Jag tycker inte om när folk försvinner. Det behöver inte betyda att dom försvinner för gott och jag aldrig mer ska träffa dom. Nej, det är inte så. Utan när folk försvinner från vardagen. Där man alltid har träffat dom. Där man har vant sej att dom är, dag ut och dag in.
Men det händer. Det hände i onsdags. Det kallas pension.
Och misstolka inte det här, jag unnar dej verkligen pensionen.
Det är bara det att jag saknar dej så himla mycket. Jag och många andra. Du har varit där alla mina somrar på Kustbevakningen. Alltid glad, snäll, hjälpsam och med ett skratt (och fiskmåsar) som hördes i hela korridoren.
.
Ha det nu så himla bra lilla Sven!
Och all Lycka Till till nya stabschefen!!!
Sista dagen var det såklart avtackning och presenter till höger och vänster. Bjuder på lite bilder som jag snott från jobbet.
Sven hade lite problem att ta sej in i sitt rum när han
kom eftersom vi spenderat morgonen med att
pynta det.


.
Vi passade även på att spärra av det med denna fina skylt.

.
Många presenter blev det. Bland annat den här snygga
mössan från Polismyndigheten..
Jag fick uppdraget att filma....
Frågor man kan ställa sej när Sven har gått hem:

* Bör vi köpa nya måsar till OP-rummet?

* Ska vi sluta prenumera på Barometern?

* Kommer papparshögarna på hans skrivbord någonsin att försvinna
eller ska vi ha kvar dom som ett minne?

* Kommer vi undra varför det aldrig är några fiskmåsar i korridoren längre?

* Kommer vi se Svens bil köra av sej själv sträckan Åhus-Karlskrona?

* Är det någon annan som har tänkt att bygga en fondvägg av kartonger?
Jag tror aldrig det har hänt i mitt 22-åriga liv. Men nu ska jag säga det.

RÄTT LÅT VANN!


Schlager-nörd som man är måste jag ha ett litet inlägg om Eurovision Song Contest här känner jag.
Himla tråkigt att inte vår lilla söta Anna gick vidare.
Men Tyskland. Yes Yes. Härlig låt som det inte går att sitta still till och mungiporna far upp till öronen varje gång jag hör den.
.
I Vetlanda känner alla alla.
Och så kom vi. Vi som känner varandra.
Men vet ni vad?  Jag hade en mycket trevlig lördag.
En liten halv mini Åre-reunion satt fint.
Cyklingen runt halva Vetlanda var nog ändå bäst. Trots en något öm bakdel och en kraschad pakethållare på mormors cykel. Roliga lekar, en egen flagga och så en bål som bestod av sprit, vin och en touch av sprite. Vill passa på att rikta ett tack till Fredrik som fick köra omkring med mej på pakethållaren. Så länge den nu höll....
.
Tack Alexandra, Carolina och Gabriella..
Team Dödsätarna är redo...
Cykla cykla cykla. Och titta, vår pakethållare är fortfarande hel.
Lek nummer ett.
Fjärde gången gillt som man brukar säg. Eller? Hur som helst. Kustbevakningen blir inte av med mej. Som en liten envis fästing biter jag mej fast sommar efter sommar.

