* En alldeles för stort gäng koreaner på skidsemester är en väldigt underhållande syn. Tack för att ni förgyllde min dag i Nallebacken. Det flög skidor, stavar, snö och gapskrattande koreaner överallt. Tre av dom tyckte för övrigt att 23 minus var väl inget och åkte därför i jeans. Heja.

* Har friskförklarat mej själv för tredje gången den här månaden. Hoppas det håller i sej den här gången. Längdspåren och gymmet kallar...

* Skrev "Suss" på mina arbetsvantar. Någon, eller nej, några roade sej med att fylla på med några till bokstäver. Nu står det Susspensoar. Och mitt nya smeknamn är Sussp. Tur jag har sånna underbara arbetskamrater.

* Igår var det hurtiga dagen med Linda och Susanne. Utförsåkning, längdåkning och gymmet. Det känns idag kan jag meddela.

* Har ätit tjäder. Hämnden är ljuv. Och förbaskat god.

* Om 13 dagar kommer Leeeena hit. Då blir det massa bus, stjärtlappståg, Glee och parteeey.

* Nu ska jag och min träningsvärk gå och lägga oss så jag orkar jobba två dagar till innan det är dags att ta helg (leeeedig) och fira in det nya året.

Godnatt!

Nej riktigt så illa var det inte. Men det är en fin jullåt.
Och lite ensam kände jag mej. Det är nåt med den där dagen. Dagen då chefen tvingade alla att ha tomteluva på sej på jobbet. Dagen då man kommer hem och upptäcker att det bara finns en lucka kvar att öppna på chokladkalendern. Dagen då det låg ett paket under sängen (ja, jag hade lagt dit det själv...). Dagen då det är nån galen anka utan byxor på tv. Jag hade en jättetrevlig julafton. Absolut. Men jag hade velat vara 110 mil söderut. Det bara är så. Det tog emot lite i år. Jag vet att jag har sagt det förrut, men jag säger det igen; Nästa jul kanske man skulle vara hemma...
Tack för alla sms och telefonsamtal. Det värmde här i kylan.



Allt i sin ordning.


Senaste julen jag var hemma såg det ut så här. Det var 2007.
Vi tyckte inte att det räckte med lussekatter. Vad vore väl en jul utan ett riktigt tjusigt pepparkakshus. Eller tjusigt och tjusigt, vi kom överrens om att charmigt var ett bra beskrivande ord. Tack Mia och Linda för bra intiativ. När vi får äta upp det? Lägg speciellt märke till våra skumma dörrvakter vid dörrar och fönster och dom snyggt parkerade bilarna utanför huset.


Mia och Linda och början på världens bästa pepparkakshus.



BlueHill är färdigt.
Vaknade utan att några väckarklockar tjöt i örat på mej. Frukost vid halv 10 i lugn och ro. Lite skidor på tv. In till byn för lite shopping inför dagens projekt; baka lussekatter med Linda. Sen baka baka baka. Ett par timmar senare var vi 47 underbara lussekatter rikare. Ååååh vad gott det luktade. Och smakade. Världens bästa fika med varm choklad och nybakta lussekatter. Man blir populär när ryktet om nybakat går för stolarna runt köksbordet räckte inte till.  Kvällen har spenderats i en varm bubbelpool på Tott. Termometern visar 26 minusgrader utomhus. Nu blir det soffan. En helt okej tisdag.



Linda kämpar på med den något högjludda elvispen.



TADAAAM!

