Det forstar ju varenda manniska att det ar ett land, det heter ju ThaiLAND.  / Morgon Palsson

Nu har vi snart varit en vecka har pa Koh Samui som ar vart forsta stopp. Tyvarr har det regnat en del men vi har haft det trevligt anda. Vi har solat (lite sol har vi haft), badat, atit en massa, varit pa jungel-safari (pa resdagboken finns bilder), testat utelivet och bara tatt det lungt.

Imorgon aker vi vidare till Bangkok.


Tjingeling badring!
Om 26 timmar sittar jag och Ida på flyget till Bangkok. Wiiieeee  =)

Vet inte hur ofta vi kommer hitta en dator den närmsta tiden så har inte för höga förväntningar på denna blogg. Jag vill även passa på att göra lite reklam för vår resdagbok där vi kommer försöka uppdatere med både text och bilder under resans gång.
Gå in på resdagboken.se och sök på alias susanned eller ida_maria.

Ha nu en underbar vinter. Det tänker vi ha. =)

Tralalala. Nu börjar det bli en smula uppspelt stämning här.
Jag har packat klart.
Jag har lagt fram kläderna jag ska ha på mej imorgon.
Jag har beställt köttbullar och stuvade makaroner till lunch imorgon.

Allt är nog klart. Jag har även bakat bröd till Christer. Kom på att jag har lovat det hur länge som helst så nu var det lika bra att göra det. Haha. Det ser himla gott ut. Ska köra upp med brödleverans till Fridlevstad imorgon.





Så här fint var det igår när jag promenerade bort till Sandra. Jag kommer sakna mina promenader längs ån.  Hos Sandra var det fullt med folk som mest roade sej med att mobba Sandras mamma.  Hon har för övrigt öppnat Al Qaida Rehab. Fick lite goda råd av Sandra inför Thailand innan jag gick hem igen.

Ida, Jennifer och Linda. Det var bara Mathilda och en köttfärspaj som fattades. =) 
Vilka underbara människor ni är.



Igår hade vi alltså lite hejdå-partaj. Kvällen började med att Ida la en pizza på golvet. Haha. Det är inte riktigt så äckligt som det låter.
Kvällen fortsatte med High School Musical, vad vi kallar en sån film kan jag inte skriva här. Det här är en barntillåten blogg. =)  Det fixades och donades, Idas kompisar dök upp och det var tjej-förfest på hög nivå. Vi åt chokladpudding och diskuterades hundbajs. Samtidigt. Do not try this at home! 
Vad vore väl en förfest utan Singstar. Alltid lika skoj, även om jag och Linda är med. Vi ber om ursäkt till alla grannar och hoppas att ni kunde sova ändå.
Vi hamnade sen i staun efter allsång på bussen. Först på PlayBar och slutligen på Pirren. Musiken där är varierande.  =)  Vi tackar för diverse dansuppvisningar under kvällen.  Med ömma fötter och regn var vi sen hemma vid 4, Hungrig var ordet då. Tyvärr var det bara Jennifer som hade pizza kvar, all annan pizza hade vi ju lagt på golvet....=)

Brukar aldrig kunna sova länge efter en utekväll men sov som en död tills Lindas klocka började låta. Vi åt lite frukost och kollade på White Chicks innan det var dags för avsked. Börjar en gråta börjar nästa gråta....
Men vi kommer hem, jag lovar.  Och nej, vi ska inte sakna er för mycket. Bara lite.  Tack för en mycket trevlig kväll tjejer!







Peace Out!
Sista helgen i Sverige på ett tag är snart slut. Trodde jag skulle vara helt superstirrig och galen vid det här laget. Men, jag är inte ens nervös. Inte ens lite. Jag tror inte jag har hunnit. Har ju farit omkring hela veckan och fixat och donat massa saker. Men imorgon kväll... Då kan jag tänka mej att det inte kommer vara en lugn Susanne här hemma. Stackars min familj. =)  De har för övrigt lovat att följa med alla 3 på tisdag och vinka av oss vid tåget, så snällt. 15:38 på tisdag lämnar vi vårt kära Karlskrona. 22:50 lämnar vi Kastrup. Jesus, nu blev jag lite nervös bara för det....haha.

Helgen har varit kalas.
Fredag:
Började hela dagen med att bli väckt 7:15. TACK. Vattnet skulle tydligen stängas av kl 8 på delar av vår gata så ville jag duscha borde jag nog göra det innan 8. Så jag gick upp, duschade, väntade på att klockan blev 8 och blev sur. Stänga av vattnet på delar av gatan var det. Tro inte att det var våran del. Jag hade mått mycket bättre om dom hade stängt av vattnet, då hade jag inte gått upp i onödan.
Trallade sen iväg till Inger, även kallad ögonläkare. Men det var inga fel på mej, och det kostade 80kr. Ett öga ska inte vara rött och svida, men några fel är det inte. Jag blir galen.
På kvällen bakade jag och Kajsa pizza, det stank vitlök i hela köket. Men gott var det. Sen var det så klart Idol-tittande. Heja LARS!  =) Tycket rätt person åkte ut och tack gode gud att dom har sparkat den där hemska människan som mobbar dom efteråt.

