Så har familjen hittat hem igen efter en vecka i Björnrike/Vemdalen. Alla ben är hela så det måste ju betyda att det var en bra vecka. =)  Ja, en bra vecka var det. Långa och fina backar, nästan 1,5 meter snö, ca -10C och bra väder nästan alla dagar. Vad mer kan man begära?

Det här med längdåkning är inte riktigt min grej för er som undar. Tänkte ändå att jag skulle ge mej på det en dag, mest för träningens skull. Så jag gick och hyrde mej ett par skidor och som alla andra (3?) gånger blev jag helt förskräckt över hur långa dom var. Jaja, det var inte så mycket att be för. Jag frågade lite försiktigt hur man tar sej till spåren på bästa sätt. "Ja du tar liften upp här bakom hyran..."  LIFT?!?! Är du helt galen?  Jag kan ju inte ens åka framåt på plan mark utan att slå ihjäl mej. Ja man kunde ju gå dit också men det var en ganska lång promenad och bara uppförsbacke. Det blev ett enkelt val: promenad!
Efter en uppfriskande promenad kom jag uppvärmd fram till spåren och gav mej ut. Nu är det så här. Jag kan inte svänga. Jag kan inte bromsa. Jag springer snabbare än jag åker längdskidor och det säger ju inte lite med tanke på mitt löptempo. Jag kan inte åka i spåren om spåren svänger för av någon anledning så svänger inte mina skidor och det hela brukar sluta med att jag ligger i skogen nånstans. Så varje gång spåret svängde fick jag gå ur det. Såg säkert jättevackert ut.
Och så har vi scenen som hade passat in i Sällskapsresan. Jag kommer åkande i spåret som för tillfället går rakt fram (tur för mej lixom). Slingan jag är ute på, 2km, gör helt plöstligt en 90 graders sväng åt vänster medan spåret jag åker i fortsätter rakt fram. Jaha, hur stannar man i ett spår när man har lite fart? Nej just det, det går inte. Så jag får snällt och lydigt fortsätta åka tills mina skidor har stannat. Då får jag vända och åka tillbaka till min avtagsväg. Heja mej.

Himla roligt hade jag denna förmiddag iaf. Tack och lov (tyvärr enligt mamma) fanns det inga övervakningskameror längs spåret.
Resten av veckan höll jag mej i backarna med lagom långa skidor som faktiskt sitter fast på fötterna. Då trivs jag mycket bättre. =)


Här skulle jag göra Anja Pärssons berömda "sälen" nedför pulkabacken. Det gick väl sådär. Det hela slutade med tvärstopp, magplask, duns och gapskratt.
Så var det dags att packa v'äskan igen. Men denna gången ska jag packa långkalsonger istället för shorts. För imorgon bär det till Björnrike. Eller Borlänge rättare sagt, och så Björnrike på söndag. Vi orkar inte köra hela vägen imorgon. Det ska bli så gött med en veckas skidåkning. För övrigt har det vatt ett rysligt fint väder här dom senaste dagarna och då kan inte jag hålla mej inne om dagarna. Jag bara måste ut och andas lite sol. I loooooove it. Löprundor i finvädret är kanon. Just det, jag var på klubbträningen i tisdags.  Backe och cirkelträning. Jag kunde inte gå i onsdags. Skönt för mej.

Adjöss för mej och se upp i backen!

Jaha, så var man då hemma igen efter nästan 5 månader på vift ute i världen. Herregud så bra jag har haft det. =)  Jag har fått se och uppleva så otroligt mycket och tack alla underbara människor jag har mött under resans gång. Utan er hade inte resan vatt desamma. För er som undrar vad jag och Ida har sysslat med på vårt varv runt jorden så går det bra att gå in resdagboken.se under alias "susanned" och resan "Ida & Suss goes världen". Där finns även en hel del bilder att kika på. Jag har även slängt upp en hel drös med bilder på min facebook om ni skulle vilja ta en titt.
Men jag tänkte att jag måste ju göra någon slags sammanfattning av resan här på bloggen med. Så jag tänkte att jag skulle lägga upp en eller ett par bilder från varje land vi har varit i.  Så nu ska jag lyckas välja ut ca 10 bilder av över 4000. Lycka till Susanne!

THAILAND

Här sitter vi och äter på stranden på Koh Samui

FILIPPINERNA

Några av människorna vi bodde hos en vecka i San Teodoro, Mindoro.

AUSTRALIEN

Tjejgänget samlat för fest i Byron Bay.


Ett besök på Australia Zoo utanför Brisbane.


Milla, Sue, Warren, Todd, Jensen, Tash, Aston, Ida, Max och jag - Heja "familjen" samlad för Jensens 6-årsdag.

NYA ZEELAND

Glaciär-vandring, Franz Josef


Hela STRAY-gänget

FIJI

Det var väl ungefär det här jag sysslade med på Fiji

USA

På vandring i Grand Canyon.


Top of the Rock, New York CityÅååh vad jag hade saknat den här damen...och ååååh vad vi tre hade saknat att umgås med varandra. Inga kan babbla så underbart som vi =) 
Trillingarna Toffs - Back on track!
Det är ju som att du spottar ut ett tuggummi. Så tar hon upp det och tycker det är äckligt och spottar ut det även hon. Sen tar du upp det och börjar tugga det igen trots att det har legat i en hundbajs.
Suanne och Ida ar ute och promenerar pa Hollywood blvd, Los Angeles. Delar av gatan ar avstangda och det ar stangsel, talt och allmant kaos. Susanne tittar sej lite forvirrat omkring innan hon utbrister:

- Alltsa, ar det nat pa gang har eller?

Ida ger Susanne en san dar  "ar-du-helt-dum-i-huvet-blick" och svarar sedan helt lungt:

-Susanne, det ar Oscars-galan har om 4 dagar.
- Jahaaaaa


Jag bjuder pa den. Man kan ju inte ha koll pa allt har i varlden.

Har for ovrigt nu avslutat var 2 veckors tur har i sydvastra USA. Herregud sa roligt vi har haft under dessa tva veckor. Med pa var buss under dessa veckor fanns:
1 tjej fran Holland som klagade pa ALLT!! Suck
1 tjej fran England som var hur trevlig som helst. Harlig och sprallig tjej.
1 tjej fran Tyskland som precis avslutat ett ar som au-pair i USA. Mycket trevligt aven hon.
1 kille fran Korea. Haha. Hans passion under dessa 2 veckor var att mata alla.
2 killar fran japan som kunde 3 ord pa engelska. Hur dom ens tog sej till USA ar ett mysterium.
Sist men inte minst var helgalna tour-ledare Mike. Han var inte rikigt som alla andra. Snackade en jadra massa skit, drev med japanerna eftersom dom anda inte fattade och sjong sina egenkomponerade sanger i bussen tills man ville skjuta honom. Vilken kille! =)


Imorgon lamnar vi LA och vastkusten och far till New York dom sista dagarna. Pa mandag ar det dags att satta sej pa flyget hem.

Over and out.