En riktigt jävla schlager

1kommentarer

Jag måste skriva ett par rader om spektaklet. Spektaklet man inte kommer undan, hur mycket man än vill. Inte för att jag vill komma undan det, men jag har hört att det finns dom som vill det. Hur sånna människor nu är funtade...
 
Aja. Melodifestivalen. I love it. Vaje år. Varje delfinal. Varje katastrofalt bidrag.
Det är underbart. Lagom komplicerat, lagom fjantigt och ett helt perfekt sätt att slå ihjäl en lördagkväll.
Man får tycka precis vad man vill om Sean Banan, Tommy Körbergs och hans vänner och alla andra spännande bidrag. Men jag älskar dom, även Sean Banan, hur barnsligt det än må vara. Det gaur inte att bli sur när han kliver upp på scenen. Sen är jag ganska glad att han inte vann, det hade varit lite för bra tror jag.
 
Så till den klassiska frågan; Vann rätt låt?
Ja kanske att rätt låt vann men tyvärr var det fel artist. Det är ju bra om vi har någon som kan sjunga även om han blir lite smånervös. Så nej. Usch. Jag är ledsen Robin men du får inte min röst iaf.
Yohio skulle ha vunnit. Utan tvekan. En bra låt och lite annorlunda utstyrsel, det hade varit perfekt? Hur tänkte Robin där; "Jag tar det mest tråkiga jag har i min garderob, det känns rätt för schlager."
HALLÅ!! WAKE UP!! Mer rosa och mindre beige tack.
 
Nu vann inte Yohio som vi alla vet och vem ska vi skylla det på? Europa bli bra. Är det någon som har förstått varför dom över huvudtaget får vara med och rösta i din SVENSKA finalen, i den SVENSKA uttagningen. När SVERIGE ska bestämma vem som ska representera dom. Helt obegripligt i min öron. Och det gick ju inte helt fantastiskt sist svenska folket tyckte en sak och den europeiska juryn en annan. Jag är ledsen Martin Stenmark men det gick faktiskt ganska dåligt då.
 
Och så till det där jag helst inte ens vill nämna med risk för att hela min blogg blir illamående.
Ursäkta mej men Carola, vem fan hade släppt ut henne?
Och vad hade hon gjort med låten som en gång i tiden var bra? Och vad tänkte hennes stylist med? Många frågor kräver svar, Gud kanske har svaren...
Tack publiken för att ni räddade situationen någorlunda.
 
Allt om schalger för denna gång. Nu är det snart dags att börja tagga Eurovision.
 
Avslutar med ett litet kort jag hittade på ungdomsmottagningen, dom har så fina små budskap att dela med sej av. När allting känns lite jobbigt, då känns det nog så. Eller? ;-)
 
 
 

1 kommentarer

Ingo

05 Apr 2013 02:16

Internationella juryn infördes i dess nuvarande form 2011 och har både 2011 och 2012 gett segraren flest poäng och det har resulterat i en 3e och en 1a plats i esc. 2005 när Martin Stenmarck vann var det svenska jurygrupper som gav honom segern. Slutsats: om vi vill vinna ska vi ta bort Sveriges röster, inte juryns. Det här året hade det iofs inte spelat någon roll, jämndåligt rakt igenom.

Kommentera

Publiceras ej