Lördag:
Upp i ottan idag också. Dags för loppis. Vi tänkte vi skulle göra oss av med lite saker. Det gick sådär. Det var tydligen den sämsta lördagen på länge enligt arrangörerna. Typiskt att vi skulle välja just det. Aja, lite blev sålt iaf. Bland annat 2 videospelare, till samma person. Haha.

Sen dessa bilar. Det är inte vår grej.  I torsdags blev jag stående vid OK i säkert en halvtimme. Dosan till bilen hade dött så jag kunde inte öppna bilen. Visst, man kan öppna med nyckel men då tjuter larmet. Jag vill inte att folk ska tro att jag snor en bil. Gick in på OK och bad dom byta batteri. Trodde vi ja. En halvtimme senare hade ingen av personalen, inte jag och ingen av de kunderna som kom under denna tid lyckats få upp luckan till batteriet. Heja oss. Det hela slutade med att Kajsa fick cykla dit med den andra nyckeln så jag kunde köra hem.

När vi ska hem från loppisen uppstår samma problem. Det går inte att öppna med dosan. Attans. Pappa kan inte köra dit med den andra nyckeln eftersom vi har kört bägge bilarna dit. Vi måste alltså öppna med nyckeln, det måste ju gå att stänga av larmet på nåt sätt...  Vi öppnar med nycklen men tro inte att larmet går igång. Nehe. Förklaring. Batteriet i bilen är dött. Av någon anledning har lyset stått på och bilen är alltså stendöd. Först kommer vi inte in i bilen och sen är den död. Tur det finns snälla personer med startkablar. Mannen med två nyinköpta videospelare får rycka in. Mamma och Kajsa kör iväg och jag ska köra hem den andra bilen. Då är väl dosan död till den bilen också.....  jag får spader.


Cykel är bra. Den behöver bara omtanke och lite olja emellanåt.
Adjö.
Har ni också en viss förmåga att fastna framför datorn? Ni vet, man kan sitta där hela dagen utan att man gör något vettigt egentligen. Följande länk borde dyka upp oftare...

http://www.prreklam.com/slutet/



.
Gaaah. Förkylningen vill inte släppa. Jag knarkar ingefära på heltid men det hjälper inte. Jag kanske har fått resfeber?  =) Vem vet.  Provpackade min väska innan idag. 11kg vägde åbäket när jag var klar. 11 kg låter så lite men trodde jag skulle välta baklänges när jag satta ryggsäcken på ryggen. Det här kan bli intressant...
Har även knåpat ihop en adresslista på alla jag ska skicka vykort till. Det bli några stycken. Har säkert glömt flera jag borde komma ihåg. Om det är nån som skulle känna sej fruktansvärt övergiven och glömd så hör av er. =)

Appropå wienerbörd. Min nya design här på bloggen ja. Jag har på tok för mycket tid om dagarna när jag inte jobbar. Och Kajsa har på för mycket tid för hon går på Galären. Det slutade med en ny design på bloggen. Tro inte att jag har gjort den själv, jag kan inte sånt där. Man måste ju ha småsyskon till nåt...=)

Nu ska jag gå och se om det är nåt vettigt på tv. Adjö!



En sån här hade jag behövt idag.
"Om Josefine är tjock är ju jag smällfet"

Vissa människor borde skjutas. Eller iaf få sparken.




Nu är det färdigjobbat. Slutade i fredags. Hela ligan åt smörgåstårta och för min del var det värre än julafton. TACK så jättemycket allihopa. Ni är toppen! 
Fördriver nu dagarna med massa annat. Far runt som en skållad råtta och fixar massa saker. Hörlurar, läkarintyg, id-kort, handlar mat, tvättar, packar, banken, tänker på tok för mycket och är mest allmänt snurrig emellanåt.
Idag var det även dags för spruta igen. Hade laddat både mentalt och med bedövningsplåster. Det hela gick faktiskt hur bra som helst. Inga tårar, inga katastrofer. Det enda som gjorde ont var att betala...

Nu är det bara en vecka kvar tills vi ska åka. Herregud. Jag tror inte jag har fattat det än. Men kul ska det bli! 


Over and out.

Årets 25-manna blev en mycket lerig tillställning. Men kul. =)  Och lite lera har ju ingen dött av...

