Det var la inget...

0kommentarer

När jag var liten åkte jag till Göteborg jämt, och då jobbade jag på det...
 
Nej inte riktigt så. Men jag åkte till Göteborg i helgen, och jag jobbade på det. Eller jag tog semester på fredagen. Fredrik och Fredrik hade tagit lite längre semester och det kändes som om dom gladeligen påpekade det ett par gånger under helgen.
 
Hur som helst, kom fram till Götet torsdag kväll (självklart lite försenad) och där stod Petra och Roger och vinkade så glatt på stationen. Roger försvann hem till sej och Petra och jag for hem till Petras lägenhet för lite te och kvällsmys. Därefter bäddades bäddsoffan ut och därmed var också all överflödig golvyta i Petras studentlägenhet spårlöst försvunnen. Som sej bör i bäddsoffor fanns det såklart en obekväm kant men eftersom jag är alldeles lagom lång (det heter INTE för kort!!) kunde jag placera mej strategiskt i soffan och undvika kanten. Perfekt.
 
Fredag och in till stan för att möta upp Ellen. Det blev lunch på Nordstan, lite (ja faktiskt bara lite) shopping för pengar jag inte har, en promenad längs Avenyyyn och så åkte vi spårvagn. Det är väl sånt man ska göra när man leker turist i Göteborg har jag hört. =)
 
Hem till Petra igen för lite 1, 2, 3 Fanta och Rosé. Fast utan Fanta. Det gällde ju att börja ladda inför kvällen. Vad vi skulle göra på kvällen? Jo, det var dags för förmodligen något det bästa man kan göra en sommarkväll; Gå på Winnerbäck-konsert. Det gjorde inte så mycket att det regnade lite för jag hade Petra, Ruth och Ellen som sällskap, vi hade supersnygga regnponchos och vi drack och öl och cider under ett träd.
Jag ber om ursäkt men förbandet (artisten) Anna Järvinen var ingen hit. Hon sjöng men väl rätt bra men det var tråkigt. Och hon hade en vit badrock på sej. Kan man inte klä upp sej lite mer när man ska sjunga inför folk?
 
   
 
I vilket fall som helst. Allas vår Lasse gör ingen besviken, inte mej i alla fall. Nej han har inte släppt någon ny skiva och det var inga revolutionerande nyheter, men det var precis som en Lasse-konsert ska vara. Och jag står och bara myser i ett par timmar. Kan inte ritkigt låta bli att sakna Kom Änglar trots att den förmodligen är uttjatad till max.
 
Det blev en jättebra kväll på Trädgårdsföreningen och kvällen blev inte sämre efter konserten heller. 2 x Fredrik dök upp och hela gänget hamnade till slut på Vink där det blev ett par glas vin innan trötta gänget ranglade hem.
 
Lördag och mys på stan stod på planeringen. Lite strosande i Haga och sen lunch på ett jättemysigt ställe där i närheten (nej jag kan inte Göteborg alls...). Eftersom vissa hade lite svårt att bestämma vad dom skulle äta fick den söta damen på lunchstället helt enkelt bjuda på lite av varje, även det vi inte hade beställt. Det kallar jag service det!
 
 
Därefter började helgens stora projekt; lokalisera den förvirrade Stefan. Och helst innan kvällens Kent-konsert drog igång eftersom grabbarna grus och Kristin skulle dit. Stefan dök upp, i tid tror jag, och det gänget försvann iväg till Trädgårdsföreningen.
Hörrni, förresten, kan vi inte alla bara enas om att gå på samma konsert nästa år? Vad mycket enklare och framför allt trevligare det hade varit.
 
Istället för en konsert till hamnade Ruth, Ellen och jag hemma hos Sabina där det blev räkfrossa och vin. Mums fillibabba. Och jag har för första gången i mitt liv skalat en räka.. Ja jag är en bortskämd människa som bara har ätit färdigskalade innan men nu så, nu kan till och med jag skala en räka.
Lite senare mötte jag och Ellen upp Kent-fantasterna och vi hamande ännu en gång på det lilla men väldigt mysiga stället Vink. Undra om killen i baren hade fått sova lite mer nu?
 
 
 
En trött Susanne tog sen med sej 3 trötta killar hem till lägenheten. Det är inte riktigt så illa som det låter. Såg dock min chans att ge igen lite för det där tjejsnacket Stefan blev utsatt för i Lund när han och 3 tjejer hade läger på mitt golv. Nu tyckte jag det var min tur att ha lite killsnack. Men helt ärligt. Antingen så är killsnack jättetråkigt, eller så var killarna i fråga alldeles för trötta, eller så funkar det inte om en tjej är med. Vad vet jag? Men det var inte mycket vettigt som kom fram under det snacket. Det kanske det inte gjorde under tjejsnacket i Lund heller, men det får Stefan yttra sej om... =)
 
Stefan försvann spårlöst tidigt på morgonen och ett par timmar efter detta försvinnande lyckades jag banka lite liv i mina andra två kumpaner.
Efter att ha städat i ordning lägenheten (TACK så hemskt mycket för lånet Petra!!) och sprungit ikapp spåvagnen så var det dags för brunch i stan med Ellen. MEN vad tråkigt det vore om allt gick som det skulle. Fast nej, den här gången hade det faktiskt varit ganska roligt om det gick som det skulle. Och om någon inte hade snott Ellens plånbok. Idioter...
Men förutom den sjukt onödiga incidenten och på tok för lite sömn så hade jag världens bästa helg!! Tack och bock och hopaps vi ses snart igen allihopa.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej