Blodslitet 2007

0kommentarer

Herregud vilken resa. =)  Eller hemresan iaf.

I fredags bar det av. Jag åkte till Olofström och hann med en snabbvisit på skolan. Kändes helt fel att vara där, har itne vatt där sen studenten. Hann iaf med att träffa Nisse och Sven, trevligt. =)  Och så den goda skolmaten såklart. Hrm. Dagen till ära var det diverse rätter från frysen. Ovanligt.
Sen upp till Borgen och väldigt hastigt och lustigt så bestämdes det att Ida skulle med, ca 45 innan vi körde. Men det passade rätt bra in i våra planer. Vi möttes i Växjö, vi skulle ändå dit och byta bil. Vi ville itne åka i Lindas bil till Norge (ta det inte personligt Linda =)  ) så vi bytte till Jonathans familjs bil. Det var väldigt snällt att dom vågade låna ut den till oss.  Sen bar det av. Dit resan gick utan störra katastrofer. Vi stannade för matpaus på IKEA. MUMS!!! Där behöver man inte fundera två gånger på vad man ska äta...
När vi kom till Norgegränsen så fick man välja i tullen om man ville visa vad man hade med sej eller inte. Öööh. Smarta norrmän. =)   Jag är väldigt glad att Jonathan var med på den här resan för det blev inte en enda felkörning. Vi hittade vår förläggning på en skola utan problem. Skönt det med tanke på förra året när vi fick genomsöka hela Fredrikstad innan vi hittade.
Vi fick ett litet klassrum där det inte var mycket luft kvar till oss. Vädra hade ju varit en bra ide i ett sånt länge, om inte fönsterna hade varit igenspikade. Heja. 
Det blev pumpning av madrasser och lite mat. Olof hade en hel limpa för säkerhets skull. Det hela såg ytterst komiskt ut när han satt där och gnagde på sin limpa. =)  Annars var vi ganska övertrötta och skrattade åt det mesta. Många i-landsproblem dök upp och folk i korridoren höll på att mörda varandra med både elvisp och motorsåg. Även gänget i den andra bilen lyckades hitta fram, imponerande.  3/5 av oss sov inte för mycket den natten, det var nog dålig aura på dom platserna. Men det gjorde inte så mycket. vi kunde kasta limpan på varandra på morgonen för att vakna ordentligt.  Olofs luftmadrass var inte så samarbetsvillig och ville inte släppa ut luften, tur vi hade så mycket plats i bagaget. Hrm. =)


Så här glada var jag och Linda innan start.
Hur vi såg ut efter är en helt annan historia...


Tävlingen sen ja. Det var kallt och två toaletter till damerna. Heja. Men annars var det bra.  Nu gick det ju inte så himla bra. Trodde inte jag skulle överleva. Var helt slut i hela kroppen så jag gav upp efter två av mina tre slingor. 9 km fick räcka. Dom sista 4 spar jag till en annan gång... Lindas skoskav var itne för vackert, AJ. Trötta begav vi oss till ett badhus och parkerade i bubbelpoolen. Fast då och då fick man hoppa över i den stora så att bubbelpoolen skulle kännas varm igen. =)  Vi passade även på att åka rutschkana.  När vi såg ut som russin allihopa var det dags att gå upp. Varm dusch, bastu och sen fixning. Vi kände oss betydligt fräschare när vi åkte från badhuset än när vi kom dit. Konstigt. Hela bagaget var ju fullt med skor och sunk.
Sen letade vi upp samma pizzeria som förra året. Den är bra. Man får ingen tallrik, inga bestick och inget glas. Varför slösa på disk lixom?  En kartong med slicad pizza är allt man behöver. =)
Där efter mötte vi grabbarna grus på parkeringen och begav oss mot Gosippet. Vi började med en lite förfest i bilen innan vi vågade oss in. =)  Sen var feeest. =)   Bål i hinkar, av någon anledning blev dom bara äckligare och äckligare...  Vi träffade mysko italienare som kanske borde varit lite mer uppmärksamma på geografilektionerna:

-Where in Sweden do you live?
-South
-Ah, Denmark.


Ja vi har ju faktiskt tillhört Danmark en gång i tiden...
Musiken på festen höll inte ritkigt samma klass som förra året.  Den sög uppriktigt sagt. Därför är nu en protestgrupp mot negerdunken på Gosippet startad. Så för att slippa och lyssna på det här blev det bilfest istället. Hur trevligt som helst och mycket bättre musik (såklart, det var ju min musik =D )
Det finns dock en nackdel med bilfester vilket vi upptäckte morgonen efter när vi skulle starta bilen. DÖD. Inget batteri kvar. Heja oss. Där stog vi vid en skidsutga mitt ute i dom norska skogarna. =)  Men det var helt klart värt det som en protest mot negerdunken.  Några startkablar var det ingen som ville kännas vid. Kanske lika bra det för när vi började läsa om det så var det första vi läste "För att undvika explosionsrisk".
Tack och lov finns det snälla människor i Norge som tillslut hjälpte oss att knuffa igång bilen. Tack. Så tro det eller ej, vi kom därifrån. Jag offrade mej och fick den stora äran att köra Sebbes fina bil en bit. Folket i den bilen var väl kanske inte ritkigt kördugliga... Vid godisfabriken i Svinesund blev dom lämnade och där hade dom att göra en stund. Både godisfabrik och mat. =)   Vi andra fortsatte hemåt. Ida hade kört första biten och det hade ju gått bra. Hahaha. Hon råkade visst missa en hastighetsskylt där det stog 90 och fortsatte att köra i 60 till allas stora glädje. Kön bakom bara växte och alla var väl kanske inte jätteimponerade. Haha. =)  
Hemresan sen är nog något av det roligaste jag har varit med om. VI var lagom övertrötta vilket gjorde den ännu roligare. Vi utsåg världens sämsta centrum. Åk inte till Tranemo alltså. Ni kommer förstå varför när ni har varit där. Lite mat fick vi iaf och skrattade så tårarna rann, folk lär ju ha undrat vad det var för fel på oss. Det undrade vi oxå i för sej. Linn ringde och fick sej en uppdatering. Olof fyllde gladeligen i det som Ida inte vågade säga. =)   Dom hade pizzasallad på stället som numera klassas som smuggelvara.
Resten av hemresan övade vi anti-eco-driving och snygga parkeringar.  Och så rondeller.  Vad är det för mening med att bygga rondeller om det bara finns två vägar? Haha. Ja det kan man undra. Det kan ju ha varit så att vi kom på den tredje...
I Växjö skildes vi åt. Jag och Ida åkte hem till Karlskrona och resten till Olofström.  Tack för en jättetrevlig helg!!

Tjenahållkäften!!

Kommentera

Publiceras ej