Uppresan var väl som uppresor med klubben brukar vara. Matstopp på Brahehus, vi får räkna om alla minst 3 gånger innan ví vågar åka, x antal felkörningar (en hel buss med orienterare, grattis) och så dessa filmer.
Nu blev det Alvin och gänget. Då var jag tvungen att lämna min plats längst bak och flytta fram för att se denna mysiga film. Vem gillar lixom inte en film om animerade talande ekorrar?  =)
Väl framme på förläggningen i Sollentuna var det bara till att knö in sej i klassrum, pumpa upp sin luftmadrass och gå och lägga sej. Jag sov himla gott där i mitt och Annas hörn i klassrummet och vaknade ganska pigg. Ända tills jag tittade ut genom fönstret. Regn regn regn. Men men, det finns inget dålig väder, bara dålig inställning.
Efter ett givande frukostmöte med Tim, Markus och Anna åkte vi till tävlingen. Sträcka 6 i andra-laget fick jag. Är lagom nöjd med min insats. Kom ikapp Kajsa iaf, sen bommade jag och det hela slutade med att jag och en lika förvirrad gubbe fick leta efter den lilla mossen tillsammans. Heja oss.
Som sagt, det regnade lite till och från hela dagen. Och en åker där flera 1000 människor knallar omkring hela dagen är inte jättefin framåt eftermiddagen. Klaffs klaffs klaffs... lera upp till knäna.  Tror allt jag hade med mej har fått någon form av lerdekoration på sej.
En dusch i detta underbara väder på en lerig åker kändes inte jättelockande. Framför allt inte när det gick rykten om en kall dusch. Efter att ha blivit jätteförvånade (hrm) över att Halden vann så åkte jag och Kajsa till simhallen som låg precis brevid vår förläggning och duschade. Mmmm så skönt. Det var helt klart värt 12.50:-. =)

Det är ganska komiskt hur ett orienteringslopp på ca 5km kan få människor helt utslagna. En efter en dog dom på varsin luftmadrass tillbaka på förläggningen. Det såg inte helt fel ut. Men nehe, sånt hade vi inte tid med. Nu var det partydags. Jag, Ida, Linn och Leo hade fixning på heltid på förläggning. Det såg ganska roligt ut när jag och Ida ställde oss framför spegeln och bägge hade jeans och svart-vitrandiga träjor. Det här var inte planerat.
Ett krav på vår outfit sen var färgglada strumpbyxor i röd/rosa/lila nyans. =)
Efter en total makeover från skabbiga orienteringskläder till partykläder for vi iväg till Gärdet och förfest hemma hos Kristinas kompisar Malin och Anders. Det är alltid lite jobbigt med massa nya människor innan man lärt sej namnen. Tur vi körde en så fin presentation:

Hej jag heter Anders och jag gillar apor.
Hej jag heter Peter och jag gillar pojkar.


Haha. En trevlig förfest med nya och gamla bekantskaper. Karna var där och vi hade inte likadana käder kvällen till ära. Det var planerat. Så hamnade vi till slut vid Slussen och kvällens partaj. Jonte och Josef envisades med att ringa. Hade jag hört lite mer än varannat ord hade jag gärna pratat med er. Jag lovar.
Vi svängde loss halva natten sen till förvånansvärt bra musik. Vissa bjöd på en show på scenen, både med öppen och stängd gylf. =) 



Vid halv 3 tackade vi för oss och åkte hem. Var väl tillbaka och i säng på förläggning vid 4 halvm 5. Försökte smyga in för att inte väcka Anna och resten i klassrummet, det gick väl kanske sådär.
Vi 06:00 var det bara till att upp och hoppa igen. Pigg var odet. NOT!!! Slängde ihop mina grejer och tvingade i mej lite frukost. Stog dock över gröten denna dag. Den såg verkligen ut som nåt katten släpat in. Ja förlåt, men den gjorde det.

Trallade sen omkring på tävlingen hela dagen. Orkade inte springa själv men jag tycker jag var himla bra som hejaklack.  Efter ett tag var alla Rokare färdig sprugna, med eller utan seriösa jaktstarter. =)  Vi packade in all lera i bussen och begav oss hemåt. Vi var ju tvungna att köra halv 2, annars skulle vi bara komma till ÖB. =) Brukar aldrig kunna sova på bussar men helt plötsligt var vi på Brahehus. Det kände skönt. Åt, sov en stund till och sen var vi hemma i Ronneby.  Vad som hände med finnen i sopsäcken är det ingen som vet....=)

Tack för trevlig helg!
Bara en halv dag kvar. Sen är det tack och hej till Kustbevakningen för denna gången. Det känns konstigt. Är så van att gå dit om dagarna och jag trivs himla bra med det. Jag bjöd på fika idag som hejdå. Mina arbetskamrater fick vara försökskaniner eftersom jag hade testat 2 nya recept. En cheesecake och en kladdkaka med daim. Cheesecaken blev en riktig höjdare. Den måste absolut bakas igen. Till och med folk som hade börjat banta var tvugna att gå två gånger. Eller hur det nu va, haha.  Tack alla för ett supertrevligt "sommarjobb". Jag hoppas jag får komma tillbaka nästa år.
Men men. Slut på jobbet betyder att det inte är jättelänge kvar till resan. =) 

Hittade en fin bild på 201 och 202. Den får vara med idag.