Så även sommaren 2010 ja. Snart tre veckor avklarade i gamla Kronobageriet/Tunneboden på Stumholmen. Det finns en hel del fördelar med att komma tillbaka till samma sommarjobb.
.
- Jag har hyffsad koll på vad jag ska göra. Ska bara leta fram allt det där jag behöver veta, det har gömt sej nånstans längst bak i huvet.
- Jag slipper spendera första veckan med att enbart gå runt och presentera mej. Jag vet vilka härliga människor som är där, dom vet vad det är för ett jäkla pucko som stövlar in genom dörren igen.
- Jag vet att plastblommorna inne i OP-rummet inte kräver så mycket vatten....
- Det är en finfin rehab efter en hård vinter i Åre som någon sa. Haha.
.
För snart två veckor sen var det en stor dag för Kustbevakningen i Karlskrona. Den 3 juni kom hon hem, nya fartyget KBV 003 Amfitrite. Jag är långt ifrån kunnig eller ens intresserad av båtar men det där är inget dåligt bygge alltså. 81 meter lång och 16 meter bred. Riktigt pampigt när hon kom in mot hamnen med vattenkanonerna igång. Dom andra kustbevakningsbåtarna som eskorterade henne in såg ut som små flugskitar.
Efter att ha lyssnat på kanske lite för många tal, någon som inte kunde uttala Amfitrite, bevittnat namngivningen och totalt brännt sönder mina axlar i det härliga sommarvädret fick vi gå ombord. Där blev det lite lunch och sedan snitslad bana. Snitslad bana behövdes ja, annars hade vi aldrig hittat ut. Uppe i styrhytten fanns väldigt många knappar men det var se men inte röra som gällde. Vilka tråkmånsar...=)
Over and out.
.
Här är hon på väg in till kaj.
Här lyckas man fastna på en enda bild och då kan man ge sej sjutton på att det är när jag äter.
Ingen dålig uteservering dock där på akterdäck.
Måste bara ta med den här bilden. Kolla där det står Kustbevakning.
Dom har satt "S" uppochner. Hahaha... Ursäkta, men jag tycker det är så
himla kul nu när man vet om det. Här kommer världens miljonbygge hem och
sitter inte ens bokstäverna rätt.
Vissa helger går inte att beskriva med ord. Som den senaste...
När Ida, Lena och Susanne träffas så går det inte att ha tråkigt. Inte ens om vi försökte tror jag.

Till vardags är vi 3 ganska normala människor (kanske inte Lena...) men tillsammans så blir vi 12 år igen och tramsar som aldrig förr. Kanske tur att vi inte träffas så himla ofta.

Aja, trams var ordet den här helgen som spenderades i Linköping. I lördags blev det en sväng på stan först och det kanske vi aldrig skulle ha gjort. Det hela slutade med att vi köpte 4 klänningar för 199:-. 4 gräsliga klänningar ska tilläggas. Undra varför dom var på rea lixom....  Iaf, dom här klänningarna skulle bäras på kvällen, en i varje färg. Och så sant som det är sagt. Tant Indigo, Tant Skär och Tant Mint gjorde först ett enastående besök i bowlinghallen innan vi röjde loss på HG hela natten.


Av någon anledning köpte vi alltså dom här...
och så här blev det. Tant Indigo, Tant Skär och Tant Mint.
Det här är Leeena.
  


Ida kör dansernas dans...underbart.Strike?!?Ni är bäst!!!  Det enda som fattades den här helgen var den fjärde 12-åringen Karna som vi saknade multum!!!

Hoppas vi ses snart igen. Det hoppas nog ingen annan...
26 grader varmt och stekande sol är underbart väder, eller hur. MEN inte när man ska försöka överleva 21 km på Göteborgs gator.
Efter en kollosalt fenomenal uppladdning med sista tiden i Åre och 3 veckor i USA så var ju formen på topp. Eller kanske inte. Men hej, jag överlevde. Mer än så kunde jag nog inte begära av mej själv i år. Jag hade rätt kul även om jag trodde jag skulle dö efter 3 kilometer. Tur, då är det ju bara 18 kvar....  Aldrig förr har vatten varit så underbart i alla fall, både att dricka och få över sej. 


Ca 40000 tappra själar kämpar på Göteborgsvarvet.


Efter loppet vet man inte vad man heter och man vill helst bara ligga ner och glo i taket och tycka synd om sina knän.  Men nehe, då skulle vi på spontan stadsfest i Göteborg hela halva natten. Men men, det som inte dödar det härdar och jag hade rätt trevligt. Inte minst så blev det ju ett kärt återseende av den rediga räven Andreas. Det var över ett år sen vi utkämpade spännande fajter i Yatzy där på Mana Island, Fiji. Vi var tvugna att ta en väldigt tjusig bild på oss själva som vi av någon outgrundlig anledning lovade att den skulle hamna på internet. Så ja, här har ni den. =)Adjö och tack för fisken.

Bara för en liten stund sen var den slut. En riktig pärla bland svenska filmklassiker, allas våran älskade Drömkåken. Kan tänka mej att det var många runt om i landet här som satt och småflinade gott för sej själva. Men jag tror det fanns 9 personer som skrattade lite extra.

I alla fall när ena hantverkaren kläcker ur sej: Ja det vet väl inte jag.

Och när Claes Månsson fäller repliken: Vad är det med dej? Har du fått en gök i arslet eller?

Jag var en av dessa 9. Ikväll saknar jag Blåkulla.