelärare) för lektionen.

Allt från utlandet.
Over and out.

Vad jag gjorde förra veckan?

Sprang distansrunda från Borgen. Åt i matlag. Hade filmkväll. Tappade bort nyckelkortet. Hängde utanför OL-kontoret. Hängde inne på OL-kontoret. Handlade på Vilboken. Hade korridorsmöte. Led av sömnbrist. Träffade trevliga människor.

Ni fattar? Förra veckan var en trevlig vecka. Trots att jag kände mej som en pensionär. Eller kanske inte, men nästan. Jag undrade vilka dom flesta var. Dom undrade nog vem jag var. Men jag orkar inte bry mej för jag mår fortfarande så himla bra på det där stället. Jag hade ju faktiskt både Frida och "vi-som-inte-kan-räkna-till-3-kommittén" på plats. Så länge dom är där har jag intalat mej själv att det är helt okej att hälsa på. =)

För er som fortfarande inte har fattat så tog jag mitt pick och pack och begav mej västerut förra veckan, till Olofström och den älskade Borgen. Och ja, Olofström är världens håla men jag blir ändå glad i hela mej när bilen rullar förbi Lilla Holje. Nu beror inte det här på just Lilla Holje. Och inte på Brännaregården, Holjekroken eller Gamla Torg heller. Utan det beror på alla minnen som bara väller över mej, minnen från just världens håla.

Det får räcka med nostalgi för denna gången. Ett speciellt tack till Anna och Emma för logi.

Veckan kunde inte ha avslutats på bättre sätt för den delen heller. Middag pa Jämjö.  Ida var hemma och det uppskattas. Vi hade en trevlig kväll med mat, fika, skitsnack och så film såklart. Vi tittar alltid på filmer av väldigt hög kvalite och många är nog avundsjuka att dom inte får vara med och titta. Igår blev det Camp Rock. Behöver jag säga mer. =)


Ny vecka. Nya möjligheter. 
Gokväll!
 


Borgen vintern 04/05. Om det ändå blev en sån här vinter igen...

Frida, Sandra och Susanne åkte till Malmö. Efter att ha halvt smitit in i Turning Torso, gått fel och väntat i en halv evighet fick dom lite smink i ansiktet. Nej förlåt, dom fick massor av smink i ansiktet med dom lugnande orden "30% försvinner på bild".
Sen väntade dom lite till innan dom fick träffa två jättetrevliga fotografer. Sen skulle det posas, svankas, lutas och smilas. Hur kul som helst. =)
Det hela slutade bland annat så här:


På vägen hem till Blekinge-land var dom tre damerna mycket trötta och därför blev frallor som brer sej själva och samåkning väldigt roligt.
Susanne tackar för en mycket rolig dag med sina vänner.

25-manna är alltid en trevlig helg. Så även i år.

Första morgonen med minusgrader för säsongen. Härligt. =)  Strålande solsken. Lera upp till knäna innan helgen var slut.

En halvskabbig skola hör till. Denna gång blev det gympasalen med diverse andra klubbar. Där sov jag gott på min noggrannt upp-pumpade luftmadrass. Till skillnad från vissa andra hade jag kämpat med egna krafter för att få luft i den luftmadrassen. Elpumpar är bara för mesar, och Tompa. =)


Här bodde vi. Mysigt värre. Och det är visst nån som står och kämpar med
en vanlig pump där i mitten...


Man ger sej ut i skogen. Ca 9000 människor närmare bestämt gav sej ut i skogen på lördagen och kämpade för sina lag. På söndagen kämpade alla för sin egen heder. Vid sista kontrollen fick alla besöka Olfars koja.


Jag sprang så fort så jag blev suddig på bild. Eller kanske inte...


Utedusch. Själva duschandet går ju bra för det är varmt och skönt vatten. Men innan och efter. Huttrande, stelfrusen och med leriga fötter står man där iklädd absolut ingenting på en åker och försöker ta på sej 14 lager kläder fortare än någon hinner säga Halden. Tack gode gud för superställ och raggsockar.


Utedusch. Lufttemp: ca 5 grader. Vattentemp: Ja det ryker iaf...
Halden vann. Oväntat?En hemresa som bjöd på skratt, sång, spånande och ordkunskap. Jag lärde mej både Purrat och Petita. Men Pastrami är och förblir ett mysterium.

Tack Ronneby OK!


Klubben har det bra i solskenet på TC.

Livet som "mellan två jobb" rullar på. Men hjälp vad man blir förslöad fort. Tyckte jag var så duktig den första veckan och fick massor gjort om dagarna. Det har gått över.
Jag vaknar, har totalt ingen aning om vad jag gör om dagarna men helt plötsligt är det läggdags. Så här kan jag inte hålla på. Måste nog försöka ta tag i mej själv lite bättre. Har iaf kommit så långt så jag har klockan på ringning varje morgon. Ett steg i rätt riktning...

Lite iaktagelser från mina spännande försvinnande dagar:

Jag var och tränade ikväll. Teknik-träning med klubben. Det är lite vågat att lägga en orienteringsträning den 13 oktober med start klockan 17:45. Varför kanske ni undrar? Jo det är så här att det blir mörkt ganska snabbt om kvällarna nu för tiden.
Jag tog min karta och gav mej iväg ut i skogen. De sista kontrollerna på banan var spännande. Kartan fick jag läsa när jag var ute på nåt öppet, berghäll eller liknande för i skogen gick det knappt. Som natt-orientering utan lampa. Vad gör vi inte för lite spänning i vardagen?  =)  Hittade tillbaka och nej, det hade inte hunnit bli bäckmörkt men i skogen var det skumt...


Förra veckan var jag ute och gjorde inte så mycket vettigt. Hamnade på Skopunkten här i Karlskrona. Hittade där ett par skor jag blev helt kär i och tänkte att ja, ett par skor till har ju ingen dött av. Tyvärr såg jag bara ett par och dessa var självklart i fel storlek. Så jag gick lite snällt och frågade expediten var i butiken de hade dessa skor. 
Expediten: Ja det är en liten rolig historia det där. Vi har ingen aning om varför vi har fått det där paret. De är inte med i vårt sortiment och det där paret måste ha kommit med av mistiag. Det låg i en låda med helt andra skor. Så tyvärr, det är det enda paret vi har och vi kommer inte att få in fler.

Typiskt. Men jaha, där sparade jag dom pengarna. =)Over and out.

Inflyttningsfest hos Erik och Rasmus i helgen.
En mycket trevlig tillställning. Så trevlig att fem poliser dök upp, jag tror dom också ville vara med.


Ett gäng glada orienterare - Bättre än så blir det inte. 
   

Lillasyster börjar bli gammal...
GRATTIS och välkommen till världens mest meningslösa ålder! =)


Hoppas du har det bra i Obama-land. I april får du finfrämmat.