Inte utan stege

0kommentarer

Mamma och jag har lärt oss ett och annat under våra utflykter det senaste året.  Bland annat så är vi inte dom två längsta människor på planeten och därför kan det vara bra att ha en stege med sej. Sagt och gjort, vi packade stege och diverse annat vi kunde behöva för att överleva en helg i Skåne.

Första stoppet blev i Kristianstad. Där studerade vi både en grav från Snapphane-tiden och en parkering utanför en mataffär. Tack och hej, allt gick bra och vi fortsatte till Ekerödsrasten. Här kunde inte alla stegar i världen hjälpa oss utan vi hade nog behövt en kranbil. Oturligt nog hade vi inte packat just det. Så vi fikade lite och körde vidare istället.

 

Slutdestinationen på resan var Spillepengen i Malmö och vi lyckades också hitta dit efter att ha givit oss själva en guidad tur i hela Malmö-regionen. Eniros kartor är inte att lita på alltså...
Vi hittade hotellet och efter att mamma gått rakt in i en glasdörr (hon skyllde på att den var mycket renare än hennes fönster och att det var därför hon inte såg den) så blev det världens snabbaste ombytning och halv uppfräshning av oss själva innan ett gäng taxi-bilar kom och hämtade hela ligan. Ja, vi hittade några till vi kände på hotellet.
Mot årets släktträff med den lite halvtokiga Ahlm-släkten.

Det blev sen en jättetrevlig dag i sommarvärmen. Det dracks bål, vi lekte lekar, det berättades historier både över och under bältet och så gick vi tipspromenad. Vid enventuella frågor kunde vi ringa Anders men han kunde ju ingenting. Inte ens dom rätta svaren var rätt men vad gör väl det när man kunde vinna 20:- i smyg på pilkastningen.

      

Och så åt vi mat. HELA tiden. Det är ingen risk att man går hungrig i den här släkten. Jättegod pastasallad, jordgubbar doppade i choklad, grillat med potatisgratäng, glass och jordgubbar, kaffe, kladdkaka... jag tror vi rullade hem till hotellet igen. Nej just det, vi åkte taxi, efter att dom letat efter oss en bra stund i mörkret.
Tack för en jättetrevlig dag!!

  

På söndagen var det dags att åka hem igen och nu kom stegen till nytta. Tur vi hade packat den. Det tog lite tid att komma hem men vi hann studera både kommunskyltar, mammas farmor Saras grav i Sjöbo och en hög med stenar vid Ekeröd.

 

Just det, höll nästan på att glömma. Vi hälsade även på Lund på hemvägen. Närmare bestämt lägenheten där jag ska inkvartera mej själv om 2 veckor. Mina 3 kommande sambos, Fredrik, Stefan och han i garderoben, var inte hemma men vi kikade runt och mätte lite. Det blir säkert kalasbra det där.
Lund alltså. I 5 år. Civilingenjör i Lantmäteri. Jag vet ju vad jag ska göra i 5 år framöver i alla fall. Synd bara att det är lite långt till...hmm...typ Åre. Men men, det löser sej.

Allt för nu.


Kommentera

Publiceras ej