Österlen runt.

1kommentarer

För två veckor sen var helgen planerad, kvalitetstid med pappa och Kajsa var bestämt. Så vi packade in oss i bilen och satte kurs mot vackra Österlen i Skåne. Jag själv har aldrig farit runt särskilt mycket i dessa trakter och såg fram emot det hela. Och besviken blev jag inte. Skåne är så mycket mer än ett platt landskap där man inte förstår vad befolkningen säger. Det är otroligt fint, inte alls särskilt platt och jag förstår faktiskt vad dom säger.

Första stoppet blev i Kivik. Så här några veckor innan den stora äppelmarknaden drar igång var det en ganska lugn lördag där. En fika, promenad i "stan", en liten outlet och promenad i hamnen bland alla fiskebodar. Tvingade även ut mina familjemedlemmar på helgens första (men långt ifrån sista...) cachingrunda.
Färden fortsatte till musteriet där lite drycker inhandlades.



   

Sen ska vi slå hål på den där myten om att Skåne är platt och det med besked. Har ni besökt Stenshuvud? Om inte, gör det. Väl värt ett besök. Efter en lång och svettig promenad i stort sätt bara uppför så fick vi lön för mödan. Verkligen huuur fint som helst och både Hanöbukten och Bornholm kunde anas. Efter att ha njutit av utsikten och letat bland mossiga stenar traskade vi neråt och fortsatte söderut.



 

Vinkade till Simrishamn genom bilrutan innan vi tog småvägarnas småvägar till vårt boende i Löderup. Ett mysigt litet B&B mitt ute i ingenstans. Me like! Tog en promenad i Hagestads naturreservat och bara njöt av tystnaden och tånglukt. Ja förlåt, men det luktar hemma på nåt sätt.

Vi fortsatte leka turister på kvällen då vi besökte Ale Stenar. Rätt häftigt ställe det där och många teorier finns om vad som egentligen ligger bakom denna mystiska stenformation. Många kort försöktes ta, mer eller mindre lyckade, i den fina solnedgången. Lite mat i Ystad innan vi somnade gott i den omgjorda cykelverkstaden i våra rum; Rum Monark och Rum Cresent.



 

Efter en fenomenal frukost tackade vi för oss och begav oss norrut. Första stoppet blev i Simrishamn. Oj vad tyst det var här en söndagmorgon. Det enda som var öppet var några fik längs de mysiga små gatorna. Vi lyckades logga en nano-cache och springa på en kustbevakare innan vi begav oss. Nästa stopp; en campingplats utanför Kivik där Arne och Lisa och många andra hade samlats för dragspelsstämma. Vi bjöds på härlig underhållning och fika i sensommarsolen. Tack!

 

Sista stoppet blev på Ekohallen där vi gjorde av med lite pengar innan vi till tonerna av Johnny Cash rullade hem till Nättraby. 
Mycket trevlig helg och Österlen åker jag gärna tillbaka till.

1 kommentarer

Karna

17 Sep 2010 22:20

Jag följer gärna med nån gång, har mina små favoriter att visa dig :) kram

Kommentera

Publiceras ej