Så var jobbet igång med full fart. Eller nej, nu ljög jag. Fy sören vad lugnt det är. Lugnet före stormen kan man också säg. För nästa vecka blir det nog massinvasion av gäster. Så man kanske skulle passa på och njuta av lugnet? Men dagarna är lite sega... Första dagen igår, i Nalleliften. Det hela gick utan större katastrofer, Olle tyckte vi behövde lite lussefika och jag är fortfarande för kort i rocken för att flytta medbringare. Tack Peppe för hjälpen.
Idag fick jag umgås med Vargen. Det är som vi alla vet en väldigt speciell lift. Men Micke höll sej borta och Stefan var på bra humör så allt gick bra. ;-)  Årets skidlärargäng var och hälsade på lite i förmiddags, mucho trevligt med kända och okända ansikten. Resten av dagen var lugn, jättelugn. Elvira kom och pratade bort lite tid, fortsatte knata på med min bok och så hade jag två förvirrade elektriker på besök.
Imorgon blir det Vargen igen. Om jag nu gjorde rätt när jag satte den på laddning...

Nu är det kväll och jag börjar få ner pulsen igen efter handbollen. Nej jag har inte spelat. Men tittat. Herregud. Okej att svenska herrar att kända för att spela magsårshandboll men damerna kan minsann dom också. Ni vet när det blir så spännande till slut så man knappt kan titta. Man studsar som en gummiboll i soffan och skriker aningens mer än vad tv:n förtjänar att höra. Tyvärr räckte det inte hela vägen idag. Ny match imorgon.

För övrigt blir det ganska mycket tv just nu. Eftersom jag varit halvt arbetslös under hösten fördrev jag mycket tid med att titta på tv-serier. Och nu kan jag liksom inte sluta. Jag måste ju titta klart på mina serier.
Idol och Så mycket bättre slutade i helgen. Så nu är det bara På Spåret, Starke Man, Robinson, Våra vänners liv, Grotesco, Böda Camping och Pensionärsjävlar kvar.
Och jag som typ aldrig har kollat på tv, jag är lite chockad själv. Hördet nåt rykte om att Fångarna på fortet snart ska börja igen förresten, inte bra inte bra.

Over and out.

Dom har gjort det igen. Falkenbergs OK. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Men jag skrattar mest. Det är så sjuuukt dåligt. Så dåligt att det är bra. Min humor i ett nötskal.
Ta er en titt i deras julkalender och döm själva. Jag älskar det.

http://www.fok.se/adventskalender2010/index.php



.
Om två dagar är det final och om inte denna man vinner så kan vi ju lägga ner hela konceptet.
Verkligen ÄLSKAR när han sjunger Like A Prayer. Helt klart det bästa under årets säsong av Idol.
Go Jay!


Nu är vi färdigutbildade. Sägs det. Teori i dagarna två med mycket repetition från förra året. Och helt ärligt så behövdes det. Mycket nytt folk att försöka lära sej namnen på också och det går väl sådär.
Idag var det utbildning ute som gällde. Hur gjorde man nu när man flyttade en medbringare? Hur lagar man den? Hur ropar man på radion? Många frågor fick svar, även i år.
Fast det här med flytt av medbringare. Jag förstår inte hur jag lyckas. Förra året gick det bara inte och jag fick byta lift för att jag var för klen. Kul. Nej. I år är jag för kort. Helt underbart. Fast det löser sej förhoppningsvis inom en snar framtid. Nej jag tror inte att jag kommer växa en halvmeter den närmsta veckan men det borde komma väldigt mycket mer snö och då hamnar man automatiskt högre upp och närmare liftvajern. Så nu håller jag alla mina tummar för vädrets makter. Ge oss mer snö!!

Förvirrade gäster (och personal?) kommer det finnas gott om i vinter. Anledningen är lite nya liftar i området vi ska lära oss. Det andra är att vissa befintliga liftar tydligen ha bytt namn. Renen heter Mården och Förberget heter Järven. Alla skulle tydligen ha namn efter ett rovdjur...
Rovdjur ja, stora skräckinjagade rovdjur. Så vilken himla tur att jag ska jobba i liften som heter Nalle under vintern. Det måste vara det mest farliga rovdjuret någonsin. Hur tänkte dom där?  Aja, i Nalleliften hittar man mej, eller möjligtvis i Järven om Adam och Kurt-Åke är på det humöret. =)

Det blir en bra vinter det här tror jag. Träningspremiären i Åre är avklarad den också. Imorgon hoppas jag att vi får damma av skidorna och klara av den premiären också.

