Tuta och kör!

0kommentarer

Det sägs att tjejer bör befinna sej på behörigt avstånd från allt som har med bilar att göra. Vet ni vad? Jag är nästan beredd att hålla med. Det går lite sådär för mej på bilfronten just nu.
Som till exempel förra veckan.

För det första. Min egen bil, lilla kära Pärlan, har det lite kämpigt i kylan här just nu. Förardörren går inte att låsa. Inte ens att stänga tyvärr för hela låsmojängen har frusit ihop. Så när man kör bilen får man helt enkelt sitta och hålla i dörren för att undvika att den flyger upp. Elvira har löst det hela med lite skosnören och nu kan man nästan släppa dörren när man kör. Nästan. För att kompensera detta dörrproblem så går inte passargerardörren att öppna alls. Totalt igenfrusen. Så när passargerare ska följa med finns två alternativ. Klättra in genom förarsidan eller helt enkelt sätta sej i baksätet. Heja Pärlan. Håll ut. Snart kommer våren. Eller?

Och så för det andra. Råkade backa in Tommys bil i Emelies bil. Ibland går det väldigt bra för mej. Och ibland lite mindre bra. Skit också. Sånt här är jobbigt med sin egen bil, sju resor värre och man kör någon annans bil... Tack och lov inga större katastrofer den här gången. Bara små katastrofer som jag nog kan leva med. Om ett tag. Jag ber verkligen om ursäkt.

När vi ändå är inne på det här med bilar så måste jag bara nämna en sak till. Hemma i kära Nättraby, nere i söder ni vet, så rasar halva ens dag samma när man kommer ut på morgonen och upptäcker att man måste skrapa rutorna. Det är verkligen det värsta som finns.
Här i Åre, lite mer norrut, är man väldigt glad om man BARA behöver skrapa rutorna. Det blir lite mer jobbigt när man upptäcker att man först måste sopa bort en halvmeter snö från bilen. Därefter skrapa rutorna där man ändå inte får bort pansarisen. Fortsätter sedan med att skotta bort snön bakom bilen så man faktiskt har en chans att komma ut. Slutligen får man hämta en sambo eller annan lämplig person som kan hjälpa till att putta bilen ut ur snön. Och allt det här går såklart bara att genomföra om man kommit ihåg att sätta i motorvärmaren så att bilen startar över huvudtaget. Man borde skaffa garage. Eller parkera i vardagsrummet.

Så ja. Har väl försökt att undvika att köra bil så mycket som möjligt den här veckan. Tur det finns skidbussar och Linda med sin kära popel. =)



Pärlan, Popeln och Johans bil har det mysigt värre utanför Blåkulla.

Kommentera

Publiceras ej