25 personer. Och en tjockmatta.

0kommentarer

Årets första riktiga kalla morgon. Gigantiskt lång kö till damtoaletten. Iskallt vatten i uteduschen på en lerig åker. Fynd i sporttältet. Och 10000 personer rakt ut i skogen.

Det är något speciellt med 25-manna.

Efter en väldigt spännande resa i minibussen (det är tur jag har så intressanta klubbmedlemmar som gladeligen delar med sej av sina livshistorier. Kom och skjut mej. ) kom vi fram till helgens boende i Vallentuna. Sviten bestod denna gång av en gympasal på ett gymnasie. En del hade med sej liggunderlag. En del hade två liggunderlag. Många hade luftmadrass. Och familjen Johannesson hade varsin säng. Det fanns även dom som inte hade någonting så vilken himla tur att det fanns en tjockmatta i gympasalen.

Tävlingsdagen bjöd på finväder, svår men fin terräng, lite förvirrat vimsande i skogen och lera upp till knäna. Helt underbart. Men det bästa var att mina underbara vänner var där. Ett mycket kärt återseende av Jifer som hade fel färg på tröjan men det är nog lika bra man vänjer sej.

360 lag stog på startlinjen i år. 360 lag x 25 personer. Det blir några stycken. 9000 närmare bestämt. Och tillsammans med lagledare och öppna banor var över 10000 människor ute och letade skärmar i skogen bland små kärr och grönområden.

Ronneby OK´s lag blev bästa Blekingelag. Det ni!!  =)

På lördagkvällen blev det mat i Kista. Lyckades även springa på självaste Mr. Tuneld. Denna man slutar aldrig att förvåna. Och skönt att se att jag inte är den enda som är kvar i säsongarträsket.

Under söndagen trotsade vi skogen en gång till under en höstsol som kämpade för att värma oss. Det gick sådär. För solen. Och för mej. Med trötta ben och huvuden åkte vi hemmåt där vi möttes av Bengts bil som någon roat sej med att slanga. Personen som hade gjort det måste haft en tråkig helg. Vederbörande borde börja orientera och åka med till 25-manna.

Min egen kamera hade fräckheten att inte lämna väskan en enda gång. Så jag bjuder på några bilder från arrangörernas hemsida.

Over and out.

Vallfärd till TC.

.
Starten har gått.

.
Dessa sträckor fick några kämpa med.


Många kämpade i skogen.

.
Stora Tuna kunde ta hem segern.

Kommentera

Publiceras ej