I helgen blir det huvudstaden med 25-manna och 25-mannafest. Trevligt.


Adjöss och tack för fisken. Bokstavligt talat idag.
Sicken underbar söndag. Orkan och ösregn på tvären. Då händer sånt man bara längtar efter. Presseningen på taket på stugan lyfter. Grattis. Hela familjen får fara ut i mysvädret och försöka rädda det ivägblåsande åbäket. Tre fick hålla i med alla sina krafter medans pappa fick spika fast den.
Mikas kommentar till det hela - Jag ser bara "Man ska ha husvagn..." framför mej.
Det var lite så. =)  Aja, regnkläderna vill ju också komma ut lite ibland.

Dagen fortsatte med lite pysslande vid symaskinen, jag tycker sånt är roligt. Sen hade vi även det stora familjemästerskapet i TP. Det blev en förkrossande (?) seger för min del, trots att jag vägrades barnfrågorna. Men får man frågar enligt följande så är det inte jättesvårt.

En fisk har detta namn trots att den varken jamar eller klöser.
- Kan det vara kattfisk kanske?

Vad heter musikalen där 26 ABBA-låtar är med och som handlar om en ensamstående mamma.
- Mamma Mia, here we go again...  Ge den här frågan till mej var ganska dumt tyckte övriga famlijen.

Myssöndagen avslutades med kalas hos Petra och Björn på Pantarholmen. Det blir alltid så god mat där. Och så har dom en visp som går på el men ingen elvisp.
På kalaset hette nästan alla De Bourg. De Bourg är en släkt som tycker om att gå på IKEA. Eller ja, nästan alla...
Tack för trevlig kväll.


Måndag. Jobb igen. Sista veckan nu och det med blandade känslor. Tur att jag får titulera mej omvärldsbevakare när jag är ute och reser. Haha.
Vi fick spana in nya planet 502 på Kallinge idag. Herregud vad mycket knappar och spakar. Tur man inte ska bli pilot...


Tack för idag. Slut för idag..


Igår fyllde lilla lillasyster 18 år. Shit vad tiden går...=)  Grattis!!
Det hela firades med julbord. Ja julbord. Jag är ju inte hemma på jul så jag tyckte julmat skulle sitta fint. Det gjorde det.

God afton.

Följande har hänt:

* Jag var på SM förra helgen i Södermanland. Åkte med Orion och jag är glad att vi kom dit levande. Dessa polisbilar längs vägen, både svenska och utländska. Bodde på världens läskigaste ställe som jag sen fick reda på var stället bakom Ondskan. Usch lixom, trevliga typer som har vatt på det stället. NEJ.
Vad äter man på SM om inte SM-pasta? Precis. Jag, Ida och Julia lyckades exemplariskt i storköket med världens största vispar.
Springandet gick inge vidare. Jag gör mej bättre som hejaklack. Kul hade jag iaf och stafetten är jag rätt  nöjd med även om det tog en evighet. Det var kul orientering där. Min nya idol heter Emma Bergman. Fy tusan vad hon är grym!



* Jag har jobbat och det går rätt bra. Idag var det möte halva dagen där jag var sekreterare. Förstår inte hur jag ska få ihop mina anteckningar till ett vettigt protokoll. Ska ge mej på det där imorgon.

* Jag har klippt mej. Skönt att bli av med en bit. Nu är det kort och betydligt mindre slitet.

* Jag har spinnat på Friskis. Svettigt värre men himla skoj. Trampa trampa trampa...

* Jag och Ida har fixat och donat lite till inför resan. Det tar sej minsann. En träningsrunda hann vi också med. Aldrig förr har folk varit så förvånade...haha.

* Jag har varit på banken och räddat mina pengar, dessa finanskriser...

* Jag har varit och ätit middag på Montmartre med jobbet. Underbar mat och jättetrevliga människor. TIll förrät blev det sniglar och  till huvudrätt musslor.  NOT!! Sånt borde inte ens få klassas som mat. Tur Cilla förstår sej på det där. Hon är även en stjärna på att imitera Ulf Lundell.

* Jag hade planerat att åka till SM-fästen ikväll men jag var för trött efter middagen. Ni får ha det så trevligt och ta det lungt, annars kanske det kommer en bil och hämtar er imorgon...

* För övrigt är Idol-Lars grym!


Over and out.