Idag hade vi hunddagis på jobbet. Malte och Pyret tassade omkring i korridorerna och lyssnade lagom mycket på sin husse chefen. Alltid trevlig när någon kommer och hoppar upp i knät när man sitter och arbetar. Haha.

För övrigt så undrar jag hur fan folk kör egentligen. Idag när jag körde hem höll jag på att krocka ett antal gånger, och nej, det var inte mitt fel nån av gångerna. Faktiskt. Det där med spärrlinjer, blinkers och andra små detaljer är tydligt inget man behöver bry sej om. Värst var ändå bilen som körde framför mej i stan. Blinkers sysslade han tydligen inte med hade jag märkt i korsningar. Så kommer vi fram till en ny liten korsning och han börjar svänga höger in på vägen där. Jag börjar lite smått då att köra om han lite på vänstersidan eftersom han just ska svänga. Nehe, då ångrar han sej och kastar sej rakt ut i vägen igen så jag höll på att landa i hans baksäte. IDIOT!!!!  Hört talas om backspeglar eller bara sund förnuft? 

Som avslut på detta innehållsrika inlägg måste jag bara berätta att jag lyssnade på radio idag när jag körde hem. Då kläcker en av radionissarna ur sej "jag har hört att man ska akta sej för tjejer som gillar Lejonkungen."  Eeh, jaha. Akta er i så fall för jag älskar den filmen.


För er som väntar på några rader om o-ringen så får ni vänta lite till. Jag har inte tid just nu.


Adjöss och tack för fisken!
Susanne har...

...stämplat fel på första etappen. 127 såg utsom 121. Kodsiffror är ett jädra hittepå.

...bommat askalas mycket på andra etappen.

...gått runt tredje etappen för att inte missa. Det hjälpte. Sakta men säkert.

...brännt sej i ansiktet och ser nu ut som en tomat.

...haft 3 km UPPFÖRSBACKE till start två dagar. Skönt.

...bestigit Högfjället med Kajsa för att titta på utsikten. När vi kom var det världens dimma och vi såg ingenting. Promenad helt i onödan JA!

...stått i busskö. Suck.

....tittat och hejat på World Cup-sprinten. Stackarna fick springa upp för fjället när alla såg på. Tur man inte är på den nivån så alla ser när man bommar.

...lyssnat på Team Cans.

...umgåtts med sina underbara vänner.


2 etapper kvar. Mina ben har redan kapitulerat. Kämpa tjockis!


Det finns en vecka om året då typ 20000 puckon samlas på ett ställe. Husvagnar och tält i långa rader på en lerig åker någonstans mitt ute i skogen. Dagarna fördriver dom med att springa vilse i skogen, bli leriga upp till öronen, cykla runt på en camping, bli överlyckliga över att det finns rinnande vatten på toa, duka långbord i en hög med träflis och fula sej i största allmänhet. Veckan avslutas sen med en fest där det mesta kan hända.
Denna vecka kallas för O-Ringen och det är verkligen årets höjdpunkt (punkthöjd?)

Nu är det dags. O-Ringen 2008 i Sälen.
Fast i år blir det lyxvarianten. Stugor istället för camping. Från Stöten till Kläppen är nästan 25000 orienterare utspridda nästa vecka så håll er undan. Familjen och resten av Ronneby OK får bo på Högfjället. Perfekt, nära till sjätte etappen.  =)

Ha det så bra så länge!

Följande har hänt:

* I lördags var det fest hos Ida. Efter mycket om och men fick vi igång grillen. Det blev en mycket lyckad kväll med grillning, sånger, kladdkaka och kubb. Kvällen avslutades med utgång till pirren där vi svängde loss hela natten. =)

* Jag har varit på Skåneutflykt med mamma, Kajsa och Mia. Efter stopp på Eko-hallen och i Sjöbo så landade vi på Andrarums tävling i Brösarp. Där blev det giganternas kamp i Ö7. Ida vann denna kamp. =)   Hann även med att bli attackerad av Marcus och leta efter försvunna barn i skogen.

* Jag har fått parkerings-böter. Mer vuxenpoäng att lägga på hyllan. Sen är det ju alltid skoj och slippa betala dom.

* Jag blev sjuk. Fast nu verkar det tack och lov ha gått över igen. Sånna korta förkylningar är bra. Jag har inte tid med sånt här.

* Ida fyllde 20 igår och då gick vi på bio. MAMMA MIA!  Herregud vilken underbar film. Tror det är det bästa jag har sett. Jag och Ida bara satt och log (Ida grät också).  Underbar film med underbar musik.


Här är Ida. Bilen ville inte samarbeta på vår lilla bilresa till Lund. Tur vi är händiga.

Och hennes bästa vän, hennes bästa vän är en TV-serie från Kalifornien...

Okej att det blåser i Karlskrona. Det är nånting man har lärt sej att leva med efter 20 år i den här stan. Karlskrona är känt för att det alltid blåser här. Men att det alltid ska blåsa motvind, det förstår jag inte. Hur man än gör så är det motvind.  Jag blir galen. Inte skönt när man cyklar...

