Och vi ska basta. Pausa.

0kommentarer

Det blev midsommar även i år och som vi alla (som bor i Karlskrona) vet så infaller Karlskronas nationaldag dagen innan midsommarafton. Denna dag heter Lövmarknaden.
Ja det är väl egentligen som vilken marknad som helst, men ändå... Jag måste dit, bara en liten stund. Mest för  gamla traditioners skull.
I år hade jag lurat hit Fredrik till denna fantastiska dag. Vi började dagen med en joggingrunda i Bastasjö med tillhörande fotplask i just Bastasjön, det gäller att vara i fin form för att orka med en runda på torget.
Det blev sen en liten runda. Ett par kära återseenden och några fynd blev det innan vi ställde oss i den lilla kön till Glassiären. Det hör liksom till när man är i Karlskrona oavsett om man får vänta en halvtimme eller inte.
 
Jaha, midsommarhelg var det. Vi hittade Ida på stationen i Karlskrona, i Värnamo hittade vi Rasmus och Kristin. Tillsammans med ett gäng andra glada orienterare (ja, mer eller mindre orienterare) mobiliserade vi oss hemma hos Fredrik och kalaset började.
Potatis i sjön, fullproppade kylar, ett ihärdigt kämpande med en midsommarstång och en och annan regndroppe men vad gör väl det. Det blev lunch och ingen kom undan snapsen. Ingen kom nog undan den andra snapsen heller. Möjligtvis den tredje...
 
    
 
Dagen fortsatte med en fantastiskt fin midsommarstång, en liten applåd till Stefan där som vägrade ge upp. Det blev kubb. Vi behöver inte gå in närmare på några resultat där utan det räcker med att konstatera att ett glas vin extra inte hjälpte. Inte för Idas del i alla fall. Vad Kristin och jag hade behövt dopa oss med är lite oklart.
Enligt konstens alla regler när det gäller svensk midsommar blev det lite mer regn men det gjorde inte så mycket för vi körde en runda av någon sorts GalenPanna. Att Jonas Gardell och Ola Salo blev kvar längre än Captain Morgan var lite otippat och det kanske inte hade hjälpt med ett glas extra vin där heller.
 
Dumma svenska som vi är, klart vi skulle grilla i regnet. Tyckte grillmästaren skötte det exemplariskt och grillad kobra är mycket godare än vad det låter. Dom grillade bananerna däremot klarar jag mej utan.
 
Kvällen avslutades på bästa tänkbara sätt, trots att det inte lät så midsommar-aktigt när jag hörde talas om det: Bastuhusvagn!
Det är precis så fräsigt som det låter. En husvagn, fast ombyggt till bastu inuti. Helt perfekt. Där klämde vi in 9 personer och succen var ett faktum. Himla bra tajmat att Fredrik bor vid en sjö också, då kan man springa ner där i mörkret och svalka sej lite. Ja okej då, jag är världens badkruka och det krävdes viss övertalning innan jag till slut gav mej på ett kärringdopp. Det bästa med badet var att komma in i bastun igen. Ett par dopp och en oslagbar snabbversion av Små Grodorna runt midsommarstången senare tackade jag för mej.
Tack alla för en jättetrevlig midsommar.
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej