Det spårar

0kommentarer

 Jaha. Hej igen. Känner för att skriva ett par rader (läs halv avhandling) här igen.
Man kanske undrar; har hon dött? Nja, inte helt. Bara lite mentalt. Men jag lever. Och bloggen också.
 
Det har hänt en del sen sist. För mycket för att det ska rymmas i ett inlägg. Så jag skriver 2. Eller 25. Det beror på. Men jag börjar med det här och vi börjar med det roliga. Det tråkiga inlägget skriver jag en annan dag.
 
Okej då ska vi se. Dom roliga bitarna sen sist.
 
Jag flyttade ner till Lund igen för att börja mitt andra år på LTH. Ny (fast inte alls ny) lägenhet tillsammans med mina kära sambosar Ruth och Ellen. Ett litet tips från coachen; ta inte med dej möbler när du flyttar till en möblerad lägenhet. Själva poängen är att det redan finns. Och det kan vara så att det är en äldra dam som har lägenheten i första hand och som har sjukt mycket möbler. Men med gemensamma krafter och snälla kompisar så lyckades vi fylla en halv vind med damens grejer. Och lägenheten fick helt klart godkänt.
 
Så började skolan och med det vet vi alla vad som väntar. Just det, nollning. Alla andra skolor i det här landet verkar tycka att det räcker med en veckas nollning. Så jobbar vi inte på LTH. Där gäller 4 (!!) veckors galenskap, varav 3 av dom veckorna går parallellt med att skolan har börjat. Sova får vi göra i graven.
 
4 veckors nollning. Ja det är lite jobbigt emellanåt. Man ska helst hinna plugga, träna, besegra den obligatoriska nollnings-förkylningen OCH leka nollning. Men det går, för det är grymt roligt.
Nej alltså, jag var inte nolla i år. Inte en gång till. Men jag var phadder. Jag och 9 andra helsköna människor utgjorde phaddrarna i en av 12 (?) phaddergrupper. Till varje phaddergrupp tilldelas ca 20 nollor och varje grupp får sen ett uppdrag (som inte aaaaaaaalls är bestämt i förväg) att klura på under nollningen.
 
Temat för årets nollning, som leds av vårt exemplariska Phös, var: En Spårad Nollning. Vi tyckte därför att Gundes Änglar var en väldigt bra namn på vår phaddergrupp. Så med Vasaloppsnummerlappar i högsta hugg och uppdraget "Pimp" så drog vi igång.
Det var märkesmålning, nattsittning, nationssittning, nollekamp, nollelördag, temafest, draggning, regatta och mycket mer. Och så uppdraget ja. Pimp går ut på sektionen ska synas. Helst mycket mer än alla andra sektioner. Så därför tänkte vi att storleken visst har betydelse och gjorde världens snyggaste Banderoll åt V-sektionen. Den blev sjukt bra, och sjukt stor. Vi orkade inte ens bära den. Men den var snygg.
 
                     
 
Nollning avslutas på traditionsenligt vis med revy och den berömda Gasquen. För en gång skull fick man lämna overallen hemma och dra på sej finkläder istället.
Det var sång, mat och sångböcker på vift hela kvällen lång innan vi avslutade på dansgolvet. Där dansade vi självklart Gangnam Style både en och två gånger. Vad skulle vi annars ha dansat under den här nollningsperioden liksom?
 
     
Stiliga nollor och phaddar.   
 
Gasquen tog slut och nollorna var nu ettor. Vi phaddrar tackade för oss och skulle försöka ta ikapp 3 veckors skola. Men det här skulle ju vara det positiva inlägget så vi pratar inte mer om det just nu.
 
Jag skulle vilja avsluta med att tacka. Ett tack till phaddrarna i Gundes Ängar för att jag fick lära känna er. Ni är grymt härliga människor. Ett tack till Gundes nollor. För att ni var jättehärliga att tramsa med under nollningen. För att ni kämpade, för att ni taggade både varandra och oss phaddrar till det mesta och för att ni målade världens snyggaste banderoll. Ett tack till Phöset. För att ni orkar leverera så som ni gör under nollningen.
 
Over and out.
 
  
 
 

Kommentera

Publiceras ej