Åkte till doktorn idag med mitt öga eftersom det envisas med att vara rött hela tiden och svida. Det gick väl sådär. Doktorn kom fram till följande.
Det är inte ögoninflammation.
Det är inte allergi.
Det är inte en vagel.

Men tack hörrni. Jag vill verkligen veta vad det inte är. Det slutade iaf med att dom skickade en remiss till ögonavdelningen på sjukhuset så jag får väl se vad dom säger där.  Men jaha, så var detta besök slut och jag skulle gå hem. Fick då en mindre chock. "Det blir 120kr"  Ursäkta vad sa ni?  Jag har väl aldrig någonsin betalat när jag har vatt hos doktorn. Nej, det stämmer. Men så har man gått och fyllt 20 också fick dom upplysa mej om. Mycket dum ide att fylla 20, ska aldrig mer göra det.  Så det var bara till att betala och se glad ut. Betalat för ingenting. Tack.

Min helg kan sammanfattas så.  Först Diggiloo Diggiley och sen öppnade himlen sej.

Diggiloo i lördags ja. Tack och lov regnade och åskade det klart på eftermiddagen så vi slapp en repris från förra årets Diggiloo då vi och hela showen badade i ösregn hela kvällen.  I år sken solen. Mys. Och showen var helt klockren. Jag älskar sånt här. Massor med go musik som man kan sitta och sjunga med till. Favvolåten Hallelujah fick vara med i år. Humor så jag håller på att skratta sönder mej när Tomas Pettersson drar igång. Den mannen är inte klok nånstans. En Måns att titta på hela kvällen, ååååååh. Förlåt, men han är inte ful för fem ören. Molly som sjunger helt underbart. En kalaskväll helt enkelt och det var bara lite trafikkaos när alla 9000 skulle hem sen. 



Hem och vända och sen iväg till Tjoget och det är här som Himlen öppnade sej-kapitlet börjar. Efter att ha varit hemma hos Pelle och hämtat hans väska (hur lyckas man glömma hela sin packning när man åker till Tjoget?) som han hade glömt. Han hade åkt till Tjoget med endast en pannlampa. Heja. =)  Som sagt. jag begav mej dit mitt i natten efter Diggiloo och ett par mil norr om Karlskrona börjar det då att regna. Och tro inte att det slutade sen. Väl framme var det bara på med regnbyxor och så en pannlampa för att se nåt i mörkret. Jag och Karna traskade iväg och lämnade väskan till Pelle och gick sen och la oss i Karnas tält. Tack och lov att det var vattentätt. Alltid lika mysigt att höra regnet smattra mot tältet. Efter en hel halvtimmes sömn eller något var det dags att gå upp. Sträcka 14 skulle jag springa. Traskade omkring i regnkläder så länge som möjligt. Men efter att ha pratat med mina trevliga vänner, tagit sönder Tims paraply och blivit påhoppad av Markus var det min tur att ge mej ut. Hade fåt en såndär lagom svår orange bana. Tycker egentligen inte om dom för man måste springa så himla fort. Det är bättre med lite mer orientering... Missade inget men springer inte så jäkla fort. Lyckades plocka 5 placeringar till mitt lag iaf, sen var jag nöjd med den här helgen. Gav upp det där med att duscha, utedusch i regn är inget hit för er som undrar.  Åt, parkerade i en solstol med mer eller mindre folk i, hejade för glatta livet, tittade på spurtstrider, umgicks med underbara vänner,  packade ihop tält, slängde in allt i bilen och körde hem. Tjoget kommer alltid vara Tjoget, en av sommaren absoluta höjdpunkter

Hemma dog ja. Typ. Duschade, åt och och gick och la mej. Då var klockan halv 4 på eftermiddagen. Har aldrig sovit så gott. =) 
Okej att jag inte hade tid med det här när jag gick i skolan och satt och pluggade som en gnu hela tiden. Men nu? Förstår inte riktigt vad det är jag gör som tar sån himla tid. Helt plötsligt är klockan typ mitt i natten och jag måste gå och lägga mej. Skumt.

En liten resume av veckan kommer här.

