Deutschland

0kommentarer

Wir sind in Deutschland gewesen.
Och där avbryter vi genast med det där hemska språket. Inga Linton skulle inte varit imponerad om hon hade hört mej under denna resan. =)  Jag lyckades beställa varm choklad när vi var ute och fikade (hjälp vad avancerat) men resten av snacket fick mamma sköta.

Men det blev en trevlig liten familjeutflykt. På ditresan hände inga större katastrofer värda att rappotera. Väl framme i Tyskland åkte vi till den lilla mysiga staden Burg. Där köpte jag och mamma jättesnygga nyckelringar med våra namn på. Vi var även och fikade och jag och Kajsa beställde en munk som såg ut som en pumpa, halloween till ära. Detta var nog mest tänkt till barnen för vi fick en liten plastpumpa till som var som en sparbössa och i den låg ett monster. Spännande. Jag fick pumpan och Kajsa monstret.



Efter Burg åkte vi till Heiligenhafen där vi skulle bo. Mamma och pappa parkerade i restaurangen men jag och Kajsa ville undersöka staden även här. Dessvärre var det itne mycket och hurra för. Vi hittade en gata med någorlunda intressanta affärer. Det var ju mindre än Olofström.
Men det gjorde itne så mycket. Vi gick tillbaka till hotellet och åt jättegod middag i restaurangen. Det var ingen risk att vi gick hungriga därifrån. Ett par timmar senare rullade vi upp till våra rum och jag och Kajsa hade sen ett rätt trevlig afton. För det första. TV i Tyskland är inget att hurra för. VARFÖR SKA DOM DUBBA ALLT????  Vad är det för fel på att texta filmer? Det enda vi hittade som gick att titta på var konståkning. Heja.  Sen hade vi desto roligare när vi upptäckte vad som hängde i vårat fönster. Vi hade ett rum med fönster ut mot gatan och i vårat fönster hängde "Zimmer Frei-skylten". Vilken trevlig fönsterlampa vi hade fått. Det fanns en knapp på baksidan av den så man kunde ändra till Zimmer belegt. Och eftersom vi hade hört receptionen säga att det var fullt så gjorde vi det enda rätta och ändrade skylten. =)  Om vi skulle tröttna på den kunde vi alltid dra ut sladden till den.
Sen förbättrades tv-utbudet något. Vi hittade programmet Oops, tyska motsvarigheten till Funniest homevideos. Helt apkalasskoj även på tyska. =)
Vid halv 19 ringde Markus och väckte oss med en liverapportering från Winnerbäck-konserten. Det tackar vi för. =)




Fredagmorgon och hotellfrukost. Mums. Sen gick vi en sv'äng till på stan och nu upptäckte vi att den var visst lite större än bara den gatan vi hade hittat kvällen innan. Det var ju riktigt roligt och det blev lite shoppat. Därefter lämnade vi centrum och åkte och inhandlade diverse vätskor. Så nu ska jag nog överleva både kf och nyår. =)


Får det lov att vara ett snett hus?


Innan vi begav oss hemåt så blev det ett besök på Meereszentrum. Ett gigantiskt akvarium. Där hade dom massa spännande fiskar och hajar. Vi hittade bland annat Nemo så nu behöver ingen leta efter honom längre. Även Doris och Bruce fanns med. Det var faktiskt riktigt skoj.




Nemo                       Doris                   Bruce                    Gill                     Läraren
 



Lite middag ville vi ha innan vi åkte hem och hamnad på världens trevligaste italienska restaurang. Jättegod mat och en smula mysko personal. =)  Dom pratade mer italienska än tyska men det gick bra. När vi hade ätit och såg så där allmänt mätta ut kom nissen fram och frågade om vi var gravida. Tack lixom. Han tittade väldigt mysko på Kajsa när hon frågade efter ketchup till spagetti. Hallå, det är väl klart man har ketchup!  Efter att ha sagt ciao till personalen åkte vi hem. Bil, färja och bro. Bilresor är en smula dryga men hem kom vi.

Kommentera

Publiceras ej