Over and out.


Här har vi då vår nya kampsång.
För övrigt var gårdagens Grotesco det bästa avsnittet hittils.


Nej, det menar jag inte. Jag tycker om norrland. Det är bara lite långt dit. Tur att man kan mellanlanda längs vägen...


Hejdå Nättraby.

I onsdags morse hade jag fått in allt (hur länge ska jag vara borta egentligen?) i min kära bil och satte kurs norrut. I Norrland heter det snökaos när det kommer 1 meter snö. I Blekinge heter det snökaos när det kommer 2 cm. Det finns vissa anledningar till det här. I Blekinge kan vi inte ta hand om det. Vi slänger ut massvis med salt och tror att allt löser sej. DET GÖR DET INTE! I alla fall så fick jag ploga själv (kändes det som) halvvägs till Kalmar. Sen var det huuuur fint som helst. Massor med snö som gnistrade i solskenet och det var lite svårt att fatta att det faktiskt var Småland jag körde igenom.

Efter många timmar och ett mycket trevligt stopp i Norrköping hos Jifer och Sigge som kom jag äntligen fram till Uppsala och hotel Karna. Tyvärr var inte Karna hemma men tack och lov att hon har så trevliga och snälla vänner som lagar mat och tar hand om mej. Tack Ludde!

Tanken var att det skulle tränas lite under dagarna i Uppsala men nej. Vi hade fullt upp med förkylningar, sömnbrist, nostalgi med bla Borgen - The Movie, pysselhörna och besöka alla sportaffärer.

På fredagkvällen stod middag med Ludde på planeringen. Som vanligt blev det megastressigt och det slutade med att vi sprang genom snön för att hinna med bussen. Väl framme vid busshållsplatsen vet jag inte riktigt vad som hände. Men det stod visst nån där vi kände igen. Vet inte om det blev megachock eller mer "jaha, är du äntligen här nu" men som två fån fick Karna och jag inte fram många ord. HEJ LEEEEENA!!!  Vi älskar dej.

Middag blev det, en mycket trevlig och fnittrig sådan. På vägen hem kunde vi inte låta bli att leta lite i snön vid bibliotket. Men nej, det gick inte denna gång heller. Kvällen avslutades på bästa möjliga sätt; GLEE.

Lördag och nu blev det faktiskt lite träning. Eller ja, snöpulsning med karta är nog bättre ordval. Men de var en ganska trevlig tur i skogen. Fast bäst var såklart bastun efteråt, när vi väl fått igång den... Under kvällen blev det middag och lekar med ett gäng glada orienterare. Alltid trevligt med lite OL-Teamsreunion också. Jag lovar att dyka upp på tvångsfikan nästa gång. =) Men det bästa var ändå tåg-stjärtlapps-åkningen i den väldigt stora backen. Efter ännu mera Glee somnade jag gott på världens bästa hotel.


På bra humör innan träningen.



Leka leka leka...



Åååh här kommer stjärtlapps-tåget. Tur Elin puttar på.



Tåget spårar ur...


Söndag blev ännu en lång dag i bil men Pärlan kämpar på bra och nu är jag här. Framme i Åre och mitt hem Lilla Blåkulla. Sambo Elvira är på plats och sambo Alexis kommer snart hoppas vi.

Allt för nu.

have you heard the news today
im leaving town
im cashing out
this towns to small for me to stay
the time is now
im heading out

baby i still need you
but if you stay ill leave you
cause i gotta get away
and if i ever see you
my heart is gonna bleed
but im leaving either way

my darling baby
this is a warning
said that im leaving
on monday morning
youll get no answer
no use in calling me
cause im leaving on monday morning