Förra helgen var det dags för tävlingen Tre skåningar och en dansk, numer även kallad Tre skåningar och en danskjävel. För det var verkligen så det var. De tre tävlingarna som gick i Helsingborg gick väl ändå hyffsat medans den i Helsingör gick käpp rätt åt pipsvängen. Usch. Men restaurangen efteråt i Helsingör var skoj, haha. Snacka om förvirrat. Man var tvungen att handla familjevis och vi som inte hade nån familj med oss fick handla sist. Maten före drickan och inte ett kvitto som stämde.
Så mycket resultat att skryta med blev det då rakt inte men en mycket trevlig helg för det. Men kan det bli annat med denna orienteringsklubb?  En och annan bilresa var väl kanske lite spännande men men. Kaos på förläggningen som vanligt, mycket fnitter och gapskratt, iaf på lördag eftermiddag mellen de två lördagstävlingarna. Där ligger vi 20 pers helt döda på varsin luftmadrass i nån sunkig klubblokal, har inte duschat efter de två senaste tävlingarna (ska förklara varför snart) och luktar därför inte hallon, lagom trötta och sega och bara ligger och vilar upp oss inför nästa tävling. Det hänger handdukar, äckliga orienteringskläder och det står skor uppställda i hela lokalen. Klockan är 4 en lördag eftermiddag. Och vi gör det här helt frivilligt, vilket liv. =) 
Jo appropå duschen. På fredagens tävling så var det så dåligt tryck i duschen att det inte kom nåt om man inte satt ner. Vattnet orkade inte kämpa sej längre upp. Så där satt 10 damer på rad och försökte få några stänk vatten på sej, såg nog inte det minsta dumt ut. På lördagens första tävling, den i Danmark så fanns det ingen dusch. Dom sysslar inte med sånt i Danmark. 
En annan rolig grej var Statoil. Inte för att Statoil är så himla roligt men ändå. Det låg ett Statoil en liten bit ifrån där vi bodde och dit skulle jag gå och handla lite på kvällen. Klockan 10 stängde dom dörren men man kunde handla i en lite lucka. Det fick jag göra och man kunde fortfarande handla allt i butiken. Så där fick den stackars expiditen springa och hämta både bananer, nyponsoppa och yoggi till. Det såg för roligt ut. 
På vägen hem från Helsingborg stannade jag, Susanne, Ankan och Håkan till på en mycket trevlig liten affär i Tyringe. En sån där affär där dom har allt man inte behöver och lite till, kombinerat med loppmarknad. Hur kul som helst. =)  Blev lite fynd, bland annat SvampBob-filmen för 30kr. =)  Sista biten hem sen fick jag och Susanne slåss med en båt i baksätet.

Resten av veckan sen ja. Träningssupportsmöte hos Johan. Alla dessa historier det finns att berätta...haha. En sak var vi nog överens om, en ROK-buss hade varit trevligt. Lite snack om träning och allt rumtomkring. Det blir nog kalas det här. 
Måndag och jag och Kristina åkte till Frasse för att försöka reda ut vad vi håller på med och vad vi ska hålla på med. Vi får väl se hur det går, nästa vecka börjar allvaret, den stora uppladdningen inför D20 Tjock. Hahaha. =)

Tisdag och dags för kalas. Inte vilket födelsedagsbarn som helst, Kustbevakningen fyllde 20 år, man får gratulera.  Slutade lite tidigare på jobbet för att hinna med diverse aktiviteter. Först gick vi en tipsrunda. Herregud vilka frågor. Vilda chansningar på alla. Kunde verkligen ingenting.  Hur många timmar sover en delfin?  Hur många äppelsorter finns det?  Vad heter vipsippa på latin? När byggdes Amiralitetskyrkan? 
Det här var bara några exempel och utslagsfrågan gissade jag på tok för mycket på... Sen tittade vi på ett bildspel och därefter traskade vi ner till stationen för att titta på båtarna. Jag, mamma och Anette fick en guidad visning på både 201 och 290. Tack för det.. Det finns många knappar att trycka på i dom båtarna kan jag tala om. Men vilken bastu det var i maskinrummet..puh.  Jag och mamma fick sen åka med Cobran en sväng, hej vad det gick. 50 knop tydligen och eftersom jag nu har lärt mej att en knop är 1.852 km/h så åkte vi i 92,6km/h.  Typ.  =)   Kvällen avslutades med middag på hangarplattan. Underbar mat med massa vitlök. Jonas dök upp och serverade på middagen, alltid kul att träffa gamla vänner.
Talen under kvällen avlöste varandra, mer eller mindre intressanta.  Bäst var nog historien om förslaget om kardborrepyjamasar.  När det var dåligt väder så gungade det så mycket ombord på båtarna så besättningen kunde inte sova. Därför ville man ha hela pyjamasar i kardborre och så motsatt kardborre-sida på lakandet så man låg stilla där hela natten. Vid extra hårt väder ingick även nattmössa helt i kardborre. Pyjamasen skulle sen ha en lång dragkedja längs hela framsidan så personen snabbt kunde komma ur sängen eftersom pyjamasen satt fast i sängkläderna.  Okej, det låter kanske inte så kul nu men då var det väldigt roligt. =)


Har sen under veckan även hunnit med att vara ute och springa en liten runda plus kämpa mej runt en öppen bana på Havs OL där det verkligen gick bajs. Jag hatar taggbuskar. 

Nu är det fredagkväll och för en gång skull ska jag inte göra nåt ikväll. Ska gå och bädda ner mej nu och kolla på några OC-avsnitt till. Precis som på den gamla goda tiden, i loooove it.  =)